Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πρεμιέρα στο Κύπελλο με εύκολη νίκη

Ξεκίνησαν σήμερα οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων της Ημαθίας με τους αγώνες της πρώτης φάσης του κυπέλλου.
Σε ένα εύκολο απόγευμα και κάτω από τη σκιά της τιμωρίας, από τον προπονητή και την Διοίκηση, των ποδοσφαιριστών Παπαδόπουλου και Σαλτουρίδη, ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων νίκησε τα Μονόσπιτα με σκορ 6 - 1 και πέρασε στη επόμενη φάση. 
Τα γκολ για τα Τρίκαλα πέτυχαν οι: Παντριάς (2), Παπαμιχαήλ, Τερζίδης, Σ. Αθανασιάδης, Κίτσας  
Τρίκαλα. Γιάντσης - Παντριάς - Παπαμιχαήλ - Χρ. Μηνούδης - Αρ. Μηνούδης - Κυτούδης - Ηλ. Αθανασιάδης (Τερζίδης) - Μαγγανάρης - Κιρκιλιανίδης - Σ. Αθανασιάδης (Καζαντζίδης) - Κίτσας (Κασνακίδης)
 Για το θέμα της τιμωρίας των δύο ποδοσφαιριστών (οι οποίοι ακόμα αναρωτιούνται γιατί τιμωρήθηκαν), θα πούμε μόνο ότι ο προπονητής της ομάδας, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια επίδειξης δύναμης, ''χρησιμοποίησε'' τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές (και έχει σημασία γιατί αυτούς τους δύο), τιμωρώντας τους ''δι' ασήμαντον αφορμήν'', βάζοντάς τους την ετικέτα των ''προβληματικών'' και αδιαφορώντας για τον ''στιγματισμό'' τους. 
Και επειδή υπηρέτησα επί τρεις περίπου δεκαετίες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ομάδα του χωριού μου ως διοικητικός παράγοντας (Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Υδρυτής, Πρόεδρος και προπονητής της Ακαδημίας) έχω να πω τούτο:
Οι προπονητές επειδή διαχειρίζονται ανθρώπινες ψυχές και όχι άψυχα αντικείμενα, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί...
και
οι Διοικούντες θα πρέπει να εκτιμούν και να αξιολογούν ανάλογα την αγωγή, το ήθος και την εν γένει συμπεριφορά των ερασιτεχνών αθλητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: