Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος στα Τρίκαλα

Όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος, γιορτάστηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012, το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος, στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα. 
Το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε η περιφορά της εικόνας.
Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, πλήθος κόσμου από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, κατέκλυσε το πανέμορφο εξωκλήσι και αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, οι εκατοντάδες πιστοί γεύτηκαν το παραδοσιακό πλιγούρι, που είχαν ετοιμάσει με ξεχωριστή επιμέλεια γυναίκες του χωριού, κατά το έθιμο ''ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ''.

Ακολούθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων και στις οποίες συμμετείχε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αλεξάνδρειας ''ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ''.
Στην αρχή των εκδηλώσεων, στον καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του Iερού Ναού, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Μηνούδη, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους παρευρισκομένους, έκανε μικρή αναφορά στη λειτουργία του Συλλόγου, στις δραστηριότητες και στα γενικότερα προβλήματά του. Στη συνέχεια κατέθεσε με κάθε λεπτομέρεια τις θέσεις του Συλλόγου, στο μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε...(ολόκληρη η ομιλία της κ. Μηνούδη σε αυριανή μας ανάρτηση).

Ακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Δημητριάδης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής. 


Για δύο περίπου ώρες, οι δύο Σύλλογοι παρουσίασαν τα υπέροχα χορευτικά τους τμήματα, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει από νωρίς τις θέσεις τους στις ταβέρνες, που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του πανηγυριού.
Τις εκδηλώσεις άνοιξε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ''ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ'', το οποίο εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα όλων, με τον νεαρό Δημήτρη Ι. Μαλογιάννη στο κλαρίνο (αλλά και στο τραγούδι) να κλέβει την παράσταση. 
Στη συνέχεια το μικτό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' παρουσίασε τους δικούς του χορούς, υπό τους ήχους του ακορντεόν του μπάρμπα-Δήμου και της ορχήστρας που τον συνόδευε.
Φυσικά με το τέλος της υπέροχης χορευτικής παράστασης από τους δύο Συλλόγους, το κοινό δεν άργησε να ανέβει στην εξέδρα και ακολούθησαν χοροί της Ανατολικής Ρωμυλίας, αλλά και δημοτικοί χοροί, που κράτησαν μέχρι 2.00 μ.μ. 
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' να ευχαριστεί όλους, να παραθέτει γεύμα και να προσφέρει αναμνηστικά στον προσκεκλημένο Σύλλογο.








Δεν υπάρχουν σχόλια: