Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Oι Έλληνες...μεταναστεύουν

Περίπου 12.000 Έλληνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον (έως τώρα) για να λάβουν μέρος στις ενημερωτικές ημερίδες που οργανώνει το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, προκειμένου να προσελκύσει εξειδικευμένους εργαζόμενους στην Αυστραλία. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους των Ελλήνων είναι εντυπωσιακή αν ληφθεί υπόψη ότι πέρσι μόνο 42 αιτήσεις είχαν υποβληθεί από την Ελλάδα και μόνο 14 απ' αυτές έγιναν δεκτές στη συγκεκριμένη κατηγορία (εξειδικευμένων) μετανάστευσης. Η Αυστραλία είχε δεχθεί συνολικά, την περασμένη χρονιά, 130.843 αιτήσεις από προσοντούχους όλου του κόσμου για να μεταναστεύσουν στη χώρα.

Τώρα το υπουργείο Μετανάστευσης βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθεισών αιτήσεων για τις ημερίδες της Αθήνας και θα αποστείλει σχετικές προσκλήσεις στους ενδιαφερόμενους των οποίων οι ειδικότητες και τα προσόντα ανταποκρίνονται στα κριτήρια της επαγγελματικής μετανάστευσης. Η υποβολή αιτήσεων θα κλείσει, όταν ο αριθμός των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους με τις κατάλληλες ειδικότητες και προσόντα φτάσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων.

Κιμπαρλίκια


Toυ Λευτέρη Παπαδόπουλου 
Απένταροι. Φουκαράδες. Αλλά στο κιμπαρλίκι πρώτοι! Και κιμπάρηδες όχι μόνο μεταξύ μας, στην παρέα. Μα και ως κράτος. Από τότε που πρωτοπήγα σχολείο, έως την ημέρα που το τελείωσα, τα βιβλία ήταν τζάμπα. Τα έβγαζε ο Οργανισμός Εκδόσεως Σχολικών Βιβλίων, ο ΟΕΣΒ, και τα αγοράζαμε από τα βιβλιοπωλεία με ελάχιστα χρήματα. Σχεδόν δωρεάν (και πολύ σωστά). Ποτέ κανείς δεν μας είπε, όμως, «μην καταστρέφετε τα βιβλία σας, μην τα μουτζουρώνετε, μην κόβετε σελίδες. Κρατήστε τα σε καλή κατάσταση για να τα πάρουν κι άλλα παιδιά του χρόνου».
Κιμπάρηδες, καλά το λέω. Δανειζόμασταν και τότε, από δω κι από κει, οι δραχμές μας δεν είχαν αξία, αλλά για οικονομία, για συμμάζεμα η Πολιτεία, το υπουργείο, ούτε καν σκέψη! Την ίδια ώρα, Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Οθωμανοί μείωναν τα έξοδά τους όσο γινόταν περισσότερο. Κι ας είχαν στερλίνες και φράγκα να φάν' κι οι κότες. Θυμάμαι μια κοπέλα πανέμορφη, 18 ετών, όχι πλούσια. Σπούδαζε στη

Αν το βαμβάκι γινόταν... ξανά κλωστή!

Το βαμβάκι φαίνεται να σώζει και φέτος σε ένα βαθμό τις τοπικές οικονομίες στον κάμπο καθώς τιμές πάνω από 50 λεπτά το κιλό θα πρέπει να αναμένουν οι Έλληνες βαμβακοπαραγωγοί με την έναρξη της εκκοκκιστικής περιόδου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας...

Αιτία οι ανοδικές τάσεις που αρχίζουν να επικρατούν στις διεθνείς αγορές, λόγω της τεράστιας φυσικής καταστροφής που υπέστη η σοδειά του Πακιστάν της τρίτης παγκόσμιας δύναμης στην παραγωγή βάμβακος, εξαιτίας των πλημμυρών των τελευταίων ημερών.

Το κανάλι στο οποίο αναμένεται να κινηθεί η εμπορική τιμή του εκκοκκισμένου τους προσεχείς μήνες είναι από τα 80 σεντς ανά λίμπρα (κάτω από τα επίπεδα αυτά οι ΗΠΑ αγοράζουν όλες τις ποσότητες για να δημιουργήσουν

Δελτίο Τύπου της εκπομπής «Με γνώση και μεράκι» του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε


Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 20:20 η Αρετή Κετιμέ στην εκπομπή «Με γνώση και μεράκι» της 4Ε 

Πρεμιέρα για τη δεύτερη σεζόν την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 20:20. Το κορίτσι «θαύμα» με την «αγγελική» φωνή, που κατάφερε να «μαγέψει» όλη την Ελλάδα (και όχι μόνο) με το σαντουράκι της, μιλά για τη ζωή της σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της στην ελληνική τηλεόραση.

Το νεαρό κορίτσι που ξεκίνησε ταπεινά με το σαντουράκι του με στόχο να μαγέψει όλη την Ελλάδα μεγάλωσε και «ωρίμασε» και καλλιτεχνικά. Μιλά στην εκπομπή της 4Ε και στο δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα την επόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για την Αρετή….
Η καλλιτεχνική της πορεία αρκετά μεγάλη αν αντιπαραθέσουμε την ηλικία της. Σήμερα παίζει σαντούρι και τραγουδά με μια φωνή που στο άκουσμά της σε γαληνεύει. Η Αρετή Κετιμέ μίλησε στην 4Ε με πραότητα και ταπεινότητα κάτι που την διακρίνει από μικρό παιδί. Άλλωστε αυτή λένε πως είναι η πρώτη ύλη από την οποία γίνονται οι μεγάλοι καλλιτέχνες.

Το 2000 και 2003 συμμετείχε στο Φεστιβάλ της Σύμης. Το 2002 όταν ο Γιώργος Νταλάρας ανακάλυψε το ταλέντο της την κάλεσε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δίπλα του με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Μελίνα Ασλανίδου.

Το 2003 συμμετείχε στην παράσταση «αφιέρωμα στην Μικρά Ασία» κοντά στους Γιώργο Νταλάρα, Γλυκερία και ορχήστρα «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας στο Ηρώδειο. Αμέσως μετά τον Σεπτέμβριο κυκλοφόρησε το CD με τίτλο «το τραγούδι της Αρετής».

Στην μεγαλύτερη στιγμή για την αθλητική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, ήταν ένα μικρό κορίτσι ντυμένο στα άσπρα το οποίο έτρεξε στο κατάμεστο στάδιο με τα βλέμματα όλου του πλανήτη πάνω του. Η Αρετή Κετιμέ γίνεται ευρέος γνωστή πλέον μέσα στα 3 αυτά λεπτά και το όνομά της θα συνδεθεί με το σαντούρι και το παραδοσιακό τραγούδι.

Το 2005 συμμετείχε στις παραστάσεις «Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο δίσκο με τα τραγούδια της ταινίας «γαλάζιο φόρεμα» σε μουσική Διονής Τσακνή.

Το 2005 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση του Γιώργου Κιμούλη «Οιδίπους τύραννος» με τη Νόνικα Γαληνέα και κορυφαίο του χορού τον Γιώργο Νταλάρα.

Το 2008 έπαιξε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της «λατρευτικής εβδομάδας» με βυζαντινούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.

Το 2009 κυκλοφορεί τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Με τη φωνή της Αρετής»

Την ίδια χρονιά έπαιξε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για τα εγκαίνια της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

Συμμετείχε στον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του Μίκη Θεοδωράκη στο Λυκαβηττό με την «απαγωγή».

Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Έχει στο ενεργητικό της 3 προσωπικούς δίκσους και 14 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Τελευταίος δίσκος «Καλή σου τύχη»

Την Παρασκευή 7 Οκωβρίου στις 20:20 «Με γνώση και μεράκι» με την Αρετλη Κετιμέ. ΜΟΝΟ στην 4Ε . Φυσικά πάντα και δορυφορικά αλλά και μέσω ίντερνετ στο tv4e.gr

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κάνουν όλες οι γυναίκες τεστ Παπανικολάου; Όχι! Γιατί;

Στο Γυναικολογικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας γίνεται καθημερινά λήψη Τεστ Παπ δωρεάν.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή
από τις 8.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 23333 - 50024
----------------------------------------------------
Όλες οι γυναίκες έχουν ακούσει για το τεστ Παπανικολάου, πολλές δεν ξέρουν σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσουν, άλλες φοβούνται.
Το τεστ Παπανικολάου είναι προληπτική εξέταση, δεν λέει μόνο αν υπάρχει κάτι κακό, αλλά μπορεί να δείξει ένα σωρό καταστάσεις, που αν δεν αντιμετωπισθούν, μπορεί να γίνουν κάτι κακό. Μη ξεχνάτε ότι, τα τελευταία χρόνια, που εξετάζονται οι γυναίκες με τεστ Παπανικολάου, η θνησιμότητα από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έχει μειωθεί κατά 70%. Αν λοιπόν εξετάζεστε περιοδικά, δεν προλαβαίνει να γίνει κάτι κακό και αν δείξει κάτι (μολύνσεις, δυσπλασίες), το θεραπεύετε και προλαμβάνετε την εξέλιξή του σε κάτι κακό.



Πρέπει όλες οι γυναίκες να κάνουν τεστ Παπανικολάου κάθε χρόνο και μαζί με το εμβόλιο για τις HPV μολύνσεις, να φθάσουμε κάποτε να μειώσουμε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο 100%.

Πάμε Πεζοπορία με σύνθημα ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ


Όταν πριν από λίγες μέρες ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ξεκινούσε την οργάνωση της 1ης Ποδηλατοδρομίας Τρικάλων και Περιχώρων, υπήρχε αισιοδοξία ότι η προσπάθεια αυτή θα βρει ανταπόκριση. Σε καμία όμως περίπτωση δεν περίμενε κανείς ότι η ανταπόκριση αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη και κυρίως τόσο αυθόρμητη και από όλες τις ηλικίες.
Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η 1η Ποδηλατοδρομία, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων ανταποκρινόμενος στην πρόταση κάποιων γυναικών, διοργανώνει την 1η Πεζοπορία Τρικάλων, με σύνθημα και πάλι:
NAI ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Λίγα λόγια για την Πεζοπορία

  • Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που σκοπό έχει (όπως και η ποδηλατοδρομία) την προώθηση και την διάδοση της ομαδικότητας και του εθελοντισμού, έννοιες που συντελούν στην ευρύτερη κοινωνική ενεργοποίηση - ευαισθητοποίηση. 
  • Στην πεζοπορία μπορούν να πάρουν μέρος πολίτες κάθε ηλικίας (γυναίκες και άντρες) των Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής. 
  • Για τους ανήλικους είναι απαραίτητη η γραπτή συγκατάθεση (υπεύθυνη δήλωση) των γονέων 
  • Σημείο συγκέντρωσης: Κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων. 
  • Πριν την έναρξη της πεζοπορίας θα μοιραστούν μπλουζάκια και καπελάκια στους συμμετέχοντες. 
  • Η διαδρομή είναι: Κοινοτικό Κατάστημα - Εξωκλήσι Αγίας Τριάδας (Αη Δημήτρης) και επιστροφή στην κεντρική πλατεία του χωριού. 
  • Τους πεζοπόρους θα συνοδεύουν σε όλη τη διαδρομή, Ι.Χ. αυτοκίνητα, γιατρός και εθελόντριες οι οποίες θα τους προσφέρουν νερά και αναψυκτικά. 
  • Στο εξωκλήσι θα υπάρχει ''μπουφές'' που θα ετοιμάσουν εθελόντριες. Μετά το ''μπουφέ, επιστροφή στο χωριό από την ίδια διαδρομή. Όσοι θέλουν θα μπορούν να επιστρέψουν με αυτοκίνητο. 
  • Η εκδήλωση θα κλείσει με τον ''γύρο'' της κεντρικής πλατείας του χωριού.

Παιδί και μουσική

 Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Florida, πρόωρα βρέφη που άκουγαν κατά τακτά διαστήματα μουσική ανεξαρτήτως είδους, ανέπτυξαν σημαντικά υψηλότερες διανοητικές και σωματικές ικανότητες από αυτά που μεγάλωσαν κατά τον ίδιο τρόπο αλλά χωρίς να ακούν τη μουσική.

Η αξία της μουσικής εκπαίδευσης είναι κάτι που έχει αμφισβητηθεί όχι μόνο από γονείς αλλά και από εκπαιδευτικούς, πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλο είδος μόρφωσης. Ζώντας σε μια κοινωνία που η βασική απαίτηση και αναγκαιότητα κατά παγκόσμια βάση, είναι η ικανότητα να βγάζουμε χρήματα οι εκάστοτε υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά και οι ίδιοι οι γονείς πολλές φορές ωθούνται στο να παίρνουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Ο Πλάτωνας έλεγε:
«Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.»

Πως λοιπόν διαβρώθηκε τόσο πολύ αυτή η θεωρία με το πέρασμα των καιρών;

Η ιδέα της μουσικής εκπαίδευσης από μόνη της είναι καλή. Λίγοι θα έλεγαν ότι δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να ξέρουν κάτι από μουσική. Μα στην ουσία σαν προτεραιότητα, η μουσική εκπαίδευση δεν είναι στη κορυφή των προτιμήσεων όταν οι γονείς βάλλονται από τα πρέπει της σύγχρονης κοινωνίας.

Γιατί η μουσική θα πρέπει να έχει την ίδια θέση στην σχολική εκπαίδευση όπως τα Ελληνικά, τα Μαθηματικά και οι υπόλοιπες επιστήμες και ακόμα πιο πολύ θα πρέπει να κατέχει βασική θέση στην πρώιμη εκπαίδευση των παιδιών, να αρχίζει δηλαδή από την προπαιδεία;

Κατ' αρχήν θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι γονείς, ώστε να πιστέψουν και οι ίδιοι για την αξία και την προτεραιότητα αυτής της βασικής τέχνης

Μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, αποδεικνύεται ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική, μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο. Γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα. Σε μελέτη που έγινε πάνω σε ένα ποσοστό μαθητών Γυμνασίου στη Καλιφόρνια αποδείχτηκε ότι οι μαθητές που είχαν παιδεία στη μουσική ήταν πιο σωστοί στην οργάνωση της σκέψης τους και στη νοητική τους ευελιξία.

Τα παιδιά που μαθαίνουν από νωρίς κάποιο μουσικό όργανο αναπτύσσουν γρηγορότερα της φυσικές, πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες.

«Η γνώση μουσικού οργάνου αυξάνει την συνεργατικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, το μνημονικό, την ικανότητα στην ομιλία, την όραση και την ακοή. To τελικό μας συμπέρασμα είναι ότι η μουσική εκπαίδευση αναπτύσσει τις ικανότητες του εγκεφάλου και ολόκληρου του νευρομυικού μας συστήματος.» (University of Medicine, San Francisco, Dr Frank.R.Wilson).
Τα μουσικά παιχνίδια που γίνονται κατά την εκμάθηση της μουσικής προπαιδείας, στάθηκαν η βάση στο σχέδιο ILM: (Interdependent Learning Model), ένα μοντέλο διδασκαλίας για παιδιά που δεν μπορούν να κατανοήσουν βασικές έννοιες και ιδέες: Μέσα από μουσικά παιχνίδια και παραδείγματα αυτές οι έννοιες τους γίνονται απόλυτα αντιληπτές.

Στο επίπεδο της μόρφωσης των παιδιών, η μουσική τα παρακινεί να μάθουν με μεγαλύτερη ευκολία και πιο ενδιαφέρον, αναπτύσσει συμπεριφορές οι οποίες οδηγούν σε υψηλότερες διανοητικές ικανότητες, τα παιδιά που παίρνουν μέρος από νωρίς σε ένα μουσικό σύνολο αναπτύσσουν υψηλότερες ικανότητες αντίληψης και αυξάνουσα επιδεξιότητα στο να αναλύουν και να αξιολογούν σωστά τις προσλαμβάνουσες πληροφορίες.

Μαθαίνουν την ομαδική δουλειά, κινούνται ευέλικτα και με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται η επιτυχία του συνόλου και του ατόμου με αποτέλεσμα να ευνοούνται αργότερα στους ίδιους τομείς που απαιτεί η σύγχρονη προσφορά εργασίας και όλα αυτά απολαμβάνοντας την υγιή και θετική συμμετοχή σε ένα σύνολο με φίλους.

Πέρα από τα παραπάνω η μουσική αναπτύσσει την δημιουργικότητα και την φαντασία μας, μας βοηθάει να εκφραζόμαστε καλύτερα και πλουτίζει τη ζωή μας.

H νεότερη ψυχολογία, ερεύνησε διεξοδικά την επίδραση του τραγουδιού και γενικότερα της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού και γενικότερα στην βαθύτερη σχέση με την ανθρώπινη ψυχή. Το κύριο συμπέρασμα είναι ότι αποτελούν μια βαθιά ψυχολογική ανάγκη της ανθρώπινης φυλής. Γι' αυτό και η μουσική είναι έμφυτη σχεδόν σε κάθε άνθρωπο. Η μουσική στο παιδί είναι μια ενέργεια, μια δράση, ένα όπλο, μια έκφραση.

Οι αισθητικές υποδοχές που το παιδί, όπως και κάθε άτομο, διαθέτει σαν ένα δώρο από τη φύση, ενεργοποιούνται με τη μουσική από τη νηπιακή ηλικία, λειτουργούν ως αντίβαρο στις γνωστικές επιθέσεις που τα παιδιά περισσότερο από κάθε άλλη ηλικία βάλλονται τώρα, και συμβάλλουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.

Το Σάββατο η έναρξη των μαθημάτων παραδοσιακών χορών από τον Μορφωτικό Σύλλογο Κορυφής

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κορυφής σας ανακοινώνει ότι το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ξεκινούν τα μαθήματα διδασκαλίας παραδοσιακών χορών από την κα Αλεστά Χαρά.

Οι ώρες διδασκαλίας έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ:
12:00πμ - 13:00μ.μ   ΠΑΙΔΙΚΟ τμήμα
13:00μμ - 14:00μ.μ   ΕΦΗΒΙΚΟ τμήμα

ΤΕΤΑΡΤΗ:
17:00μμ - 18:00μ.μ   τμήμα ΕΝΗΛΙΚΩΝ
18:00μμ - 19:00μ.μ   τμήμα ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ


Σας περιμένουμε όλους 
Με τιμή
Το Δ.Σ του Συλλόγου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κοινωνικά της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου

 Βάφτιση
Ο Γεωργιάδης Λάζαρος του Παύλου και της Γλυκερίας και η Μυλωνά Δέσποινα του Γεωργίου και της Ευαγγελίας, βάφτισαν το δεύτερό τους παιδί (αγόρι) στην Παναγία Σουμελά την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.
Το όνομά του Νικόλαος
Νονός ο Παύλος Ορφανίδης
Μετά τη βάφτιση ακολούθησε δεξίωση στην ταβέρνα ''Λένος'' στα Τρίκαλα


--------------------------------------------------------------------------
Γάμος
Ο Μπουρίτας Χρήστος του Γεωργίου και της Ευαγγελίας και η Βερβέρη Ιωάννα του Μιχαήλ και της Σταματίας, τέλεσαν θρησκευτικό γάμο την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων Ημαθίας.
Κουμπάροι: το ζεύγος Κυριάκος Κυτούδης του Σωκράτη και Καλλιόπη Τερζίδου του Αθανασίου.
Μετά τις στέψεις ακολούθησε δεξίωση στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ.



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Στα γήπεδα της Ημαθίας


Με εντυπωσιακά σκορ ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Μακροχώρι και Μελίκη παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας εντυπωσιακά διπλά, η πρώτη με 7-1 στην Επισκοπή και η δεύτερη με 6-1 στα Καβάσιλα!
Στην πρώτη θέση παρέμεινε και η Χαρίεσσα, η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 2-1 του Αχιλλέα Νάουσας, ενώ σπουδαίο ματς έγινε στο Διαβατό, όπου η τοπική ομάδα νίκησε με το «αγγλικό» 7-4 τον Σταυρό!
Από εκεί και πέρα, την πρώτη τους νίκη πέτυχαν ο Ολυμπιακός Νάουσας (1-2 στον Πλάτανο) και ο Κοπανός (3-2 τον Αγ. Γεώργιο), ενώ σημαντικό τρίποντο πήρε η Αγ. Βαρβάρα στην έδρα της από τη Μέση.
Στα Τρίκαλα ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' κέρδισε τον ΑΧΙΛΛΕΑ Νεοκάστρου με σκορ 2-1. Σκόρερς για τα Τρίκαλα οι Παπαδόπουλος και Κιρκιλιανίδης.   

Α1 ΕΠΣΗ – 3η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επισκοπή – Μακροχώρι 1-7
Κοπανός - Αγ. Γεώργιος 3-2
Πλάτανος – Ολυμπιακός 1-2
Αγ. Βαρβάρα – Μέση 1-0
Διαβατός – Σταυρός 7-4
Αχιλλέας – Χαρίεσσα 1-2
Καβάσιλα – Μελίκη 1-6
Τρίκαλα – Νεόκαστρο 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μακροχώρι 9
2. Μελίκη 9
3. Χαρίεσσα 9
4. Μέση 6
5. Επισκοπή 6
6. Διαβατός 6
7. Καβάσιλα 4
8. Τρίκαλα 4
9. Αγ. Βαρβάρα 4
10. Σταυρός 3
11. Ολυμπιακός Ν. 3
12. Αχιλλέας Ν. 3
13. Κοπανός 3
14. Νεόκαστρο 1
15. Αγ. Γεώργιος 0
16. Πλάτανος 0



A2 KATHΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος όμιλος
Μακεδόνας - ΑΕΠ 1-4
Νικομήδεια – Πατρίδα 0-5
Σφηκιά – Ροδοχώρι 4-3
Ειρηνούπολη – Λυκογιάννη 0-2

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Αποσύρθηκε η «ξυπόλητη τραγουδίστρια»

Αποσύρθηκε από τη μουσική σκηνή η 70χρονη Σεζάρια Εβόρα. «Βρίσκεται στο Παρίσι, ιδιαιτέρως εξαντλημένη», ανακοίνωσε σήμερα η δισκογραφική εταιρεία «Lusafrica». 
«Το 1991, όταν η ξυπόλυτη ντίβα, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε κοινό έξω από τη χώρα της, καταλάβαμε όλοι ότι η φωνή της, δεν ήταν απλή έκφραση μιας χαμένης αγάπης, αλλά η έκφραση μιας αγάπης που ποτέ δεν χάνεται», γράφει γι’ αυτήν η εφημερίδα «The Washington Post». Aυτό ήταν και το όνομα που της είχε δώσει το κοινό: «Ξυπόλυτη τραγουδίστρια».
Τα τραγούδια της Evora μιλούν για την πικρή ιστορία της χώρας της που ζούσε στη σκλαβιά.
Η μουσική της είναι Morna, αλλά μπλέκει και άλλα είδη μουσικής με στοιχεία από Βραζιλία, Πορτογαλία και Κούβα (choro, forro, fado, rumba).
Με μια φωνή που προδίδει δύναμη και συναίσθημα, η Evora γρήγορα τράβηξε την προσοχή πάνω της και άξια απέκτησε την φήμη της Βασίλισσας της Morna.

Η Σεζάρια Εβόρα γεννήθηκε στην πόλη Μιντέλο του νησιού Σάο Βισέντε, στο Πράσινο Ακρωτήριο, στις 27 Αυγούστου του 1941.
Δείτε το βίντεο με ένα από τα τραγούδια της





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                          Αλεξάνδρεια 23 Σεπτεμβρίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι", όπως αυτά διατυπώνονται σε σχέδιο επιστολής με αποδέκτη τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, αποδέχεται και προσυπογράφει ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, όπως ενημέρωσε την εκπρόσωπο των εργαζομένων του προγράμματος κ. Φανάρα.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αναφέρει τα εξής: «Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" και ζητάμε από την Πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η αναγνωρισμένη από όλους μεγάλη προσφορά των εργαζομένων του προγράμματος σε ιδιαίτερα ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, θα πρέπει να εκδηλωθεί και έμπρακτα από την Πολιτεία, με το να βρεθεί τρόπος για τη συνέχισή του και μετά το τέλος του 2011. Η εξασφάλιση της σταθερής χρηματοδότησης του προγράμματος και η συνέχιση της εργασίας όλων αυτών που απασχολούνται σήμερα στο "βοήθεια στο σπίτι", όπως αναφέρουν στο κείμενο που μου κατέθεσαν, είναι θέματα τα οποία ζητούν άμεση επίλυση. Από πλευράς δήμου, θα εισηγηθούμε στο δημοτικό συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος υποστήριξης των δίκαιων αιτημάτων τους και θα διαβιβάσουμε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα».

Με το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" εξυπηρετούνται στη χώρα μας 130.000 περίπου ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, ενώ απασχολούνται σε αυτό 4.000 περίπου εργαζόμενοι -η πλειονότητα των οποίων απασχολείται από το 2002 με διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τα αιτήματα των εργαζομένων προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών συνοψίζονται στα εξής:
· Να εξασφαλιστεί η σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των δομών "βοήθεια στο σπίτι" ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται επιτέλους κάθε μήνα και οι δαπάνες να είναι εξασφαλισμένες.
· Να δημιουργηθούν Διευθύνσεις Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο με τμήματα Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας (σ.σ.: στον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του δήμου Αλεξάνδρειας έχει προβλεφθεί η λειτουργία αυτοτελούς τμήματος κοινωνικής φροντίδας, ενώ και στον αντίστοιχο οργανισμό του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου του δήμου έχει προβλεφθεί η λειτουργία τμήματος προγραμμάτων φροντίδας τρίτης ηλικίας).
· Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με όλο το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό που ήδη εργάζεται και χωρίς επαναπροκήρυξη των θέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Φεβρούαριο του 2011, το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ με ομόφωνη απόφασή του συμφώνησε με την πρόταση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης, δημάρχου Συκεών-Νεάπολης κ. Συμεών Δανιηλίδη (εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας), για τη συνέχιση του προγράμματος "βοήθεια στο σπίτι" μετά τις 31/12/2011, ακόμη και αν λήξει η χρηματοδότησή του από Ευρωπαϊκούς πόρους, με τη συμμετοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Τα πιόνια στη σύγχρονη Δημοκρατία


kafteranis
Του Θεοχάρη Καφτεράνη 
.............Στη τρίτη κατηγορία ανήκουν τα πλέον γραφικά στοιχεία του συστήματος. Είναι οι αναφερόμενοι ειρωνικά ως ''τοπικά στελέχια''. Θα τους καταλάβετε από το ότι μονίμως ψάχνουν στα πανηγύρια μια θέση στο τραπέζι των επισήμων, κυκλοφορούν με ένα κινητό στο αυτί , συνομιλώντας με κάποιον από το ''κέντρο''. Του μιλάνε με περισσή οικειότητα , στον ενικό , με το μικρό όνομα και κλείνουν μονίμως με το ''φιλάκια '' , απόδειξη της στενότητας της σχέσης .Στο είδος αυτό ευδοκιμούν τελευταίως οι πρώην καλλίγραμμες, με ελαφρύ ρετούς, απεικονίζονται στον τοπικό τύπο με φωτογραφίες των μαθητικών χρόνων συνήθως, πανεπιστημιακές δεν υπάρχουν. Το πανεπιστήμιο μια φορά το είδαν από έξω περνώντας νύχτα με το αστικό για τα μπαράκια .Τι να μάθαιναν άλλωστε ,αφού τα ξέρουν όλα. Ο θυμόσοφος λαός για τις γραφικές αυτές περιπτώσεις λέει το '' εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια''. Σιγά να μην το κατάλαβαν!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χ. Καφτεράνη κάνοντας κλικ στην παρακάτω διεύθυνση:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Η χαμένη αξιοπρέπεια


Της Χάρις Ποντίδα

Απίστευτο τι περίεργες συνάψεις κάνει η μνήμη. Πεταλιά σε ανηφόρα, το ποδήλατο μουγκρίζει, το μυαλό στρέφεται σε εκείνες τις - προ αμνημονεύτων χρόνων - ποδηλατάδες όπου η ανηφόρα γινόταν στοίχημα και παιχνιδάκι. Κι εκεί που επί τέλους τελειώνει το κακό, λάμπει σαν φλας μέσα στο σκοτάδι η εικόνα του πατέρα μου να ακούει ειδήσεις στο ραδιόφωνο του '60. Στα μέσα του '60 οι άνθρωποι είχαν ακόμη νωπές τις μνήμες του Εμφυλίου και της Κατοχής, η ανασφάλεια για το αύριο ήταν σχεδόν δομικό συστατικό της ψυχολογίας τους, αλλά καθότι ήταν εποχή ανοικοδόμησης (για την Ελλάδα) και το Αμερικάνικο Ονειρο μοίραζε τάπερ και κλαρωτούς καναπέδες, τα πράγματα έρχονταν σε μια κάποια ισορροπία. Εμείς είχαμε τα «παραμύθια» της Κατοχής για καραμέλα. Πόσο μακρινά έμοιαζαν όλα αυτά στις μέρες τις δικές μας! Πόσο μακρινά, στην Ελλάδα του Cayen και των εξοχικών. Εμείς (λέγαμε) είμαστε η γενιά που τη γλίτωσε εντελώς. Εμείς είμαστε Εμείς. Δεν γίνεται να τύχει σε Εμάς. Το μόνο που ίσως δεν βάζαμε στον λογαριασμό ήταν ότι εκείνοι που τρώγανε τον ρεβιθοκεφτέ, γέρασαν για να αγοράσουν διαμέρισμα, ενώ στα χρόνια τα δικά μας γέμισε ο κόσμος μνησίκακους, αγράμματους, κακομαθημένους «παρεάκηδες» που έμαθαν να μυρίζονται την ευκαιρία από μακριά και να χώνονται. Λούσο και Λαμογιά - οι αξίες των «εκδρομέων» του '80. Πουράκλα και «ημέτεροι». Αν είναι να πληρώσουμε - έστω μ' αυτόν τον σκληρό τρόπο - και να βρούμε ξανά τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, ας πληρώσουμε... Τουλάχιστον να μείνει κάτι για τα παιδιά μας.
tanea.gr

Ματιές στο παρελθόν / Νοσταλγικές μνήμες από τα Τρίκαλα

A.O. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Επίσημη φωτογράφιση της ομάδας, σαν σήμερα στις 22 Σεπτεμβρίου 1973, λίγο πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 1973-74.

           

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Γέννηση



Ο Τατσούδης Βασίλειος του Αναστασίου και της Μαγδαληνής και η Λιόλια Αικατερίνη του Γεωργίου και της Ζωής, απέκτησαν το δεύτερό τους παιδί (αγόρι) στις 21 Σεπτεμβρίου 2011.

Μια υπέροχη ιδέα: ''στα σκαριά'' η ίδρυση Συλλόγου Τρικαλινών Νότιας Ελλάδας

Πριν από λίγες μέρες πήραμε ένα πολύ ενδιαφέρον email από την καλή μας φίλη Θεανώ Γ. Δίτσα που ζει με την οικογένειά της στον Πειραιά και με το οποίο μας γνωστοποίησε την πρόθεση και την επιθυμία συγχωριανών μας για την ίδρυση Συλλόγου Τρικαλινών Νότιας Ελλάδας (Αθηνών-Στερεάς Ελλάδας-Πελοποννήσου-Νησιών).
Εμπνευστές αυτής της υπέροχης ιδέας κάποιες κυρίες, σε συνάντησή τους κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής τους επίσκεψης στο χωριό. Ήδη οι πρώτες συζητήσεις έχουν γίνει από μια ομάδα δέκα ατόμων και τα επόμενα βήματα είναι:

  • η καταγραφή, με την συνδρομή της Κοινότητας Τρικάλων, όλων των Τρικαλινών που ζουν στις παραπάνω περιοχές 
  • και
  • η πρόσκληση προς όλους για ενημέρωση που θα γίνει σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες μέρες.  
Εμείς χαιρετίζουμε με χαρά και ενθουσιασμό αυτή την όμορφη πρωτοβουλία, με την ελπίδα να βρει κι άλλους μιμητές σε άλλα μέρη και να γίνει κάποια στιγμή πράξη το ''1ο αντάμωμα'' στο χωριό μας των απανταχού της γης Τρικαλινών.

    Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

    Mεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για την δημιουργία βιβλιοθήκης στα Τρίκαλα


    Πολύ μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια για την δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στα Τρίκαλα.
    Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων, διευρύνοντας τις δραστηριότητες του και σε άλλους τομείς, εξέδωσε πριν λίγες μέρες από το συγκεκριμένο blog την παρακάτω ανακοίνωση:
    <<Ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων ξεκίνησε μια προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη στα Τρίκαλα, στα Γραφεία του Συλλόγου (στο Κοινοτικό Κατάστημα) και ζητάει την βοήθεια όλων.
    Η αγάπη για το καλό βιβλίο είναι εφόδιο ζωής.
    Μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας βιβλία που θα απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Ιδιαίτερα για τα παιδιά, ας τα δείξουμε έναν σίγουρο και ''ασφαλή'' τρόπο να ανοίγουν τα πανιά τους, να ταξιδεύουν και να ονειρεύονται.
    Αξίζει να ενισχύσουμε αυτή τη προσπάθεια, έστω και με ένα βιβλίο>>.


    Δεν πέρασαν ούτε δέκα μέρες από την ανακοίνωση και η προσφορά βιβλίων από ιδιώτες και φορείς είναι τόσο εντυπωσιακή που δημιούργησε ''ευχάριστο πονοκέφαλο'' στους υπεύθυνους. Καθημερινά ο Σύλλογος κατακλύζεται από δεκάδες προσφορές βιβλίων και είναι βέβαιο ότι σε μικρό χρονικό διάστημα η δανειστική βιβλιοθήκη θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του βιβλίου.
    Αξίζει να σημειωθεί η μεγάλη ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή των Τρικαλινών που ζουν σε άλλα μέρη, οι οποίοι αφού πληροφορήθηκαν από το blog μας τα σχετικά με την δημιουργία βιβλιοθήκης, θέλησαν να έχουν τη δική τους συμμετοχή και στέλνουν με κάθε τρόπο βιβλία.  

    Αξίζει να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια αυτή, έστω και με ένα βιβλίο

    ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                              Αλεξάνδρεια, 20 Σεπτεμβρίου 2011


     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 20:30

    Με πρόσκληση που εξέδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιάννης Γκιουρτζής καλούνται, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 20:30, σε ειδική συνεδρίαση τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αλεξάνδρειας, με θέματα συζήτησης την έγκριση των απολογισμών, των ισολογισμών και των αποτελεσμάτων χρήσεως, οικονομικού έτους 2010, των πρώην δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος και Αντιγονιδών.

    Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να παραστούν και οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές, κ.κ. Ευθυμία Αλεξανδροπούλου, Νικόλαος Καμπούτας και Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, οι οποίοι διενήργησαν τον οικονομικό έλεγχο των πρώην δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος και Αντιγονιδών, αντίστοιχα, για το συγκεκριμένο έτος. 

    ----------------------------------------------------------------------------------------
    Η εισήγηση της διοίκησης που περιλαμβάνεται στην πρόσκληση είναι:
    ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΟΣ
    Με τις παρ. 1, 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 163 του Ν.3463/2006 (ΦΕΚ Α.114) «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων», ορίζονται τα εξής:

    «1. Έως το τέλος Μαΐου, εκείνος που ενεργεί την ταμειακή υπηρεσία του Δήμου υποβάλλει δια μέσου του δημάρχου στη δημαρχιακή επιτροπή λογαριασμό της διαχείρισης του οικονομικού έτους που έληξε. Τα στοιχεία που περιλαμβάνει ο λογαριασμός της διαχείρισης ορίζονται με το

    ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ


     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
      
    Αλεξάνδρεια, 20 Σεπτεμβρίου 2011

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
    Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 14:00
    Συνεδριάζει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 2 μ.μ. στο γραφείο του δημάρχου Αλεξάνδρειας το διοικητικό συμβούλιο του «Συνδέσμου Υδρεύσεως Δήμου Αλεξανδρείας και Κοινοτήτων Ν. Ημαθίας», με τα παρακάτω θέματα:

    1. Λήψη απόφασης για τον ορισμό ενός τακτικού υπαλλήλου του Δήμου Αλεξάνδρειας, με τον αναπληρωτή του, για τη γραμματειακή υποστήριξη του Συνδέσμου και την τήρηση του πρακτικού συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

    2. Λήψη απόφασης για την ταμειακή εξυπηρέτηση του Συνδέσμου από το Τμήμα Ταμείου της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 247 παρ. 5 του Ν.3463/2006.

    3. Λήψη απόφασης για την λύση της από 25-06-2010 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Ύδρευσης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) για την υλοποίηση της πράξης «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Πλατέος Νομού Ημαθίας».

    4. Λήψη απόφασης για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Ύδρευσης και του Δήμου Αλεξάνδρειας για την υλοποίηση της πράξης «Αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Πλατέος Νομού Ημαθίας».

    Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

    Δωρεά οργάνων και ζωής για 7 ασθενείς από 18χρονη Δραμινή


    Δώρο ζωής για επτά ανθρώπους είναι τα μοσχεύματα μιας 18χρονης από τη Δράμα η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο. Η άτυχη κοπέλα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Καβάλας και, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, η οικογένειά της, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να χαρίσει τα όργανά της. Η δωρεά ήταν ότι πιο πολύτιμο για τους επτά ασθενείς από την Ελλάδα και την Ιταλία οι οποίοι περίμεναν το σωτήριο μόσχευμα για να συνεχίσουν να ζουν....


    Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η πρόθεση της οικογένειας να προχωρήσει σ' αυτήν την αξιοθαύμαστη πράξη κοινωνικής ευαισθησίας, τη δωρεά των οργάνων, κινητοποιήθηκαν γιατροί από τη Θεσσαλονίκη και το Μιλάνο και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη λήψη των οργάνων που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε χτες το πρωί.

    Το ήπαρ της νεαρής μεταμοσχεύτηκε χτες σε ένα 45χρονο από τη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος έπασχε εδώ και περίπου 10 χρόνια από κίρρωση. «Η χειρουργική επέμβαση ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα. Ο ασθενής είχε χειροτερέψει το τελευταίο διάστημα καθώς είχε εμφανίσει και καρκίνο ήπατος, οπότε δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια», ανέφερε ο χειρουργός μεταμοσχεύσεων στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής Ιωάννης Φούζας.

    Στο Ιπποκράτειο επρόκειτο να ξεκινήσει χτες το βράδυ και η μεταμόσχευση του ενός νεφρού της νεαρής σε έναν από τους δυο υποψήφιους λήπτες οι οποίοι υποβάλλονταν χτες στις ειδικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος για να δεχτεί το μόσχευμα.

    Το δεύτερο νεφρό δόθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να μεταμοσχευτεί σε νεφροπαθή. Η καρδιά της άτυχης κοπέλας θα χτυπά στο στέρνο μιας 48χρονης η οποία ταλαιπωρούνταν από σοβαρά καρδιακά προβλήματα και επρόκειτο να λάβει το μόσχευμα στο Ωνάσειο.

    Οι πνεύμονες παραλήφθηκαν από ομάδα γιατρών νοσοκομείου του Μιλάνου όπου θα γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή, δεδομένου ότι στη χώρα μας τα μοσχεύματα αυτά δεν αξιοποιούνται ακόμη.

    Οι κερατοειδείς της νεαρής φυλάσσονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στην τράπεζα φύλαξης, προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε ασθενείς με προβλήματα όρασης που περιμένουν να σωθούν λαμβάνοντας συμβατό μόσχευμα.

    Πηγή: http://paraplanitikos.blogspot.com

    Eίπαν…….

    Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων στον κόσμο: αυτοί που δίνουν και αυτοί που παίρνουν. Αυτοί που παίρνουν τρώνε καλύτερα, αλλά αυτοί που δίνουν κοιμούνται καλύτερα.


    Το μισό από το κακό που γίνεται στον κόσμο γίνεται από ανθρώπους που θέλουν να αισθανθούν σπουδαίοι. Δεν έχουν την πρόθεση να κάνουν κακό. Αλλά το κακό δεν τους απασχολεί.


    Το να κάνεις ένα Φίλο είναι Ευλογία, το να έχεις ένα Φίλο είναι Δώρο, το να κρατήσεις ένα Φίλο είναι Αρετή, το να είναι κάποιος Φίλος σου… Είναι Τιμή
    Paulo Coelho

    Στο 7ο αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''

    Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή σαράντα περίπου  Συλλόγων, από την Άρτα μέχρι τον Έβρο, πραγματοποιήθηκε και φέτος το 7ο αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνας.
    Μεταξύ των Συλλόγων ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''.
    Περισσότεροι από 700 χορευτές και 2.000 παρευρισκόμενοι, Θρακιώτες, Μακεδόνες, Πόντιοι, Μικρασιάτες, Ηπειρώτες, χόρεψαν όλοι μαζί, σε μια μαγευτική βραδιά που οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αθανασίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνας.
    Λίγες φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στο 7ο αντάμωμα