Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η παράσταση "Σλουθ" στο Χώρο Τεχνών με τους Γιώργο Κιμούλη - Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κ.Ε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας μέσα στους καταστατικούς της στόχους έχει και τη μετάκληση και συνεργασία με θιάσους άλλων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αλλά και με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου εσωτερικού κι εξωτερικού.
Στο πλαίσιο αυτού του στόχου συνεργάζεται με την LP art και παρουσιάζει τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, ώρα 9μ.μ. στο Χώρο Τεχνών την αστυνομική κωμωδία «Σλουθ» (Sleuth), το αριστούργημα του Anthony Shaffer με τους Γιώργο Κιμούλη και  Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.
Πρόκειται για μια συνεργασία με υψηλά καλλιτεχνικά κριτήρια, γιατί οι πρωταγωνιστές  του έργου είναι καταξιωμένοι ηθοποιοί, με γνήσιο πάθος και δυνατή χημεία μεταξύ τους. Οι συναρπαστικές σκηνές έκαναν το κοινό να αγαπήσει την παράσταση και να της χαρίσει 2ο και 3ο βραβείο αντρικού ρόλου και 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2010
           Η αστυνομική κωμωδία «Σλουθ» (Sleuth), το αριστούργημα του (Anthony Shaffer), έχει  βιτριολικό χιούμορ, τολμηρές ανατροπές στην πλοκή, που κόβουν την ανάσα και ξεγελούν με απρόβλεπτο τρόπο. Σασπένς και αγωνία που αφθονούν. Διαμάχη και φθόνος ανάμεσα σε έναν ώριμο και έναν νεότερο άνδρα. Η μέχρι τελικής πτώσης σύγκρουση δύο ανδρών, που έχει ως στόχο την κατάκτηση μιας γυναίκας και την κοινωνική καταξίωσή τους.
           Ο Άντονι Σάφερ, από τους πιο επιτυχημένους θεατρικούς συγγραφείς και σεναριογράφους της Βρετανίας, κατέκτησε παγκόσμια φήμη με το θεατρικό έργο του «Σλουθ» , το οποίο σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές εισπρακτικές επιτυχίες της δεκαετίας του '70.  Το «Σλουθ» παίχτηκε για περισσότερες από 2.300 παραστάσεις στο West End του Λονδίνου και περίπου 2.000 παραστάσεις στο Μπροντγουέι. Κέρδισε το Βραβείο Τόνι, ως το καλύτερο έργο του 1970. Δυο χρόνια αργότερα, διασκευάστηκε και για τον κινηματογράφο, και ο σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς [Joseph Mankiewicz] το έκανε ταινία με τον Μάϊκλ Κεϊν (Michael Caine) στο ρόλο του Μίλον Τιντλ, και τον Σερ Λώρενς Ολίβιε (Sir Laurence Olivier) στο ρόλο του Άντριου Γουάικ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Κάρολος Παυλάκης -  ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γ. Κιμούλης – Κ. Μαρκουλάκης
Σκηνοθεσία:  Γ. Κιμούλης – Κ. Μαρκουλάκης - Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου - Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης
Δ/ΝΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευτέρης Πλασκοβίτης
  
Είσοδος 20€ , φοιτητικό, μαθητικό 15€
πληροφορίες - προπώληση: K.E  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ
 τηλ. 2331078140, 3ος όροφος Χώρου Τεχνών
Email: dipethever@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: