Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Έλληνας...ο καλύτερος Δήμαρχος


Ο δήμος του Κόγκαραχ στο Σίδνεϊ ανακηρύχτηκε ο καλύτερος και με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Αυστραλία -χάρη στην περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει ο Ελληνο- αυστραλός Δήμαρχός του Νικόλαος Βαρβάρης!

Περήφανος δήμαρχος του Κόγκαραχ είναι ο ομογενής Ελληνας Νικόλαος Βαρβάρης. Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στο Πέρθ, ο δήμος βραβεύτηκε για την συνολική του πορεία:


1. σε θέματα που αφορούν την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομίας,
2. για τις σύγχρονες δράσεις και συνεργασίες που ανεβάζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων σε πολύ υψηλό και
3. για την άριστη διαχείριση του συγκεκριμένου δήμου σχετικά με την εξοικονόμηση νερού.

Ο Ελληνοαυστραλός δήμαρχος δήλωσε:
«Είναι τεράστια τιμή μας που βραβευόμαστε εδώ! Ο Κόγκαραχ θα γίνει ένας αγαπημένος προορισμός. Οι ενέργειες στις οποίες προβήκαμε βασίζονται στην κοινή λογική, είναι πολύτιμες και τις εφαρμόσαμε στην κοινότητα μας με πολύ χαμηλό ή καθόλου κόστος. Θεωρώ πως η συνολική μας προσπάθεια σε πολλές επιμέρους κατηγορίες είναι αυτή που μας οδήγησε στην νίκη».
«Η υψηλή αποδοτικότητα του Κόγκαραχ βασίζεται στην δημοσιονομική ευθύνη. Συνδυάζοντας τον οικονομικό, τον περιβαλλοντικό και τον κοινωνικό παράγοντα κερδίσαμε το βραβείο του καλύτερου δήμου!» συμπληρώνει ο Paul Woods, γενικός διευθυντής συμβουλίου του Κόγκαραχ.

Το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς για τον δήμο του Κόγκαραχ έχει ήδη διαμορφωθεί και οι κάτοικοι δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να βγουν πάλι νικητές του διαγωνισμού. Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει την δημιουργία ενός υπερυψωμένου κήπου -έργο που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ, ένα πιλοτικό πρόγραμμα για κάθε νοικοκυριό που θα μετατρέπει τα απορρίμματα από φαγητό σε λίπασμα, καθώς και μία πρόταση για ανακύκλωση των αποβλήτων φρούτων και λαχανικών από τα τοπικά καταστήματα.

Ακόμη σημαντικότερο σχέδιο για την κοινότητα είναι η κατασκευή αποθήκης νερού, έτσι ώστε κάθε φορά που βρέχει να συγκεντρώνεται το νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση, καθαριότητα κ.λ.π .Με τον τρόπο αυτό δεν θα χάνεται ούτε μία σταγόνα πόσιμου νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: