Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Άσχημες οι συνθήκες στο Ιατρείο Τρικάλων

Πριν από τρεις περίπου μήνες το Περιφερειακό Ιατρείο Τρικάλων μεταστεγάστηκε, όπως είναι γνωστό, στο Κοινοτικό Κατάστημα. 


Για την όλη λειτουργία του Ιατρείου και τον ''γολγοθά'' που βιώνουν οι συγχωριανοί μας (κυρίως ηλικιωμένοι) που χρήζουν ιατρικής φροντίδας ή πρέπει να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα τους, θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας, αφού ενημερωθούμε πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί. Θα αναφερθούμε μόνο σ' αυτό που αντικρίσαμε σε επίσκεψή μας στον χώρο του Ιατρείου σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι.


Εικόνες όχι κολακευτικές για τον κλάδο της υγείας και για το χωριό μας. Η αίθουσα αναμονής είναι ένας διάδρομος (10 χ 1,5) όπου οι 40 περίπου ασθενείς κάθονταν στοιβαγμένοι σε πάγκους ή στέκονταν όρθιοι για αρκετές ώρες. Και επειδή η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, οι πιο τολμηροί περίμεναν τη σειρά τους έξω στο κρύο. Πληροφορηθήκαμε από αγανακτισμένους ηλικιωμένους, ότι πολλοί είχαν έρθει από τις 6.00 το πρωί, πολύ πριν ανοίξουν οι πόρτες. 
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται κάθε φορά, στις λίγες μέρες το μήνα, που λειτουργεί το Ιατρείο. Οι ώρες αναμονής είναι πάρα πολλές (ορισμένες φορές μέχρι και πέντε), γι' αυτό οι δημότες των Τρικάλων διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί και ζητούν, αφού λυθεί το θέμα με την πιο συχνή παρουσία γιατρού στα Τρίκαλα, να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένας αξιοπρεπής χώρος για την αναμονή των ασθενών. 


Συμπερασματικά, οι συνθήκες που επικρατούν στο Ιατρείο, δεν είναι οι καλύτερες. Ο λόγος στους αρμόδιους...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΜΑΣ.

Ν. Σαλτουρίδης είπε...

Μα η ανάδειξη του παραπάνω θέματος. γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο έγινε. Για την δημιουργία κατάλληλου και ιδανικού χώρου αναμονής των ασθενών. Και μόνο γι' αυτό. Άλλωστε, πιστεύω να συμφωνείται ότι η εικόνα δεν είναι καθόλου κολακευτική.
Διαβάζοντας την πρότασή σας (που είναι πολύ καλή και συμφωνώ), διαπιστώνω ότι δε λέμε κάτι διαφορετικό. Κι εσείς, όπως κι εγώ, κάνετε λόγο για δημιουργία καλύτερων συνθηκών.
Όμως, από που προκύπτει ότι ευθύνεται για κάτι και κυρίως για τη λειτουργία (ώρες-μέρες) του Ιατρείου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Είναι γνωστό ότι είναι θέμα του Νοσοκομείου.
Στον Πρόεδρο και στο Τοπικό Συμβούλιο απομένει να υλοποιήσουν την πρόταση.