Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ετήσιος χορός του Λαογραφικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων

Ο Πρόεδρος και η Αντ/δρος με την κ. Δ. Παπανικολούδη
 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε o ετήσιος χορός του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων, που διοργανώθηκε ο Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, στην Ταβέρνα ''Λένος'' στα Τρίκαλα.
 Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία οι Τρικαλινοί, κάθε ηλικίας, απέδειξαν για μία ακόμη φορά ότι βρίσκονται κοντά στο Σύλλογο και ενισχύουν τις προσπάθειές του με κάθε δυνατό τρόπο. Ο αριθμός μάλιστα των προσερχομένων ήταν τέτοιος, που δημιούργησε ευχάριστο «πονοκέφαλο» στο διοργανωτή Σύλλογο. Ωστόσο, χάρη στην άρτια οργάνωση, εξυπηρετήθηκαν όλοι τους.
Μαρία Παρισίδη
 Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κυτούδης Μόσχος, ο οποίος αφού τόνισε την παρουσία του κόσμου σε όλες τις εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες για τη συνέχεια δραστηριότητες. Στη συνέχεια μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Παπαδόπουλος Δημήτριος, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου. Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον κ. Μεριστούδη Γεώργιο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας, ο οποίος αφού συνεχάρη το Σύλλογο για τις πολλές δραστηριότητές του, τόνισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας Συλλόγου και Ομοσπονδίας.
Στη συνέχεια, μνήμες απ' το παρελθόν ξύπνησαν σε όλους, όταν η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μηνούδη Σοφία, ανέβηκε στο βήμα και ξεκίνησε την εκδήλωση που ο Σύλλογος ετοίμασε προς τιμήν όλων αυτών που διετέλεσαν Πρόεδροι, καλώντας έναν-έναν να παραλάβουν την τιμητική τους πλακέτα. Τα τιμώμενα πρόσωπα, τα οποία φανερά συγκινημένα ευχαρίστησαν το Σύλλογο για την τιμή που τους έγινε, ήταν:
Παπανικολούδης Ν. Ιορδάνης. Την πλακέτα παρέλαβε η σύζυγός του κ. Δήμητρα 
Νικόλας Τερζίδης
Τερζίδης Ν. Μόσχος
Παρισίδη Δ. Μαρία
Μηνούδης Χρ. Δημήτριος
Μπουτζικούδης Δ. Ιωάννης
Διούδη Π. Μαρία
Παπαμιχαήλ Α. Δημήτριος 
και η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης, όταν  η Σ. Μηνούδη παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για λογαριασμό του ''απόντα'' πατέρα της Αντώνη Χρ. Μηνούδη που έφυγε απ' τη ζωή στις 19 Μαρτίου 2003 ( τι σύμπτωση! )

Η νεαρή Ανδρονίκη
Μετά απ' όλα αυτά, η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, δεν άργησε να σκορπίσει άφθονο κέφι  το οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με τραγούδια και χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας, αλλά και άλλους παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς. Την παράσταση έκλεψε η νεαρή Ανδρονίκη Τερζίδου, μέλος των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου, η οποία χάρισε μερικά τραγούδια στους παρευρισκόμενους και γοήτευσε με την υπέροχη φωνή της, εισπράτοντας το πιο θερμό χειροκρότημα!
 -----------------------------------------------------------------------------------------
Είχα την τύχη να είμαι ένας από τους πολλούς παρευρισκόμενους σ' αυτή την υπέροχη βραδιά. Εκτός από τον ενθουσιασμό για την επιτυχία του ''χορού'', εκτός από τη συγκίνηση για την εκδήλωση προς τιμήν των παλιών Προέδρων του Συλλόγου, είχα την ευκαιρία να συναντήσω μετά από πάρα πολλά χρόνια, δυο αγαπημένα μου πρόσωπα: τον παλιό μου καθηγητή στο Γυμνάσιο κ. Παδιό Απόστολο (ο οποίος είναι φίλος του Συλλόγου μας) και τον Παλαίμαχο ποδοσφαιριστή (1982-85) του Α.Ο. ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Τρικάλων Καλτσουνά Γιώργο, ο οποίος ήρθε από το Μ. Μοναστήρι (Σαλασλάρ) μαζί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας.

Aξίζει να σημειωθεί η παρουσία στον ''χορό'' εκπροσώπων από τους Αθλητικούς Συλλόγους και από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας του χωριού μας. Μήνυμα για την αναγκαιότητα ενότητας και συνεργασίας των Συλλόγων, προκειμένου να προβάλλουν μέσα από τις δράσεις τους το χωριό και να συμβάλλουν στη Αθλητική, Πολιτισμική και Κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας.   
Δημήτριος Μηνούδης
Δημήτριος Παπαμιχαήλ
Μαρία Διούδη
Γ. Μεριστούδης - Δ. Παπαδόπουλος





Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων είναι η παρακάτω:

Πρόεδρος                           Κυτούδης Μόσχος
Αντιπρόεδρος                    Μηνούδη Σοφία
Γραμματέας                       Διούδη Μαρία
Ταμίας                               Τσουμάνης Ιωάννης
Τακτικό Μέλος                   Κυτούδη Πάτρα
Τακτικό Μέλος                   Κουρατζίνου Χαρούλα
Τακτικό Μέλος                   Πετράκου Γεωργία
Αναπληρωματικό Μέλος    Βασιλοπούλου Έλενα
Αναπληρωματικό Μέλος    Βελικούδης Δήμος

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους γι' αυτή την υπέροχη βραδιά




















Δεν υπάρχουν σχόλια: