Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης για μαθητές δημοτικού

Το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης, που στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς μαθητών, παρουσίασε την Τετάρτη (30/3) ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια πρόταση που κατέθεσε η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ημαθίας προς το Υπουργείο κι έλαβε την έγκριση. Πρόκειται για την δημιουργία μιας ομάδας επιστημόνων η οποία θα παρεμβαίνει άμεσα, όταν της ζητηθεί από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, σε κάθε σχολείο όπου θα αναφέρεται σοβαρό πρόβλημα βίας και επιθετικότητας, προβλήματα σχολικού εκφοβισμού, καθώς και θέματα ψυχοκοινωνικών διαταραχών. Την επιστημονική ομάδα θα αποτελούν μια σχολική ψυχολόγος (η Ειρήνη Αναγνώστου), μια κοινωνική λειτουργός και η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας.
Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα αφορά τα σχολεία της Βέροιας (η Κοινωνική Λειτουργός παραχωρήθηκε από τον δήμο Βέροιας) και αν τη νέα περίοδο υιοθετηθεί από το Υπουργείο θα γενικευτεί τόσο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας όσο και σε αυτά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αφορμή γι αυτή την πρωτοβουλία στάθηκε ο μεγάλος αριθμός παιδιών με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά που βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Βέροιας.
pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: