Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών που θα έχει και συνέχεια, με σκοπό την δημιουργία ομάδας εθελοντών διασωστών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 στο Κοινοτικό Κατάστημα.
Στην αρχή ο διασώστης -εκπαιδευτής κ. Παντελής Γκέρτσος όρισε την έννοια των πρώτων βοηθειών και έθεσε τις προτεραιότητες των εφαρμογών. Επιλέχτηκαν και αναλύθηκαν σε διάστημα δύο ωρών, πιθανές καταστάσεις άμεσης επέμβασης όπως λιποθυμίες, καρδιακή προσβολή, υπογλυκαιμία, κ.α. 
Με θεωρία, οπτικοακουστικό υλικό και πρακτική άσκηση, πήραν οι συμμετέχοντες αρκετές γνώσεις και εφόδια για την αντιμετώπιση τέτοιων συνθηκών.

Στο τέλος του σεμιναρίου ακολούθησαν ερωτήσεις, κυρίως από προσωπικά βιώματα του καθενός και στις οποίες ο κ. Γκέρτσος απάντησε με προθυμία, απλά και κατανοητά, λύνοντας όλες τις απορίες.
Φυσικά μέσα σε 2 ώρες δεν ήταν δυνατόν να αφομοιώσουν οι συμμετέχοντες όλες αυτές τις συμπυκνωμένες γνώσεις, αλλά ούτε και να αναλυθούν όλες οι πιθανές καταστάσεις άμεσης επέμβασης.

Η αρχή όμως έγινε και το κυριότερο είναι πως αρκετοί δήλωσαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν παρόμοια σεμινάρια και ζήτησαν από τον Σύλλογο να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Σύλλογος ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης και θα υπάρχουν νεώτερα τις επόμενες μέρες σχετικά με την οργάνωση μαθημάτων πρώτων βοηθειών, για την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων από ομάδα εκπαιδευτών.

Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που είναι βέβαιο ότι θα έχει και συνέχεια, με σκοπό να δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών διασωστών.  












Δεν υπάρχουν σχόλια: