Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (ΚΕΔΑ), στο πλαίσιο πρόσκλησης που εξέδωσε η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για την υλοποίηση της πράξης «Κέντρα Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προτίθεται να υποβάλλει πρόταση για τη χρηματοδότηση δράσεων στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων της περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Δυνητικοί ωφελούμενοι των δράσεων αυτών είναι άτομα Ρομά αλλά και άτομα από τις ομάδες των μεταναστών, παλιννοστούντων και προσφύγων που υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό και διαβιούν στην περιοχή εμβέλειας του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δήμου Αλεξάνδρειας, δηλαδή το σύνολο των οικισμών του Δήμου.

Για την κάλυψη των απαιτήσεων που ορίζονται στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ και την πληρότητα του φακέλου υποβολής της πρότασης της ΚΕΔΑ για να κριθεί δικαιούχος του προγράμματος, απαιτείται υποχρεωτικά η προσκόμιση δικαιολογητικών από τους δυνητικά ωφελούμενους, τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Αλεξάνδρειας.

    Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την επιλογή των ωφελούμενων είναι τα εξής:
  • Αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από θεωρημένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Εάν οι ωφελούμενοι είναι αλλοδαποί από τρίτες χώρες απαιτείται και επίσημο αντίγραφο άδειας διαμονής σε ισχύ. Εάν οι ωφελούμενοι είναι Έλληνες ομογενείς απαιτείται επίσημο αντίγραφο ταυτότητας Ομογενούς. 
  • Εάν οι ωφελούμενοι είναι άνεργοι, απαιτείται επίσημο αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ και επίσημο αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή Υπεύθυνη Δήλωση, με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής, ότι θα προσκομισθεί βεβαίωση εξατομικευμένης έως 31-12-2011. Εάν ο/η ωφελούμενος/η λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και παραμένει άνεργος/η, απαιτείται επίσημο αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του ΟΑΕΔ. 
  • Εάν οι ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή/και εποχιακής απασχόλησης, απαιτείται βεβαίωση εργοδότη από την οποία να προκύπτει το είδος απασχόλησης (μερική απασχόληση, εποχιακή). 
  • Εάν οι ωφελούμενοι είναι αυτοαπασχολούμενοι, απαιτείται επίσημο αντίγραφο της Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στη ΔΟΥ καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής, περί μη διακοπής άσκησης του επιτηδεύματος. 
  • Εάν οι ωφελούμενοι διαθέτουν προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, απαιτείται επίσημο αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων ή βεβαίωση εργοδότη, στην οποία θα αναφέρεται το διάστημα απασχόλησης (σε μήνες). 
  • Εάν οι ωφελούμενοι αυτοαπασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται βεβαίωση ασφαλίσεως από τον ΟΓΑ ή βεβαίωση ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές. 
  • Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009) ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ ότι δεν έχουν υποβάλλει Φορολογική Δήλωση για το οικονομικό έτος 2010. 
  • Επίσημο αντίγραφο Απολυτηρίου Τίτλου Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου ή ΙΕΚ κατά περίπτωση. 
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. 
  • Εάν οι ωφελούμενοι ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ ή σε οικογένειες με μέλη ΑμεΑ απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας. 
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ωφελουμένων στην πρόταση των δράσεων που θα υποβάλλει στην ΕΕΤΑΑ, καλεί άτομα Ρομά αλλά και άτομα από ομάδες μεταναστών, παλιννοστούντων και προσφύγων που υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό και διαβιούν στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, να απευθυνθούν στη συντονίστρια του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, κ. Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου, για να βοηθηθούν στη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Η προθεσμία είναι μέχρι τις 12-12-2011.

Το Ιατροκοινωνικό Κέντρο βρίσκεται στην Πλατεία Παπαντωνίου (συνοικισμός Αγίου Γεωργίου) της Αλεξάνδρειας και λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 7.00 πμ – 3.00 μμ (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23330-23114).

Δεν υπάρχουν σχόλια: