Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: για 2η φορά φιλοξενούμε τη βραβευμένη Ορχήστρα Νέων Δίου

''Μεταφέρουμε τη φλόγα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και τραγουδάμε για τη ΖΩΗ''

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη μαθητές και μαθήτριες μεταφέρουν τη φλόγα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με τερματισμό στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Εκεί μετά την τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας θα ακολουθήσει συναυλία αγάπης με την βραβευμένη Ορχήστρα Νέων Δίου, η οποία θα εκτελέσει συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων συνθετών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ν. Πατρή.
Μερικά από τα τραγούδια που θα ακούσουμε: 
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΤΣΑΡΚΑ
ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΗς ΒΡΟΧΗΣ ΟΙ ΣΤΑΛΕΣ
ΤΟ ΞΕΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙΣ
ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΙΝΑΣ ΓΙΟΣ ΣΟΛ
ΜΗ ΜΟΥ ΞΑΝΑΦΥΓΕΙΣ ΠΙΑ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΩ
ΜΕ ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΤΟ ΡΕΜΑ
ΚΑΝΕ ΛΙΓΑΚΙ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΑΝΙΑ
ΣΥΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΓΡΙΟΛΟΥΛΟΥΔΟ
ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ Σ ΑΓΑΠΩ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΟ ΛΑΘΟΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΟΥ
ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΦΤΩΓΟΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΣ
ΕΦΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΛ
ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΣ
Ο ΑΛΗΤΗΣ
ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΛΙΓΑΚΙ ΟΥΡΑΝΟ
ΑΣΕ Α ΨΕΜΑΤΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΛΙΑΝΟΧΟΡΤΑΡΟΥΔΙΑ
ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Λίγα λόγια για την Ορχήστρα
Η Ορχήστρα Νέων Δίου, ιδρύθηκε το 2007 από το Δήμο Δίου. Σήμερα ανήκει στο κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, της περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
Αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, που κατάγονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα της περιοχής του αρχαίου Δίου.
Κοινό χαρακτηριστικό όλων των παιδιών που συγκροτούν τη συγκεκριμένη πολυμελή ορχήστρα, είναι η άψογη καλλιτεχνική τους δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας Νέων Δίου περιλαμβάνει ως επί το πλείστον επιτυχίες κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μάνου Λοϊζου, του Μίμη Πλέσσα, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Άκη Πάνου, του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και νεώτερων συνθετών και τραγουδοποιών, όπως του Παντελή Θαλασσινού, του Σωκράτη Μάλαμα, του Μανώλη Ρασούλη και άλλων που κινούνται πάντα στο έντεχνο και ποιοτικό ελληνικό τραγούδι.
Η Ορχήστρα Νέων Δίου παρά το μικρό χρόνο ζωής της, έχει συνεργαστεί σε επίπεδο συναυλιών με επώνυμους καλλιτέχνες, όπως τον Μανώλη Μητσιά, τη Γλυκερία, τον Αντώνη Ρέμο, Δημήτρη Μπάση, Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Νίκο Ζιώγαλα, Μελίνα Ασλανίδου, Σοφία Παπάζογλου, Ξανθίπη Καραθανάση και τους μουσικοσυνθέτες Μίμη Πλέσσα, Χρήστο Νικολόπουλο,τον Ντέμη Ρούσσο, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην εκπομπή ''στην υγειά μας'' της ΝΕΤ , στο μουσείο Ακρόπολις και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία. Αυτό το σπάνιο μουσικό σύνολο διδάσκει και διευθύνει ο δάσκαλος μουσικός Νίκος Πατρής.

Τo Σάββατο το βράδυ 20 Ιουνίου, τιμούμε με την παρουσία μας την ιδέα που όλοι πιστεύουμε, στηρίζουμε και υπηρετούμε, την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ.
Δείτε την αντίστοιχη εκδήλωση του 2013 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: