Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας στα Τρίκαλα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η δενδροφύτευση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011. Ο καιρός ήταν ιδανικός για την δράση αυτή και έτσι περισσότεροι από 100 εθελοντές, μέλη και φίλοι του Συλλόγου, αλλά προ πάντων οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Τρικάλων, έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα αυτό και με κέφι και ενθουσιασμό, από το πρωί της Κυριακής φύτεψαν 300 περίπου δένδρα, σε τρία διαφορετικά σημεία του χωριού. 
1.  Στη νότια είσοδο του χωριού (από το μετεωρολογικό σταθμό μέχρι το εργοστάσιο Τατσούδη), φυτεύτηκαν δένδρα δεξιά και αριστερά του δρόμου.
2.  Στη ανατολική είσοδο του χωριού φυτεύτηκαν δένδρα σε έκταση περίπου 1500 τ.μ. με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένα αλσύλιο που τόσο λείπει απ’ το χωριό μας. 
3.  Από την δυτική έξοδο του χωριού μέχρι την είσοδο των κοιμητηρίων, δεξιά και αριστερά του δρόμου.
Στο τέλος της δενδροφύτευσης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε από την πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού, δίνοντας ένα μήνυμα ότι τους ενδιαφέρει ο τόπος τους, η ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. 
Εκείνα όμως που δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους και τον ενθουσιασμό τους ήταν τα παιδιά που συμμετείχαν και τα οποία ζήτησαν να γίνει η δενδροφύτευση θεσμός και όλοι μαζί ανανέωσαν το Ραντεβού για το φθινόπωρο, όταν θα γίνει η 2η δενδροφύτευση του Συλλόγου. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τη δενδροφύτευση, ολοκληρώθηκαν και οι εθελοντικές εργασίες εξωραϊσμού στο εκκλησάκι (μπροστά στο μετεωρολογικό σταθμό).


Oρισμένοι από τους εθελοντές φανερά ικανοποιημένοι στο τέλος της δενδροφύτευσης


Δεν υπάρχουν σχόλια: