Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ώρα Γης: τι είναι αυτό που μας ενώνει;

Το κλικ της ημέρας
Κάλεσμα για συμμετοχή στην φετινή Ώρα της Γης απευθύνει η WWF Eλλάδας, ζητώντας από τον κόσμο να κατεβάσει τον διακόπτη του ηλεκτρικού για μία ώρα, από τις 20.30 έως τις 21:30 βράδυ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012. Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη συμμετέχουν ενεργά στη συγκεκριμένη προσπάθεια. 
Σχετικά με την Παγκόσμια Ώρα Γης, πρέπει να γνωρίζουμε πως σκοπός της δεν είναι η εξοικονόμηση ενέργειας αυτή την μία ώρα, αλλά η ενημέρωση και η δημιουργία μιας παγκόσμιας συνείδησης σχετικά με τον όγκο και τον τρόπο κατανάλωσης και σπατάλης της ενέργειας.

Στην Ώρα της Γης θα συμμετάσχει ολόκληρη η χώρα για 4η χρονιά, με δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά να σβήνουν τα φώτα για μία ώρα. H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Καλό είναι, λοιπόν, να συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ώρα Γης, αλλά καλύτερο είναι να ενημερωνόμαστε και να ακολουθούμε τους δικούς μας κανόνες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και την γενικότερη οικολογική μας συνεισφορά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Κλείνουμε όλοι τα φώτα μας για μία ώρα (20.30 - 21.30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: