Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα Ημαθίας

Με το σύνθημα ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ - ΔΩΣΕ ΖΩΗ ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας οργανώνει την 12η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 στα γραφεία του Συλλόγου (09:00 π.μ.-1:00 μ.μ.).

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: 
''Καλούμε τους ενεργούς εθελοντές αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογό μας, ώστε να ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είναι μια πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς χωρίς σκοπιμότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι μπορεί ο καθένας να χαρίζει συμπαράσταση και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο.

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.

Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''.

Ελπίζουμε η πράξη αυτή των 141 μέχρι σήμερα Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου μας, να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού".

Κάθε σπίτι κι ένας Αιμοδότης
ΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: