Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Στην Κωνσταντινούπολη η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας !



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας συνταξίδεψε με την ομάδα Αγωγής Υγείας στην Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια πολιτιστικών προγραμμάτων εγκεκριμένων από τη Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Ημαθίας.
Σκοπός του ταξιδιού-προσκυνήματος αποτέλεσε η παρουσίαση του θεατρικού έργου «Ιστορίες του Αριστοφάνη», καθώς και του προγράμματος «Εθισμός-εξάρτηση» στο ιστορικό Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωνσταντινούπολης. 

Τόσο οι μαθητές, όσο και οι υπεύθυνοι καθηγητές νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση από την επίσκεψη σε τόπους και δρόμους της Ορθοδοξίας, σε σχολεία που κάποτε έσφυζαν από
ζωή και φωνές μαθητών. Οι λίγες αλλά δυνατές φωνές των εναπομείναντων Ελληνόπουλων έσμιξαν με τις φωνές των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. 
Η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση ήταν αμοιβαία. Την παράσταση παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές και πολλοί Έλληνες της «Πόλης των Πόλεων», ο Διευθυντής του Ζωγραφείου κ. Δεμιρτζόγλου, καθώς και ο υπερήλικας Διευθυντής του Ζωγραφείου επί χρόνια κ. Φραγκόπουλος.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε και ξενάγηση σε βυζαντινά μνημεία, όπως την Αγιά- Σοφιά, το υδραγωγείο του Ιουστινιανού, τα τείχη του Θεοδοσίου, τη Ζωοδόχο Πηγή στο Μπαλουκλί, τη Μονή Βλαχερνών, τα Πριγκηπόνησα (Πρίγκηπο και Χάλκη, όπου επισκεφθήκαμε τη θεολογική Σχολή της Χάλκης), την Παναγία Μουχλιώτισσα, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και τέλος το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου μας υποδέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς επιχειρήσεις του τόπου μας που με την οικονομική υποστήριξή τους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το ταξίδι-προσκύνημα.
Ευχαριστούμε θερμά:
1. ΒΙΤΡΟ ΕΛΛΑΣ ΑΕ και ιδιαίτερα τον κ. Ταμπαρόπουλο
2. NOVACERT AE και ιδιαίτερα τον κ.Ταμπαρόπουλο
3. ΑΛΜΗ ΑΕ και ιδιαίτερα τον κ.Μερτζανίδη Αναστάσιο
4. ΜΥΛΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΑΕ
Eπίσης ευχαριστούμε: AGRIS ΑΕ, Εκκοκκιστήρια Κρουστάλλη ΑΕ, τον Θεοχάρη Μάριο, τον Δαρλόπουλο Κωνσταντίνο καθώς και την επιχείρηση Αφοί Τζουμακάρη.
Τέλος, ευχαριστούμε το ηλεκτρονικό site “Alexandriamou” για την ευγενική χορηγία αναμνηστικής μπλούζας προς όλα τα μέλη της αποστολής.
Θα ήταν σημαντική παράλειψη να μην αναφερθούμε και ευχαριστήσουμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας και προσωπικά τον κ. Χατζημιχαήλ Χάρη για την ουσιαστική τόσο σε πρακτικά όσο και σε συναισθηματικού βάρους βοήθεια.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές θεατρικής ομάδας:
Φλώρα Γώτη-Πολύκαρπος Φωτιάδης-Γαβριηλίδης Πασχάλης
Οι υπεύθυνοι καθηγητές Αγωγής Υγείας:
Μπογδαμπεΐδης Ευθύμιος – Γεωργούση Αθηνά-Φωτιάδης Πολύκαρπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: