Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η Αλκυόνη Παπαδάκη με το νέο της βιβλίο, μας θυμίζει ενθαρρυντικά πως «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια»

Μία από τις πιο αγαπημένες και πολυγραφότερες Ελληνίδες συγγραφείς, η Αλκυόνη Παπαδάκη έρχεται στη Βέροια τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο «Θα ξανάρθουν τα χελιδόνια»
Και ποιος δεν έχει διαβάσει κάτι δικό της, είτε ολόκληρο βιβλίο της, είτε φράσεις και παραγράφους της που κυκλοφορούν ευρέως ως αποφθέγματα ζωής κυρίως στο facebook.
Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο  
της Αλκυόνης Παπαδάκη
Η νεαρή Ολάνθη προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια κοινωνία αντιθέσεων, εκεί όπου η σκληρότητα στέκεται δίπλα στη φιλευσπλαχνία, το γέλιο έρχεται μαζί με το δάκρυ, το μίσος φωλιάζει πλάι στην αγάπη. Κουβαλώντας ένα παρελθόν που ακόμη και η ίδια αγνοεί και με μοναδικό στήριγμά της τη φίλη της Μαλαματένια, ζει και ελπίζει σε έναν κόσμο γεμάτο δεινά.
Πολυάριθμα πρόσωπα και ζωές που διασταυρώνονται δημιουργούν μια συνεχή αλληλουχία αφηγήσεων. Ο κάθε ήρωας εξομολογείται τη δική του ιστορία, αλλά και τη δική του εκδοχή που διαφοροποιεί τα γενόμενα, συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που καθρεφτίζει έναν ολόκληρο κόσμο που ζει και ενεργεί σε μια εποχή σε βαθιά αξιακή κρίση.
Η Αλκυόνη Παπαδάκη, στο νέο μυθιστόρημά της, με επίγνωση – σχεδόν αμείλικτη – αλλά και με τη σοφία της συγκατάβασης, ξεδιπλώνει τους ήρωες και το πεπρωμένο τους σαν το μίτο της Αριάδνης για να μας οδηγήσει – πάντα – σε μια φωτεινή διέξοδο, θυμίζοντάς μας ενθαρρυντικά πως θα ξανάρθουν τα χελιδόνια.

Η  Α Λ Κ Υ Ο Ν Η  Π Α Π Α Δ Α Κ Η  γεννήθηκε στο Νιο Χωριό, κοντά στα Χανιά. Αφού αποφοίτησε από τη Γαλλική Σχολή, ήρθε στην Αθήνα με το όνειρο να αλλάξει τον κόσμο. Με την εμφάνισή της στη λογοτεχνία κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, το οποίο την ακολουθεί πιστά σε όλη τη συγγραφική πορεία της. Τα έργα της, τα οποία ανήκουν στη σύγχρονη μυθιστορία και διακρίνονται για την προσωπική, λυρική γραφή της, κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Καλέντη.

[ Η   Σ Υ Γ Γ Ρ Α Φ Ε Α Σ  Τ Ω Ν   16   Μ Π Ε Σ Τ   Σ Ε Λ Ε Ρ ]
Το κόκκινο σπίτι Η μπόρα Το χρώμα του φεγγαριού Σκισμένο ψαθάκιΑμάν… αμάν! Οι κάργιες Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα Το τετράδιο της ΑλκυόνηςΒαρκάρισσα της χίμαιρας Στον ίσκιο των πουλιών Ξεφυλλίζοντας τη σιωπή Στο ακρογιάλι της ουτοπίας Το ταξίδι που λέγαμε Αν ήταν όλα… αλλιώςΤι σου είναι η αγάπη τελικά…Σ’ ένα γύρισμα της ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια: