Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αλεξάνδρεια, 28 Απριλίου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Κάτοικοι και δημοτική αρχή αντιδρούν στο κλείσιμο της κεντρικής διάβασης του ΟΣΕ στο Πλατύ
    Σε «κατάληψη» του σιδηροδρομικού σταθμού Πλατέος προχώρησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της κεντρικής σιδηροδρομικής διάβασης του ΟΣΕ στο Πλατύ.
Το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πλατέος και ο τοπικός αντιδήμαρχος Σάββας Ανδρονίδης απηύθυναν κάλεσμα στους δημότες να συγκεντρωθούν και πάλι, σήμερα το απόγευμα στις 6:30, στο σιδηροδρομικό σταθμό Πλατέος για να εκδηλώσουν πιο μαζικά την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της διάβασης.
Το ζήτημα ανέκυψε στις 18 Μαρτίου όταν η διοίκηση του ΟΣΕ με τηλεγράφημα γνωστοποίησε στο δήμο και στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος ότι «λόγω υπηρεσιακών αναγκών, η Ισόπεδη Διάβαση χ.σ. 36+012 γρ Θ-Φ (κεντρική διάβαση ΠΛΑΤΕΟΣ), θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 19-04-2011 καθ’ όλην την διάρκεια του 24ώρου μέχρι νεωτέρας».
Το κλείσιμο της διάβασης δημιουργεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή, μιας και αποκόπτεται η επαρχιακή οδός Πλατέος-Τρικάλων-Πλατάνου-Κλειδίου που συνδέει την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας με την Εγνατία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (ΠΑΘΕ) στο ύψος του κόμβου Κλειδίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, δεδομένου ότι, εκτός από την τοπική ενδοδημοτική συγκοινωνία, διακινούνται μέσω αυτής φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν αγαθά και εμπορεύματα.  
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, που συμμετείχε το πρωί στη διαμαρτυρία των κατοίκων, έφερε το θέμα στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εξέφρασε στη διοίκηση του ΟΣΕ την αντίθεση του δήμου στο κλείσιμο της διάβασης.
«Είμαστε αντίθετοι σε αυτή την αιφνιδιαστική απόφαση των διοικούντων του ΟΣΕ, που με δικαιολογία την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας των αθρόων μετατάξεων και απολύσεων υπαλλήλων του, δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην περιοχή μας. Δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της οδικής συγκοινωνίας, οι υπάρχοντες παρακαμπτήριοι οδοί δεν είναι σε θέση να λύσουν το πρόβλημα, ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή κίνδυνοι ατυχημάτων, οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν την περιοχή θα ταλαιπωρούνται στην αναζήτηση διεξόδου και μαζί με αυτούς και οι κάτοικοι του Πλατέος που δεν φταίνε σε τίποτα να υφίστανται τον επιπλέον κυκλοφοριακό φόρτο, τους θορύβους και τον φόβο του κινδύνου για την πρόκληση δυστυχημάτων, όπως επίσης και τις ζημιές στη δημοτική οδοποιία για τις οποίες θα είναι υποχρεωμένος να συντηρεί και αποκαθιστά ο δήμος από τον πενιχρό προϋπολογισμό του που δεν επαρκεί να καλύψει ούτε καν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες», ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας και ζητά από τον ΟΣΕ και το εποπτεύον υπουργείο να βρουν άμεσα λύση ώστε να ανοίξει η διάβαση.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: