Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα


Σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, παρουσία 100 και πλέον μελών και φίλων του Συλλόγου, της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων των δύο άλλων Συλλόγων του χωριού (''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' και Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''), με κύριο χαρακτηριστικό την συνοχή των Τρικαλινών και την αισιοδοξία για το μέλλον του Συλλόγου και του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων Ημαθίας το απόγευμα της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2012 στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πάτερ Εφραίμ ευλόγησε την Βασιλόπιτα και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου καλωσόρισε τους καλεσμένους και αφού έκανε σύντομη αναφορά στην ίδρυση και στους σκοπούς του Συλλόγου, είπε: 
........<< Η εθελοντική προσφορά στον συνάνθρωπο, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ατομικότητα και τον εγωισμό, αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς χωρίς σκοπιμότητα, με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση ότι μπορεί ο καθένας να χαρίζει συμπαράσταση και αισιοδοξία στον συνάνθρωπο.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.

Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα μέσω της εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα και να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''

Μέχρι σήμερα ο Σύλλογός μας συγκέντρωσε, από τις οκτώ Εθελοντικές Αιμοδοσίες που οργάνωσε, 231 φιάλες αίμα και πρόσφερε 129 φιάλες αίμα για τις ανάγκες 53 συμπολιτών μας.
 Ελπίζουμε η πράξη αυτή των 119 μέχρι σήμερα Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου μας, να βρει πολλούς μιμητές και να ενθαρρύνει και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Τη χρονιά που έφυγε, ο Σύλλλογός μας εκτός από τις 8 Εθελοντικές Αιμοδοσίες, προχώρησε και σε άλλες δραστηριότητες εξωραϊστικού, περιβαλλοντολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Oμιλίες Ιατρικού ενδιαφέροντος, δενδροφύτευση, εξωραϊσμο στο εκκλησάκι μπροστά στο μετεωρολογικό σταθμό (με την εθελοντική εργασία φίλων του Συλλόγου), ποδηλατοδρομία, πεζοπορία, μουσική βραδιά εθελοντή αιμοδότη, παιδική Χριστουγεννιάτικη γιορτή, δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης (η οποία σύντομα θα είναι έτοιμη).
Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το νεοσύστατο Σύλλογο και το Διοικητικό Συμβούλιο, που με όραμα και μεράκι προγραμματίζει αρκετές ανάλογες δράσεις.Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει με τις δράσεις του να προωθεί την ιδέα του εθελοντισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις. Η μεγάλη ανταπόκριση, μας φορτώνει με ευθύνες να συνεχίσουμε την προσπάθεια με περισσότερη διάθεση και συνέπεια.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη συμβολή όλων ο Σύλλογος μπορεί να προσφέρει πολλά, να διατρανώσει την παρουσία του και να ενισχύσει τη φωνή του τόπου μας. Ελπίζοντας στη στήριξή σας, ετοιμάζουμε τις δράσεις του Συλλόγου για τη συνέχεια. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους για κατάθεση ιδεών και προτάσεων.

Σας Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σε κάθε μας κάλεσμα και ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού >>.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου (και αιμοδότη του Συλλόγου μας) κ. Φώτη Δημητριάδη, με την υπόσχεση ότι η Δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός στις προσπάθειες του Συλλόγου. Επί πλέον ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε τρία σοβαρά προβλήματα του χωριού μας, που είναι: η λειτουργία του Ιατρείου, η λειτουργία της Κοινότητας και το Κοινοτικό κατάστημα που πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει.
Στη συνέχεια κόπηκε η βασιλόπιτα και μοιράστηκαν τα κομμάτια, πρώτα στους παρόντες αιμοδότες, μετά σ' όλους τους παρόντες φίλους του Συλλόγου, ενώ κρατήθηκαν τα αντίστοιχα κομμάτια για τους απόντες αιμοδότες. Το φλουρί έπεσε στην Αιμοδότρια Δέσποινα Κολιού, η οποία εκτός από το δώρο που της πρόσφερε ο Σύλλογος, δέχθηκε και ένα πίνακα ζωγραφικής, προσφορά της ζωγράφου Αργυρούλας Παρασχοπούλου.

Όπως όλες οι μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του Συλλόγου κλείνουν με ''μπουφέ'' που ετοιμάζουν με μεγάλη προθυμία κυρίες του χωριού και τις οποίες ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά, έτσι και η σημερινή εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο ‘’μπουφέ’’ που στήθηκε στην είσοδο του Κοινοτικού καταστήματος. Για την ετοιμασία του φρόντισαν οι κυρίες: Γεωργία Πετράκου, Ευδοκία Μηνούδη, Δέσποινα Κολιού, Άννα Κρεμμύδα, Κρυστάλλω Κουίδου, Πηνελόπη Καρκάρα, Ελένη Τερζίδου-Καρκάρα, Σουλτάνα Ναστούδη, Σωτηρία Δημητρίου και η Βούλα Κουίδου-Γερομιχάλη, η οποία εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στο πλευρό του Διοικητικού Συμβουλίου και προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Σύλλογο.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, πιο ανθρώπινου χαρακτήρα και ύφους, ενισχύουν την ελπίδα για ένα πιο δραστήριο και ενωμένο Σύλλογο, ενεργό, δυνατό και συνεχώς προσανατολισμένο στην ορθότερη και πληρέστερη υλοποίηση των σκοπών του.

Περισσότερες φωτογραφίες 
στο facebook Νίκος Σαλτουρίδης 
και
στο facebook Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια: