Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας


Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αλεξάνδρειας, σε 5ωρη μαραθώνια κατεπείγουσα συνεδρίασή του χθες Παρασκευή 18 Μαρτίου και από ώρα 20:30 έως 1.45, συζήτησε το θέμα των «Συνενώσεων-Ιδρύσεων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», μετά την από 13-3-2011 ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία συγχωνεύονται τα Γυμνάσια Τρικάλων και Κορυφής και υποβαθμίζονται σε 5θέσια τα 6θέσια Δημοτικά Σχολεία Καμποχωρίου-Βρυσακίου και Καβασίλων.

Hταν μία συνεδρίαση που τα είχε όλα.
Αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη, αφού το θέμα αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.  Πολλοί οι ομιλητές. Ένταση και αντιπαραθέσεις. Και κυρίως πολύ μεγάλη διάρκεια.

Τελικά για το θέμα του Γυμνασίου Τρικάλων και παρά τις πολλές προτροπές για να παρθεί μια ομόφωνη απόφαση, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του Δημάρχου να εμείνουν στην αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου με ψήφισμα που εξέδωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ζητά να μην υποβαθμιστεί ή κλείσει κανένα σχολείο, αλλά και να συσταθεί επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, που θα ασχοληθεί με το θέμα και την Τετάρτη 23 Μαρτίου να επισκεφτούν την Υπουργό στην Αθήνα για να πετύχουν να μείνει ανοικτό το Γυμνάσιο Τρικάλων.
Aπό: talemeonline.com  
Κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: