Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας / Καλή αντάμωση στα Τρίκαλα Ημαθίας!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία» και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) συνδιοργανώνουν το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας, στις 24 Αυγούστου 2013, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Τρικάλων Ημαθίας.

Πρόκειται πλέον για ένα θεσμό που εδώ και πέντε χρόνια έχει φιλοξενήσει περισσότερους από 500 μουσικούς και χορευτές από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα 14.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει το Φεστιβάλ το οποίο παράλληλα αναμεταδίδεται ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο.

Μοναδικός στόχος της διοργάνωσης είναι να φέρει τις νέες γενιές σε επαφή με την παράδοση και τα ακούσματα των προγόνων μας, να προβάλει και να δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να διασκεδάσει με κάτι μοναδικό, ποιοτικό και καθαρά παραδοσιακό.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιείται παρέλαση των γκαϊντατζήδων από την πλατεία του χωριού προς τον χώρο της εκδήλωσης, παρουσίαση των μουσικών και των χορευτικών συγκροτημάτων που συμμετέχουν στη γιορτή και παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς υπό τους ήχους του άσκαυλου. Παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές δραστηριότητες όπως διαλέξεις, σεμινάρια χορού και κατασκευής παραδοσιακών παιχνιδιών. Επιπλέον στον χώρο του φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και αντικειμένων.
Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί μουσικοί από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, τη Δράμα, τις Σέρρες, την Πιερία, τη Λέσβο, τον Πόντο, τη Σερβία, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τους γκαϊντατζήδες και τα παραδοσιακά μουσικά σχήματα Μεθόριος και Οδρύσσες που θα μας ταξιδέψουν με τη μουσική και το τραγούδι τους σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα και η ώρα έναρξης του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα!

Καλή αντάμωση στα Τρίκαλα Ημαθίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: