Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε την 19χρονη Σύρια Doaa Al Zamel που με ηρωισμό και αυταπάρνηση έσωσε βρέφος κολυμπώντας δίπλα του για τρεις ημέρες

Το πιο θερμό χειροκρότημα στην ηρωίδα του ναυαγίου της Κρήτης που έσωσε τη μικρή Νάντια από τη Συρία.
Τα βραβεία του 2014 απένειμε η Ακαδημία Αθηνών το απόγευμα της Παρασκευής στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. 
Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν η 19χρονη κοπέλα από τη Συρία Doaa Al Zamel, η οποία συγκίνησε όλο τον κόσμο με την αυτοθυσία της, όταν με ηρωισμό και αυταπάρνηση διέσωσε βρέφος μετά από ναυάγιο νοτιοδυτικά της Κρήτης.  
Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν  πεντακόσιοι μετανάστες βρέθηκαν στα νερά της Μεσογείου, ταξιδεύοντας από την Αίγυπτο προς την Ιταλία. Η Dooa είδε τον αρραβωνιαστικό της να χάνει τη ζωή του, ενώ στη συνέχεια μία μητέρα της εμπιστεύτηκε δύο από τα βρέφη της, καθώς εκείνη και ο σύζυγός της προσπαθούσαν να σώσουν τα υπόλοιπα παιδιά τους. Η Σύρια μετανάστρια κατόρθωσε να κρατήσει στη ζωή το ένα από τα δύο βρέφη, κολυμπώντας δίπλα του για τρεις ημέρες, μέχρι που βρέθηκε στην Κρήτη.
Με επαίνους τιμήθηκαν, επίσης, τα σωματεία «Γιατροί του Κόσμου» και «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» για τη συμβολή τους στην προαγωγή της ανθρωπιστικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.











Περισσότερα για τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών στο http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=661099

Δεν υπάρχουν σχόλια: