Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν ο Σύλλογος Αιμοδοσίας, ο Α.Ο. ''Μ. Αλέξανδρος'' και η Ακαδημία του

Σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, παρουσία 150 και πλέον μελών και φίλων των Συλλόγων, με κύριο χαρακτηριστικό την συνοχή και την αισιοδοξία για το μέλλον των Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας σε κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και η ΑΚΑΔΗΜΙΑ Τρικάλων το απόγευμα του Σαββάτου 7 Φεβρουαρίου 2015 στην ταβέρνα ''ΛΕΝΟΣ'' στα Τρίκαλα.
Στην αρχή της εκδήλωσης η Παπανικολούδη-Σαλτουρίδου Εύα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους των Συλλόγων, λέγοντας λίγα λόγια για τον κάθε Σύλλογο:
Αγαπητοί μας εθελοντές αιμοδότες, αγαπητοί μας ποδοσφαιριστές, αγαπητά μας παιδιά της Ακαδημίας, κύριε Δήμαρχε, κύριε διοικητά του Αστυνομικού τμήματος Πλατέος, αξιότιμοι εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αρχής, φίλοι εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Συλλόγων, αγαπητοί φίλοι των Συλλόγων μας....
Καλησπέρα σας, χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Εκ μέρους των Διοικήσεων σας καλωσορίζω στην κοπή της βασιλόπιτας, που φέτος όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια γίνεται σ' αυτή την κοινή εκδήλωση του Συλλόγου Αιμοδοσίας, του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' και της Ακαδημίας.
Ζητώ την προσοχή σας για λίγα λόγια για τον κάθε Σύλλογο.
Σύλλογος Αιμοδοσίας 
Η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ατομικότητα και τον εγωισμό, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.
Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''.
Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε πριν από 5 χρόνια, το 2010, από μια παρέα παλιών συμμαθητών.
5 χρόνια, 18 εθελοντικές αιμοδοσίες, ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος, εκδηλώσεις και δραστηριότητες εξωραϊστικού, περιβαλλοντολογικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, συνθέτουν το βιογραφικό του Συλλόγου μας. Με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον Σύλλογο, που με όραμα και μεράκι προγραμματίζει ανάλογες δράσεις.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, σας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες ο Σύλλογος έχει νέο διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Φετεινίδη, ο οποίος διαδέχθηκε τον επί 5 χρόνια πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Σαλτουρίδη.

Ας παροτρύνουμε λοιπόν φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού.
Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''
Ήταν Τετάρτη 6 Ιανουαρίου του μακρινού 1965, γιορτή των Φώτων και αμέσως μετά την εκκλησία, μεγάλος αριθμός συγχωριανών μας συγκεντρώθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων και εκεί, μέσα σε κλίμα συνοχής και ενθουσιασμού, ομόφωνα αποφασίστηκε η Ίδρυση ενός Αθλητικού Συλλόγου, του Α.Ο. »ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που φέτος κλείνει 50 χρόνια ζωής.
Μισός αιώνας επιτυχίες, αποτυχίες, χαρές και λύπες. Και τις περισσότερες χρονιές, όπως και φέτος,  σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας και στην κορυφαία κατηγορία του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Γεγονός που κάνει τον Σύλλογό μας να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού σε όλο το Νομό Ημαθίας, ίσως περισσότερο από ότι - δυστυχώς - στο ίδιο το χωριό μας.

Φέτος αγωνιζόμαστε για 24η συνεχόμενη χρονιά στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ. Σημαντικό επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι από τις 16 ομάδες της Α1 είμαστε η μοναδική που δεν έχει πέσει κατηγορία ποτέ τα τελευταία 24 χρόνια. Και αυτό, για όσους γνωρίζουν τη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων, μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας και με δεδομένη την εδώ και κάποια χρόνια μηδενική - από τον Δήμο και την Πολιτεία - επιχορήγηση, αλλά και την ελάχιστη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας.
Η ομάδα στηρίζεται σε 
εξαιρετικούς σε ήθος και αξία ποδοσφαιριστές, η πορεία της είναι εξαιρετική και είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστεί στο ποδόσφαιρο της Ημαθίας και τα επόμενα χρόνια.
Σ' αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους υγιείς φιλάθλους μας κοντά μας, γιατί μόνο με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να υλοποιούμε τους στόχους μας.
Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα γιορτάσουμε αυτή την υπέροχη αθλητική διαδρομή με διάφορες εκδηλώσεις, όχι απλά για να αποτιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά για να βάλουμε νέες βάσεις για το παρόν και το μέλλον, ξαναβρίσκοντας το νήμα που μας συνδέει με τις αρχές που ενέπνευσαν τότε, στο μακρινό 1965, την ιδέα του Συλλόγου μας. Τις ίδιες αρχές που τον κράτησαν ζωντανό, τον γιγάντωσαν στο πέρασμα των χρόνων και τον έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της Τρικαλινής κοινωνίας.
Ακαδημία ποδοσφαίρου
Λειτουργεί εδώ και 34 χρόνια (από τον Απρίλιο του 1981 - αξιοσημείωτο είναι το ότι οι ίδιοι άνθρωποι που την ξεκίνησαν τότε, βρίσκονται και σήμερα στην Ακαδημία) με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει μια ακαδημία σε ένα μικρό χωριό, όπως το δικό μας. Έχουμε στην ακαδημία 35 παιδιά, 5-14 ετών. Είναι χωρισμένα σε 3 τμήματα, ανάλογα με την ηλικία τους, γίνονται 2 προπονήσεις την εβδομάδα και εάν βρεθεί αντίπαλη ομάδα, αγώνας το Σαββατοκύριακο, ενώ από τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα πάρουμε μέρος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας. 
Όλα αυτά τα χρόνια το έργο της Ακαδημίας είναι σημαντικό και δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα για την αξία του αθλητισμού. Και ας μη ξεχνάμε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά που αυτή τη στιγμή απαρτίζουν το ρόστερ της μεγάλης ομάδας, υπήρξαν αθλητές της Ακαδημίας μας και γαλουχήθηκαν σ' αυτήν. Και φέτος 4 δεκαπεντάχρονοι ποδοσφαιριστές ακολουθούν την μεγάλη ομάδα και τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα προωθηθούν άλλοι 7-8 νεαροί ποδοσφαιριστές. 
Συμπερασματικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι η στήριξη και η ενδυνάμωση αυτής της προσπάθειας, είναι χρέος όλων μας.
Πρέπει όλοι μας να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, οι προκλήσεις για τους νέους πολλές και σ' αυτές τις προκλήσεις μόνο μέσα από την οικογένεια, το σχολείο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό μπορούν τα παιδιά να αμυνθούν.
Ο αθλητισμός είναι αισιόδοξο μήνυμα και ισχυρό αντίδοτο σε όλες εκείνες τις ασχήμιες που βομβαρδίζουν και δηλητηριάζουν τα παιδιά.
Και επειδή ''νους υγιής εν σώματι υγιή'', είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε όλοι μας, γονείς, τοπική αυτοδιοίκηση και πολιτεία σε τέτοιου είδους προσπάθειες.
χρόνια πολλά και καλή χρονιά 
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς . . . 
Aκολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από: τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, τον Βουλευτή κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού τμήματος Πλατέος κ. Θέμη Σιδηρόπουλο, τον νέο Πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοσίας κ. Νίκο Φετεινίδη και όλοι τους εστίασαν στην προσφορά των Συλλόγων όλα αυτά τα χρόνια. 
Στη συνέχεια ο Πάτερ Θωμάς ευλόγησε τις Βασιλόπιτες και μοιράστηκαν τα κομμάτια, πρώτα στα παιδιά της Ακαδημίας (τυχεροί οι: Γιάννης Α. Αντωνιάδης και Δημήτρης Κ. Παρισίδης), μετά στους ποδοσφαιριστές του ''Μεγάλου Αλεξάνδρου'' (τυχερός ο Χρήστος Ταρπατζής) και στη συνέχεια στους Εθελοντές Αιμοδότες (τυχερή η Αθηνά Παπαδημητρίου).
Ακολούθησε πλούσιος ''μπουφές'' και η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, να ευχαριστούν τον κ. Λένο για την παραχώρηση της αίθουσας τον Βασίλη Τατσούδη για την παραχώρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης και όλους, που με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.


















OLYMPUS DIGITAL CAMERA





Πολλές φωτογραφίες από την εκδήλωση  ΕΔΩ και  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: