Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Κοινωνική συνεισφορά από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Πλατέος

Το σχολείο έχοντας ένα πολυδιάστατο ρόλο εκτός από τη μέριμνα για τη μετάδοση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, οφείλει να φροντίζει για την ανάπτυξη και την εμπέδωση των κοινωνικών αξιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κοινωνική αλληλεγγύη και για το λόγο αυτό οι μαθητές και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Πλατέος, συναισθανόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους συμπολίτες μας και ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα της εποχής, πρόβαλλαν μία άλλη διάσταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία
προσέφεραν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκειμένου να μοιραστούν από τους υπεύθυνους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που γνώρισαν και βιώνουν το πρόσωπο της κρίσης. 

Έτσι τρόφιμα όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλατα, ζάχαρη αλλά και μπισκότα για τα παιδιά που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο σχολείο παραδόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, ώστε να προσφέρουν την ελάχιστη ανακούφιση στους συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.
Η παράδοση των τροφίμων έγινε από τους μαθητές και το Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Πλατέος κ. Θεοδωρακόπουλο Πρόδρομο, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπρουσκέλη Νικόλαου και της υπεύθυνης κ. Ραφαηλίδου Εύας στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αλεξάνδρειας μας τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου.
Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ευχαρίστησαν τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους και την ευγενική χειρονομία εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η κοινωνία στα πρόσωπα των νέων, μέσω της αλληλεγγύης, μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο». 
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Σχολική Κοινότητα του Γενικού Λυκείου Πλατέος εύχεται:
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ 2015 ΝΑ ΦΕΡΕΙ
ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗ ΓΑΛΗΝΗ, ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
«καλές γιορτές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: