Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ιτούδης: "Μία επική πρόκριση''

Για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στην ελληνική πραγματικότητα και το πρωτάθλημα μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρει ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, όλοι στην ομάδα πρέπει να γυρίσουν το συντομότερο δυνατό σελίδα.

"Ήταν μια επική πρόκριση και δεν χωράει αμφιβολία. Το να αποκλείσεις την Μπαρτσελόνα, αυτή την Μπαρτσελόνα με τόσο καλούς αθλητές, μια καλά προπονημένη ομάδα που έπαιζε καλά όλη τη χρονιά, δίνει άλλες διαστάσεις στη δική μας πρόκριση", τόνισε αρχικά.

Έπειτα δήλωσε: "Αποκλείσαμε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά δεν μένουμε εδώ. Οι προσδοκίες μας έτσι κι αλλιώς είναι υψηλές. Πάμε για τον τίτλο. Η Μοντεπάσκι Σιένα, η οποία βρίσκεται μπροστά μας δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Διαθέτει χαρακτήρα και το απέδειξε από το πώς διαχειρίστηκε αυτό το -48 του πρώτου αγώνα και πως πολύ γρήγορα το έκανε πλεονέκτημα με τρεις σερί νίκες επί του Ολυμπιακού.

Αυτά τα αποτελέσματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εμάς και θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πάλι τη λογική, να δούμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες ενός δύσκολου αντιπάλου".

Όσον αφορά τον επόμενο αντίπαλο του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα τον Πανιώνιο ξεκαθάρισε: "Το πλέον σημαντικό για εμάς είναι να συγκεντρωθούμε άμεσα στον αγώνα.

Χωρίς να υποτιμήσουμε την ομάδα την οποία σέβομαι ιδιαίτερα όπως και τη δουλειά του τεχνικού επιτελείου της, το βασικό θα είναι γυρίσουμε σελίδα εμείς, καθώς δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται ηρεμία και αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως μόνο εύκολο δεν θα είναι το παιχνίδι".

Ενώ για τα προτερήματα της ομάδας της Νέας Σμύρνης δήλωσε: "Ο Πανιώνιος διαθέτει ένα νεανικό σύνολο, έχει κάνει προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του, έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ο Κόβιλ για παράδειγμα είναι πιο ουσιαστικός στο χαμηλό ποστ.

Υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν διάθεση να κυνηγήσουν, παίζουν επιθετική άμυνα, έχουν καλό τρανζίσιον παιχνίδι. Αυτό που προέχει για εμάς είναι να βρούμε το ίδιο υψηλό κίνητρο και τη φρεσκάδα μέσα από την ομάδα. Θα είναι δύσκολο, αλλά οφείλουμε να κερδίσουμε, και θα πρέπει να αγωνιστούμε με σοβαρότητα".
SPORT24

Δεν υπάρχουν σχόλια: