Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αντώνης Νικοπολίδης: To αντίο ενός μεγάλου αθλητή

Τελευταίος αγώνας σήμερα για τον Αντώνη Νικοπολίδη
«Νούμερο 71  Αντώνης Νικοπολίδης», ακούστηκε για τελευταία φορά σήμερα το απόγευμα από τα μεγάφωνα του Καραϊσκάκη.
Μπροστά σε ένα γεμάτο «θέατρο» έδωσε την τελευταία του «παράσταση» φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού. Βαθιά υπόκλιση και «αντίο» σε έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τέλος σε μια διαδρομή γεμάτη συγκινήσεις, ανατροπές και χωρίς ποτέ να του χαριστεί τίποτα. Για πολλά χρόνια στη σκιά του Γιόζεφ Βάντσικ στον Παναθηναϊκό μέχρι να έρθει η δική του σειρά στους «πράσινους» και την εθνική ομάδα.
Στη φιέστα του Ολυμπιακού απέναντι στη Λάρισα γράφτηκε ο επίλογος. Και τι φινάλε. Σήκωσε κούπα, την 20η της καριέρας του! Κανένας άλλος Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με τόσους τίτλους.
Σε όλα αυτά έρχεται ακόμα ένα ρεκόρ να περάσει στην συλλογή του. Με τη συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι έγινε αυτόματα -σε ηλικία 40 ετών και 94 ημερών- ο γηραιότερος γηγενής παίκτης που συμμετείχε σε παιχνίδι της πρώτης κατηγορίας.
Πολύ μεγάλη η καριέρα του και στην Εθνική ομάδα. Αναπόφευκτα όμως όταν γίνεται αναφορά στην κορυφαία στιγμή του, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την κατάκτηση του EURO 2004.
Βασικός και στους έξι αγώνες που έδωσε η εθνική ομάδα σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: