Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Να γίνει ένα Μουσείο, για να μη χαθεί ο ανεκτίμητος Πολιτιστικός θησαυρός του Γιώργου Ντελιόπουλου

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Μπρουσκέλης διάβασε στο Σώμα επιστολή του λαογράφου και ιστορικού Γιώργου Ντελιόπουλου, με την οποία ο τελευταίος ζητά από τον Δήμο την παραχώρηση χώρου που θα φιλοξενήσει το τεράστιο, είναι η αλήθεια, αρχείο του.
Ο Γ. Ντελιόπουλος συλλέγει και ταξινομεί εδώ και πολλά χρόνια έγγραφα (και όχι μόνο) που έχουν να κάνουν με την Ιστορία του τόπου μας – ενώ ταυτόχρονα συγγράφει και εκδίδει βιβλία (ΕΔΩ και ΕΔΩπου συμπεριλαμβάνουν τα στοιχεία αυτά που ανακαλύπτει.
Στην επιστολή του προς Δ.Σ. προτείνει την ίδρυση λαογραφικού μουσείου και έκανε μια αναφορά στους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε και στον τρόπο με τον οποίο συνέλεξε το υλικό που διαθέτει.
Επεσήμανε για πολλοστή φορά τον κίνδυνο φθοράς του υλικού που έχει συλλέξει και ανέφερε ότι έκανε προσπάθειες-κρούσεις με προηγούμενες διοικήσεις αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε επειδή συνήθως οι υποσχέσεις δίδονταν σε προεκλογικές περιόδους, “ο ενθουσιασμός δεν μεταβλήθηκε ποτέ σε έργο”.
Χαρακτήρισε ως “τελευταία” του την πρόταση αυτή, αφού επεσήμανε ότι λόγω ηλικίας δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει.
Ας ελπίσουμε πως ο Γ. Ντελιόπουλος θα εισακουστεί και πως τελικά θα ιδρυθεί ένα Μουσείο που αναμφισβήτητα θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον τόπο μας και ένα πολύτιμο “εργαλείο” για τη μελέτη της Ιστορίας του τόπου μας.

Από την periskopisi 
------------------------------------------------------------------------
Δύο από τα βιβλία του Γιώργου Ντελιόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: