Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ήταν ωραίο το ταξίδι...

Το ωραίο ταξίδι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τελείωσε για την Εθνική. Ήταν ένα πολύ ωραίο ταξίδι που μπορεί να σταμάτησε εδώ, αλλά ανεξάρτητα από το αποκλεισμό, μόνο και μόνο η παρουσία της Εθνικής μας στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, εκεί που παραδοσιακά μεγαθήρια του αθλήματος δεν κατάφεραν να φτάσουν, συνιστά επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Tι ήταν αυτό που είδαμε; Μία κακή βραδιά της Ελλάδας και μία υπέροχη της Γερμανίας; Πιθανότατα και τα δύο. Ήταν η Ελλάδα που έφτασε στα όρια της; Μπορούσε να παίξει καλύτερα; Μικρή σημασία έχει. Η Γερμανία είναι μακράν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, ένα σύνολο με δυνατότητες που δεν μπορεί να προσεγγίσει η Εθνική μας. Και αυτό αποδείχθηκε στην ισοφάριση της Ελλάδας: η Γερμανία απάντησε καταιγιστικά με άλλα τρία γκολ. Όπως και να έχει, η εθνική επιστρέφει στην πατρίδα με θετικό απολογισμό, έχοντας πετύχει τους στόχους της και αφήνοντας υποσχέσεις για ωραιότερα ταξίδια στο μέλλον.



ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 4 - 2

Ελλάδα (Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46' Φωτάκης), Μάκος (72' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Νίνης (46' Γκέκας)

Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατεγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Σβάινστάιγκερ, Οζίλ, Κεντίρα, Ρόις (79' Γκέτσε), Σούρλε (67' Μίλερ), Κλόζε (79' Γκόμεζ)
Διαιτητής: Σκόμπινα (Σλοβενία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: