Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ενημέρωση για το θέμα των εμφανισθέντων κρουσμάτων λύσσας ατη χώρα μας

Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Μετά την πρόσφατη επιβεβαίωση κρουσμάτων λύσσας στη χώρα μας και με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, κρίνεται απαραίτητο να ενημερωθούν οι δημότες μας ως προς τα εξής:

1. Επιβάλλεται να γίνει άμεσα, με ευθύνη των ιδιοκτητών τους, προληπτικός αντιλυσσικός εμβολιασμός όλων των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς (σκύλων και γατών), ηλικίας άνω των τριών μηνών. Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να περιορίζονται εντός του χώρου ιδιοκτησίας ώστε να μην εισέρχονται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή κοινόχρηστους χώρους.

2. Πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με ζώα που περιφέρονται ελεύθερα, ακόμη κι αν φαίνονται φιλικά.

3. Οι κυνηγοί να εμβολιάσουν άμεσα τα κυνηγόσκυλά τους.

4. Οι αιγοπροβατοτρόφοι να εμβολιάσουν άμεσα τα ποιμενικά σκυλιά

5. Σε κάθε περίπτωση εντοπισμού νεκρού ζώου ή ζώου με συμπεριφορά ύποπτη (νευρικότητα ή έντονη επιθετικότητα, σιελόρροια, βραχνό και τραχύ ουρλιαχτό), πρέπει να ειδοποιούνται άμεσα οι αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές για τον περαιτέρω απαραίτητο κλινικό έλεγχο.

6. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Δήμος Αλεξάνδρειας: 23333 -50127, -50112

Κτηνιατρείο Αλεξάνδρειας 2333023596

Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Ημαθίας: 23313 -50130, -50132

7. Αναλυτικά ενημερωτικά φυλλάδια υπάρχουν σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου και στα ΚΕΠ, ενώ άμεσα θα προωθηθούν και στα σχολεία για την ενημέρωση των Εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Για να κρατηθεί η Λύσσα εκτός των ορίων του Δήμου Αλεξάνδρειας, κρίνεται επιβεβλημένο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όλων των δημοτών, με στόχο τη δημιουργία μίας αποτελεσματικής ασπίδας εναντίον της νόσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: