Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Κλείνει την κεντρική ισόπεδη διάβαση στο Πλατύ ο ΟΣΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 Αλεξάνδρεια, 20 Απριλίου 2011



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αντίδραση του Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη
  
Χωρίς καμία προειδοποίηση ο ΟΣΕ, με χθεσινό τηλεγράφημα που απέστειλε στο «δήμο Πλατέος» και στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος, γνωστοποιεί ότι «λόγω υπηρεσιακών αναγκών, η Ισόπεδη Διάβαση χ.σ. 36+012 γρ Θ-Φ (κεντρική διάβαση ΠΛΑΤΕΟΣ), θα παραμείνει κλειστή από την Τρίτη 19-04-2011 καθ’ όλην την διάρκεια του 24ώρου μέχρι νεωτέρας».
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης, που ενημερώθηκε σήμερα το πρωί, επικοινώνησε με το διευθυντή παραγωγής του ΟΣΕ κ. Αθανάσιο Μπασαγιάννη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αιφνίδια απόφαση του ΟΣΕ, που ελήφθη χωρίς να ενημερωθεί προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας, καθώς και για τις συνέπειες και τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης, που, ουσιαστικά, αποκόπτει την κυριότερη οδική αρτηρία της δημοτικής ενότητας Πλατέος (νομαρχιακή οδός Πλατέος-Τρικάλων-Πλατάνου-Κλειδίου), που συνδέει την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Βέροιας με την Εγνατία Οδό και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (ΠΑΘΕ).
Η ενέργεια του ΟΣΕ για το κλείσιμο της δεύτερης κεντρικότερης ισόπεδης σιδηροδρομικής διάβασης στη περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, εκπορεύεται προφανώς από την προσπάθεια των διοικούντων του ΟΣΕ για περιστολή των δαπανών και μείωση του προσωπικού.
Ωστόσο, η διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας προτίθεται να αντιδράσει και να μην αποδεχθεί την απόφαση του ΟΣΕ, που καθιστά υπεύθυνο το δήμο για τη λήψη μέτρων και ενεργειών «για την διοχέτευση της κυκλοφορίας σε υφιστάμενες παρακείμενες οδούς, οι οποίες οδηγούν σε δύο άνω διαβάσεις και μία κάτω διάβαση».
Το θέμα θα τεθεί από το δήμαρχο στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, με πρόταση να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση με την οποία ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας θα εκφράζει έντονη διαμαρτυρία προς την διοίκηση του ΟΣΕ, θα ζητά την ανάκληση της απόφασης και τη διατήρηση ως έχει της φυλασσόμενης διάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: