Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Από το απόγευμα του Σαββάτου το τμήμα καλαθοσφαίρισης των ανδρών του ΓΑΣ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» βρίσκεται, και τυπικά πλέον, στην Γ΄ Εθνική κατηγορία με τη νίκη που πέτυχε επί της Ένωσης Βατανιακού – Σάρισσας, στην τελευταία αγωνιστική της περιόδου 2010-2011 για το πρωτάθλημα ανδρών της Α΄ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΜ. Με τη δέκατη έβδομη συνεχόμενη νίκη η ομάδας μας απέδειξε ότι δίκαια κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της τελικής βαθμολογίας με 41 βαθμούς σε 22 αγώνες αφήνοντας πίσω της τη Μελίκη και τον Α.Ο.Κ. Βεροίας, ομάδες που είχαν ξεκινήσει ως φαβορί για την άνοδο.


Για τον αγώνα, ο οποίος έγινε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με κατάμεστη την κερκίδα από αρκετούς φιλάθλους – ιδιαίτερα εκδηλωτικούς- αλλά και με την παρουσία πολλών επίσημων και επώνυμων παραγόντων οι οποίοι είχαν κληθεί να συμμετάσχουν στη γιορτή της ανόδου, δεν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, αφού οι περισσότεροι παίκτες φαίνεται να είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην φιέστα που θα ακολουθούσε παρά στην αγωνιστική δράση. Έτσι ο αγώνας εξελίχθηκε σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, απέναντι σε μία σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα που έπαιζε ένα παιχνίδι επιβίωσης στην κατηγορία. Ο αγώνας για τους παίκτες του κ. Τσάρτα, ο οποίος έκανε πολλές αλλαγές για να μπορέσει να κρατήσει το παιχνίδι, χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη συγκέντρωσης με αποτέλεσμα τη μεγάλη αστοχία στις βολές και στα σουτ τριών πόντων που επιχείρησαν, αλλά και τα πολλά λάθη απόρροια της χαλαρότητας που υπήρχε, με συνέπεια οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το παιχνίδι να κρίνεται ουσιαστικά στο τέλος. Από τους παίκτες του ΓΑΣ, στους οποίους φάνηκε να απουσιάζει το κίνητρο, αυτοί που ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι και είχαν μεγαλύτερη διάρκεια σε καλή απόδοση ήταν οι Αβραμίδης και Νικολόπουλος οι οποίοι και πέτυχαν και τους περισσότερους πόντους 18 και 23 αντίστοιχα, όπως και ο Καρκάρας. Οι υπόλοιποι παίκτες προσπάθησαν στο βαθμό που τους επέτρεπε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι το οποίο ήθελαν να κερδίσουν για τον μοναδικό λόγο του κλεισίματος μιάς εντυπωσιακής χρονιάς όπως εξελίχθηκε για την ομάδα. Για την ιστορία στο παιχνίδι συμμετείχαν και οι Παπαγερίδης Α., Πουρλιοτόπουλος Β., Πρόϊος, Χύτας Γ., Τσάτσας, Στουγιαννόπουλος 4, Αλεξόπουλος Γ. 2, Πουαρίδης και Γιοβανόπουλος.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Δήμαρχος κ. Δημητριάδης απένειμε το κύπελλο του πρωταθλητή στον αρχηγό και σημαία της ομάδας Βασίλη Πουρλιοτόπουλο ενώ ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΜ κ. Παπαγιαννούλης Αντώνιος έδωσε τα μετάλλια στους παίκτες που αγωνίστηκαν, στους προπονητές και στους εφόρους του τμήματος, δηλαδή σε όλους αυτούς που συνέβαλλαν ώστε να έρθει αυτή η μεγάλη επιτυχία στο Σύλλογο.

Οι απονομές όμως δεν έκλεισαν εδώ, αλλά ακολούθησε μία ιδιαίτερη απονομή όταν, μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ κ. Πυρλιοτόπουλος Βασίλης εκ μέρους των αθλητών και των αθλητριών όλων των τμημάτων του ΓΑΣ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παπαγερίδη Στέλιο για την συνολική του προσφορά στο Σύλλογο αναγνωρίζοντας τον άνθρωπο που βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια κοντά τους αφιερώνοντας πάρα πολύ από το χρόνο του.

Στα χαρακτηριστικά της πολύ καλής βραδιάς ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισαν οι παίκτες τον τίτλο με σαμπάνιες και χαρτοπόλεμο τόσο στο κέντρο του γηπέδου αλλά και κοντά στην εξέδρα των φιλάθλων, πανηγύρια που κράτησαν για αρκετή ώρα. Επίσης μετά τις απονομές όλοι οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από το μπουφέ που είχε στηθεί γλυκίσματα και χυμούς που πρόσφεραν οι επαγγελματίες της πόλης μας τους οποίους οι συντελεστές του τμήματος ευχαριστούν ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: