Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 Αλεξάνδρεια, 22 Ιουνίου 2011
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ»
ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
 «Δεν πρόκειται να κλείσει καμία κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας». Τη διαβεβαίωση αυτή μετέφερε στον πρόεδρο του Γ.Ν. Βέροιας, κ. Νίκο Χητζηδημητρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τον προηγούμενο μήνα από φορείς της Ημαθίας, για επικείμενη μεταφορά τεσσάρων Κλινικών του Νοσοκομείου Βέροιας σε άλλες πόλεις.
Την είδηση αυτή γνωστοποίησε στο δήμαρχο Αλεξάνδρειας, κ. Φώτη Δημητριάδη, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου Βέροιας.Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Αλεξάνδρειας, με ομόφωνη ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου (αριθ. απόφασης 224/9-5-2011), εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενέργεια κατάργησης ή συγχώνευσης ή μεταφοράς οποιασδήποτε Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας. Το σχετικό ψήφισμα είχε διαβιβαστεί από το δήμο στον υπουργό, τους υφυπουργούς και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας καθώς και στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας.
Αφορμή για το ψήφισμα απετέλεσε επιστολή του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Βέροιας και συμβούλου της δημοτικής κοινότητας Βέροιας, ιατρού κ. Μίλτου Κοϊμτζή, προς τον δήμο, σύμφωνα με την οποία, το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, σχεδιάζει τη μεταφορά της Ουρολογικής, ΩΡΛ, Οφθαλμολογικής και Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν. Βέροιας στη Νάουσα και την Έδεσσα, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση και τον ακρωτηριασμό του Νοσοκομείου Βέροιας και την επακόλουθη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών.
Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας εξέφρασε την ικανοποίησή του στον πρόεδρο του Γ.Ν. Βέροιας, κ. Νίκο Χητζηδημητρίου, δεδομένου ότι, όπως είπε ο δήμαρχος, «οποιαδήποτε υποβάθμιση των νοσηλευτικών και ιατρικών υπηρεσιών που παρέχει το Γ.Ν. Βέροιας πλήττει ευθέως και τους κατοίκους του δήμου Αλεξάνδρειας».    

Δεν υπάρχουν σχόλια: