Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ψήφισμα για το Γυμνάσιο Τρικάλων

 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση του Γυμνασίου Τρικάλων με το Γυμνάσιο Κορυφής έχει διαταράξει την ισορροπία της μικρής κοινωνίας της Κοινότητας Τρικάλων και έχει δημιουργήσει ρωγμές στην κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλεξάνδρειας.
   Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή είναι άδικη, γιατί το Γυμνάσιο Τρικάλων είναι ένα καινούριο, σύγχρονο και με προοπτική σχολείο που προσφέρει γνώση, καλλιέργεια και δυνατότητα κοινωνικοποίησης στους νέους. Αποτελεί, επίσης, πολιτιστικό κέντρο για ολόκληρη την περιοχή.
   Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αυτό δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, αντίθετα επιβάλλουν εγρήγορση, συντονισμό ενεργειών και ομοφωνία απόψεων.
   Διακηρύσσουμε για μια ακόμη φορά ότι η πρόταση αυτή είναι προϊόν μη εμπεριστατωμένης μελέτης των ιδιαίτερων συνθηκών της εκπαιδευτικής κατάστασης της περιοχής μας καθώς και μιας αδιάφορης πολιτικής τακτικής των αρμοδίων.
   Η πρόταση της πλειοψηφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας να μη καταργηθεί κανένα Γυμνάσιο στον πρώην Δήμο Πλατέος είναι ανεδαφική και καταδικασμένη σε αποτυχία και συνηγορεί με έντεχνο τρόπο στην κατάργηση του Γυμνασίου Τρικάλων.
   Η Γενική Συνέλευση των κατοίκων του χωριού που συγκλήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Κασνακίδη Δήμου, παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων των Τρικάλων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και όλων των φορέων του χωριού, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την παρακάτω πρόταση:
Γυμνάσιο στα Τρίκαλα, Γυμνάσιο στην Κορυφή, Λύκειο στο Πλατύ. 
   Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή είναι η μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση γιατί:
α) διατηρεί μία σχολική μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάθε Κοινότητα (Τρίκαλα, Κορυφή, Πλατύ)
β) εξασφαλίζει την κτιριακή υποδομή στην περιοχή για τα επόμενα χρόνια, πολύ σημαντικό σε εποχή οικονομικής κρίσης, όπως είναι η σημερινή
γ) δημιουργεί μια αυτόνομη Λυκειακή μονάδα, υπηρετώντας τους στόχους του Υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο
δ) ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Πλατέος να αποσυμφορηθεί το σχολικό συγκρότημα Λυκείου-Γυμνασίου που ασφυκτιά. Άλλωστε αυτός ήταν ο λόγος που διεκδικούσαν καινούριο Γυμνάσιο στο Πλατύ
ε) τέλος, προσφέρει ηθική ικανοποίηση στο σύνολο των πολιτών του Δήμου που διαπιστώνουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με γνώμονα το δίκαιο και το συμφέρον του τόπου.
   Επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και επειδή θέλουμε να προλάβουμε αρνητικές εξελίξεις μη αναστρέψιμες, δηλώνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική δικαίωσή του.

                                               Υπογραφές
1.     Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων, Κασνακίδης Δήμος
2.     Δημοτικός Σύμβουλος,  Παπαδόπουλος Δημήτριος
3.     Δημοτικός Σύμβουλος,  Κιρκιλιανίδης Ιωάννης
4.     Τοπικός Σύμβουλος, Αθανασιάδης Χρήστος
5.     Τοπικός Σύμβουλος, Παπαμιχαήλ Κυριάκος
6.     Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου
7.     Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου
8.     Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου
9.     Λαογραφικός Σύλλογος  «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ» Τρικάλων
10. Α.Ο. «Μέγας Αλέξανδρος» Τρικάλων
11. Αθλητική Ακαδημία Τρικάλων
12. Τ.Ο.Ε.Β. Τρικάλων
13. Σύλλογος Αιμοδοσίας «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Τρικάλων

Ακολουθούν υπογραφές κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: