Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Aναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησης

Ένα περίπου μήνα μετά την δημοσιοποίηση του παρακάτω θέματος (13-5-2011), η κατάσταση παραμένει ίδια ή και χειρότερη. Με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας περισσότερο....
....απλά αναδημοσιεύω την ανάρτηση.

Aπό τα λίγα ''άσχημα'' του χωριού μας 
Aνεξέλεγκτη και χωρίς κανέναν σχεδιασμό παραμένει η διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων στo xωριό μας, αλλά πιθανότατα το ίδιο συμβαίνει και σε όλη τη χώρα.
Αφορμή γι' αυτό το θέμα μας έδωσε η λιποθυμία νεαρού ποδοσφαιριστή εξαιτίας των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν από καιγόμενα κουτιά φυτοφαρμάκων σε παρακείμενο χωράφι.
Οι αγρότες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους γεμίζουν τα βυτία τους για να ραντίσουν σε συγκεκριμένα στέκια που έφτιαξε ο Δήμος, όπου εκεί βρίσκουν νερό με μεγάλη πίεση και ορισμένους υποτυπώδεις χώρους απόθεσης των κενών κουτιών. Βέβαια, όποιος επισκεφθεί αυτούς τους χώρους θα διαπιστώσει ότι είναι γεμάτοι από άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων.

Τα άδεια κουτιά με τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που βρίσκονται σ' αυτά τα σημεία ή πεταμένα στα κανάλια και τα ληγμένα φυτοφάρμακα που βρίσκονται σε αγροτικές αποθήκες, αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες, οι οποίες αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των πολιτών και θα επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ το περιβάλλον.

Όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα με τα φυτοφάρμακα. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ σοβαρά όλους μας και περισσότερο τους ίδιους τους αγρότες. Αν και είναι πράγματι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ας προσπαθήσουμε όλοι, φορείς και αγρότες, χωρίς φυσικά να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των αγροτών, να το ελαχιστοποιήσουμε.

Αξίζει να προασπίσουμε την υγεία μας και να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς υπάρχουν και άλλες πληγές.Ιατρείο με γιατρό όποτε θέλει και χωρίς τουαλέτα.