Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Επιστολή από την τηλεοπτική εκπομπή ''Στον τόπο που γεννήθηκα''

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή και τη δημοσιεύουμε, προς ενημέρωση όλων των Τοπικών Φορέων και Συλλόγων

ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ “4Ε”
Ελευθερίας 15 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 56123
Τηλέφωνο 2310 729219
Fax 2310 730936
email info@tv4e.gr

ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ”

Επιμελείται-παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κληματσίδας.

Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα”, αποτελεί μια αφιερωματική εβδομαδιαία εκπομπή. Παρουσιάζει χωριά της ελληνικής υπαίθρου. Την ιστορία τους, τα μέρη που αξίζουν επίσκεψης από τον τηλεθεατή-ταξιδιώτη.

Σκεφτήκαμε πως θα σας ενδιέφερε μια τέτοια είδους (60λεπτη) εκπομπή που θα παρουσιάζει τον τόπο σας και θα αποτελέσει παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές. Άλλωστε η τηλεοπτική εικόνα δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ.

Με την παρούσα θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν επιθυμείτε να πραγματοποιήσουμε ένα γύρισμα στον τόπο σας. Αν ναι τότε σας παραθέτουμε παρακάτω σε γενικές γραμμές το “στήσιμο” της εκπομπής αλλά και το τι επιθυμούμε από εσάς. Σημειώνεται εδώ πως θα πρέπει να ενημερωθούν ΌΛΟΙ οι φορείς του τόπου σας.

Σχετικά με την επίσκεψή μας-εκπομπή

Θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας του τόπου (πρώτοι πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν, σημεία σταθμοί της κοινότητας και μετέπειτα δήμου κ.λ.π). Αυτά θα ήταν καλό να τα αναλύσει ένας άριστος γνώστης της ιστορίας του χωριού. .Θα είναι πολύ καλό αν έχουμε κοντά μας κατά τη διάρκεια του γυρίσματος και κάποιο/ους από τους γηραιότερους κατοίκους του χωριού.(Θέλουμε να έχουμε 2 από τους παλιότερους κατοίκους του χωριού τουλάχιστο που θα μας αφηγηθούν ιστορίες σχετικά με τη ζωή παλιά)..

Εάν υπάρχει συνεταιρισμός που θα μπορούσε να μας παρουσιάσει τοπικά γλυκά ή φαγητά. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τότε θα επιθυμούσαμε μια από τις μεγαλύτερες κυρίες του χωριού να μας ψήσει κάποια πίτα ή να μας ετοιμάσει κάποιο φαγητό. Ο πολιτιστικός σύλλογός σας θέλουμε να παρουσιάσει αναλυτικά τις δραστηριότητές του.

Επιθυμούμε να έχουμε και μια σύντομη συνομιλία με τον ιερέα του χωριού αναφορικά με την εκκλησία, την ιστορία της αλλά και τα εκκλησάκια που πιθανώς να υπάρχουν στην περιοχή σας.

Θέλουμε να παρουσιάσουμε χορευτικά από τον τόπο σας. Επιθυμούμε δηλαδή ο σύλλογός με τα μέλη του να χορέψει ώστε να το παρουσιάσουμε. Αυτό μπορεί να γίνει τόσο σε εσωτερικό χώρο, όσο και εξωτερικό εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Για τη συνομιλία μας θα ήταν καλό αν θα μπορούσαμε να έχουμε ένα τραπέζι στημένο όπου θα μιλάμε όλοι μας, τύπου γιορτής μπροστά στο χορευτικό.

Οι υπόλοιπες συνεντεύξεις θα γίνουν σε διάφορα σημεία του χωριού.

Τα παραπάνω θα γίνουν όλα σε διάρκεια το πολύ μιας ημέρας. Εάν χρειαστεί οτιδήποτε εκτός της προαναφερθείσας ώρας τότε θα επανέλθουμε και δεύτερη ημέρα όταν και θα γυρίσουμε όσα χρειάζονται εξτρά (συνήθως πλάνα τα οποία θα χρειαστούμε ή κάποια συνέντευξη).

Όλες οι προτάσεις σας αλλά και υποδείξεις είναι καλοδεχούμενες.

Περιμένω την απάντησή σας το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώ πολύ,
Θανάσης Κληματσίδας δημοσιογράφος
6936624267

Δεν υπάρχουν σχόλια: