Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Αναλυτικά τα ονόματα και οι θέσεις που καταλαμβάνουν είναι:
Πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος
Γιάννης Δραγασάκης
Υπερπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός: Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος.
Αναπληρωτής Υπουργός για την Προστασία του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 25ης Ιανουαρίου 2015 - Τελικά αποτελέσματα στα Τρίκαλα Ημαθίας

Η ώρα των αποτελεσμάτων έφτασε. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 μ.μ. και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων. Η βραδιά θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα σε όλη τη χώρα.
Εμείς σας δίνουμε τα τελικά αποτελέσματα στην Τοπική Κοινότητα Τρικάλων.
Οι Εκλογές διεξήχθησαν στο Δημοτικό Σχολείο, σε τρία εκλογικά τμήματα
Στα τμήματα 79, 80, 78
Εγγεγραμμένοι: 534 +513 +570 = 1617
Ψηφίσαντες: 373 +385 +410 = 1168
Έγκυρα: 367 + 379 + 399 = 1145
Άκυρα - Λευκά: 6 + 6 +11 = 23
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 113 + 119 +120 = 352
  • ΣΥ.ΡΙΖ.Α 114 + 126 + 124 = 364
  • ΠΑ.ΣΟ.Κ  25 + 18 + 15 = 58
  • ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 51 + 55 + 46 = 152
  • KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 12  + 9 + 11 = 32
  • Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος  7 + 7 + 9 = 23
  • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝ. ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ (Ο.Κ.Δ.Ε.) 0 + 0 + 0
  • ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ  6 + 4 + 7 = 17
  • ΕΕΚ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝ. ΚΟΜΜΑ 0 + 0 + 0
  • ΛΑ.Ο.Σ / Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ  8 + 4 + 2 = 14
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  3 + 5 + 12 = 20
  • ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡ. ΕΘΝ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜ. (Ε.Δ.Ε.Μ.) 0 + 0 + 0
  • ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 11 + 15 + 28 = 54
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  0 + 0 + 1 = 1
  • ΚΚΕ(μ-λ)-Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  0 + 0 + 0
  • ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  0 + 1 + 9 = 10
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  7 + 16 + 15 = 38 
------------------------------------------------------------------------------
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 58 + 68 + 69 = 195
2. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 18 + 9 + 18 = 45
3. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 3 + 6 + 3 = 12

Μόλις έκλεισαν οι κάλπες...

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών, σε αναμονή των αποτελεσμάτων, λιγες φωτογραφίες από τη σημερινή ημέρα και σε λίγο η ροή των αποτελεσμάτων




Μπράβο παιδιά...

''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων 4
''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'' Νάουσας 1
Τέσσερα γκολ, αρκετές χαμένες ευκαιρίες, άνετη νίκη και όλα αυτά σε μια αγωνιστική που οι παίκτες μας, επηρεασμένοι ίσως από την ήττα του προηγούμενου Σαββάτου, πραγματοποιώντας εμφάνιση κατώτερη των δυνατοτήτων τους...κέρδισαν τον εξαιρετικό Αχιλλέα Νάουσας και μάλιστα με το επιβλητικό 4-1.

Σκόρερς: 
(Καραμεταξάς 0-1, 
Ντάμτσιος 1-1, Σερμπίνης 2-1, Ντάμτσιος 3-1, Παπαδόπουλος 4-1
Αγωνίστηκαν για τα Τρίκαλα:
N. Μουσκεφτάρας, Γ. Παντριάς, Ηρ. Ελευθεριάδης (46' Β. Ακρίβος), Ηλ. Αθανασιάδης, Άρ. Μηνούδης, Μπ. Σαλτουρίδης, Κ. Χαλβατζής (70' Β. Βελικούδης), Β. Σερμπίνης, Β. Παπαδόπουλος, Γ. Ντάμτσιος (80' Γ. Παλιούρας), Δ. Σούρλας

Στα πολύ ευχάριστα του αγώνα η συμμετοχή και η πολύ καλή απόδοση των νεαρών Β. Βελικούδη, Γ. Παλιούρα (δεν αγωνίστηκε ο νεαρός Ούλι Ντόι λόγω τραυματισμού), οι οποίοι δηλώνουν ''παρών'' και προβληματίζουν ευχάριστα τον προπονητή για τη συνέχεια. Απουσίαζαν λόγω ελαφρών τραυματισμών και οι: Xρ. Μηνούδης, Κ. Καρβούνης και Σ. Αθανασιάδης.
Και για να υπενθυμίσουμε τη φετινή ''φιλοσοφία'' της διοίκησης, δημοσιεύουμε και πάλι μια ανάρτηση που έγινε πριν περίπου ένα μήνα 
ΕΔΩ


Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα εργασία της συγχωριανής μας Κωνσταντίνας Ν. Δρομπουλιανούδη

Στα πλαίσια του μαθήματος «Εφαρμογές Προγραμμάτων για την Αειφορία στο Δημοτικό Σχολείο» με θέμα ''Οι Νεοφώτιστοι στην πόλη της Φλώρινας: μια βόλτα στο συνοικισμό», η φοιτήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα) Δρομπουλιανούδη Κωνσταντίνα-Στυλιανή μαζί με τις συμφοιτήτριές της Δούκα Ελπίδα, Κοζαλάν Θεοδώρα και Σκανίκα Μαρία, έγραψαν το παρακάτω άρθρο. 
Διαβάστε την εξαιρετική και πολύ ενδιαφέρουσα εργασία των  κοριτσιών, τα οποία βρίσκονται στο 4ο έτος και 7ο εξάμηνο των σπουδών τους.


«Οι Νεοφώτιστοι στην πόλη της Φλώρινας: μια βόλτα στο συνοικισμό»
Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Φλώρινας, βρίσκεται ο συνοικισμός των Νεοφωτίστων (Ρομά). Κάνοντας μία βόλτα μέσα στο συνοικισμό, συναντάμε αρκετούς κατοίκους. Είναι πρωί και είναι ώρα για δουλειές. «Τι και αν είναι καθημερινή, όλα τα πρωινά είναι για δουλειές», μας λένε οι γυναίκες του συνοικισμού. Πρόσωπα χαμογελαστά ως επί το πλείστον, πρόθυμα να μας μιλήσουν για τη ζωή τους (καθημερινότητα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις). Οι παιδικές φιγούρες που παίζουν στις αυλές, γεμίζουν με τις φωνές τους την περιοχή. Γεμάτα ενθουσιασμό, μας ξεναγούν στις γειτονιές τους..


Λίγα λόγια γενικά για τη(ν)…
Ιστορία1
Οι Ροµά μετανάστευσαν από την Ινδία γύρω στο 1000 µ.Χ. και περνώντας από το Αφγανιστάν, την Περσία, την Αρµενία και την Τουρκία, έφτασαν στην Ευρώπη, όπου στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στις περισσότερες περιοχές της. Οι λόγοι που οδήγησαν τους Ροµά σε µία τέτοια μαζική και μακρινή μετακίνηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας. Υπάρχουν θεωρίες, σύμφωνα

Με επιτυχία η 18η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα / 1η για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Με μια πετυχημένη Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία του Συλλόγου, ξεκίνησε η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων Ημαθίας. Η κινητή μονάδα Αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Βέροιας βρέθηκε στα Γραφεία του Συλλόγου (στο Κοινοτικό Κατάστημα Τρικάλων), από τις 9.00 έως τις 13.30 και πολύ ικανοποιητική ήταν και πάλι η συμμετοχή των συμπολιτών μας, που έσπευσαν να συνεισφέρουν σ' αυτή την κορυφαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους προς τον συνάνθρωπο.
Για άλλη μια φορά ένας υπέροχος ''μπουφές'', περίμενε όχι μόνο τους Εθελοντές Αιμοδότες αλλά και όσους περνούσαν από το Κοινοτικό Κατάστημα όπου γινόταν η Αιμοδοσία.
Πολύ ευχάριστη νότα η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου Τρικάλων στον χώρο όπου γινόταν η Αιμοδοσία. Ο γιατρός κ. Θεόφιλος Κουπίδης μίλησε στα παιδιά για το μεγαλείο της Αιμοδοσίας και στη συνέχεια τα παιδιά, συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς τους, παρακολούθησαν για περίπου μισή ώρα όλη τη διαδικασία.
Στο τέλος της 18ης Αιμοδοσίας το Δ.Σ του Συλλόγου και το προσωπικό του Νοσοκομείου, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία και αυτής της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ανανέωσαν το ΡΑΝΤΕΒΟΥ για την 19η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου που θα γίνει τον Μάιο του 2015.





Περισσότερες φωτογραφίες στο facebook Νίκος Σαλτουρίδης

Κοινωνικά / γέννηση

Ο Kωνσταντίνος Παρισίδης του Πάρη και της Μαρίας και η Μαρία Κραχάλα του Δημητρίου και της Ελισσάβετ απέκτησαν το τρίτο τους παιδί (αγόρι) στις 17 Ιανουαρίου 2015

Το νέο σημα της ομάδας


Με την ευκαιρία των 50 χρόνων (1965-2015)


Αυτό είναι το νέο σήμα της ομάδας, το οποίο επέλεξαν με ψηφοφορία οι φίλαθλοί μας

Αλλαγή των δρομολογίων των απορριμματοφόρων του Δήμου Αλεξάνδρειας

Μέλημα της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πολίτες. Μια σειρά από παράγοντες όμως, όπως η διακοπή της χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, όπως κι η διακοπή λοιπών προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα λόγω των Εθνικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου κατέστησαν αδύνατη την πρόσληψη εποχικού προσωπικού από το Δήμο Αλεξάνδρειας.
Λόγω της αναπόφευκτης έλλειψης προσωπικού, είναι αναγκαία η αναπροσαρμογή των δρομολογίων των απορριμματοφόρων και της συχνότητας με την οποία εξυπηρετούνται οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Ακολουθεί ο πίνακας δρομολογίων ανά Τοπική Κοινότητα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ

Δευτέρα
Πλατύ - Κλειδί
Τρίτη
Πλάτανος – PLAZA – Παλαιοχώρι - Λιανοβέργι
Τετάρτη
Άραχος – Εργοστάσια – Κορυφή – Στρατόπεδα - Τρίκαλα
Πέμπτη
Κορυφή – Νεοχωρόπουλο – Πλατύ (Κέντρο)
Παρασκευή
Παλαιοχώρι – Νησελούδι – Πρασινάδα – Κυδωνέα – PLAZA – Πλατύ (Κέντρο) – Παλαιοχώρι - Λιανοβέργι



Όμορφο Κυριακάτικο πρωινό από τα παιδιά των Ακαδημιών Κλειδίου, Παλαιοχωρίου και Τρικάλων

Με νίκες όλων των τμημάτων της Ακαδημίας μας (μπαμπίνι, τζούνιορ και προπαιδικό) ολοκληρώθηκε το τουρνουά Ακαδημιών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015  στο γήπεδο Τρικάλων, όπου τα παιδιά των Ακαδημιών Κλειδίου, Τρικάλων και Football stars Παλαιοχωρίου, συναντήθηκαν, έπαιξαν και χάρηκαν το ποδόσφαιρο, προσφέροντας σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες ένα ευχάριστο Κυριακάτικο πρωινό.





Αγώνας-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο στα Τρίκαλα

Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων 1
ΦΑΣ Νάουσα 2
Άλλη μια αναμέτρηση υψηλού επιπέδου το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, άλλος ένας αγώνας-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο στα Τρίκαλα, όπου οι δύο ομάδες, απέδωσαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, πρόσφεραν στους φιλάθλους ένα εκπληκτικό θέαμα και καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος του αγώνα, ο οποίος έληξε με νικήτρια την εξαιρετική ομάδα της Νάουσας, με γκολ που πέτυχε στο 92'.
Βέβαια η ήττα αυτή και μάλιστα στις καθυστερήσεις, αφήνει μια πικρή γεύση, σε καμία περίπτωση όμως δεν φέρνει απογοήτευση στην ομάδα μας. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Συνεχίζουμε με το ίδιο κέφι και τον ίδιο ενθουσιασμό το φετινό όμορφο ταξίδι μας. Άλλωστε το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων μας ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για την μεγάλη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας και την εξαιρετική εικόνα της ομάδας μας.
Σκόρερς:
(42′ Χαλβατζής 1-0) (65′ Καφές 1-1) (92′ Βλαχοδήμος 1-2)
Αγωνίστηκαν για τα Τρίκαλα:
N. Μουσκεφτάρας, Γ. Παντριάς (71' Ηλ. Αθανασιάδης), Γ. Ντάμτσιος, Ηρ. Ελευθεριάδης (79' Β. Ακρίβος), Άρ. Μηνούδης, Μπ. Σαλτουρίδης, Σ. Αθανασιάδης, Β. Σερμπίνης, Β. Παπαδόπουλος, Κ. Χαλβατζής, Δ. Σούρλας
Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές των δύο ομάδων για το πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα που πρόσφεραν στους φιλάθλους.








Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας και η σύνθεσή του είναι η παρακάτω:
Πρόεδρος   Φετεινίδης A. Νικόλαος
Αντιπρόεδρος  Δημητρίου K. Σωτηρία
Γραμματέας   Γερομιχάλη-Κουίδου A. Παρασκευή 
Ταμίας  Κολιού N. Δέσποινα. 
Μέλη   Παπαμιχαήλ A. Αδριανή - Παντριάς Δ. Δημήτριος -Κυτούδης Θ. Κυριάκος - Καραγιάννης Α. Γεώργιος -Xαρπαντίδου Γ. Αφροδίτη  
Αναπληρωματικά μέλη: Αγγελίδης Δ. Στάικος και Τσενεκίδου Σ. Σοφία


Έκοψε την βασιλόπιτα το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος

Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Iανουαρίου το Αστυνομικό Τμήμα Πλατέος.
Ο Διοικητής του τμήματος Ευθύμιος Σιδηρόπουλος και η αστυνομική δύναμη του τμήματος συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του Διοικητή για την κοπή και τις ευχές
Ο κ. Σιδηρόπουλος ευχήθηκε τα καλύτερα σε όλους για μία χρονιά γεμάτη υγεία και ασφάλεια.





Περισσότερες εικόνες και βίντεο στο Αλεξάνδρεια-γιδάς ΕΔΩ

Πολύ διδακτικό...

''Σχεδόν όλες οι αποτυχίες, είναι αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι τα παράτησαν πολύ γρήγορα. 
Για να καρφωθεί το καρφί της επιτυχίας χρειάζεται το σφυρί της επιμονής''
Μας το έστειλαν οι φίλοι-αναγνώστες Γιώργος-Νίκη, μαζί με τις ευχές τους και τα κολακευτικά λόγια για το blog μας και τους ευχαριστούμε.

Με πολύ θετικά συναισθήματα αποχωρώ από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων

Τρίκαλα 5/1/2015
Ολοκληρώνοντας μια υπέροχη διαδρομή και με την πεποίθηση ότι βοηθώ τον Σύλλογο να πορευτεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, αποχωρώ πλήρης συναισθημάτων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, τον οποίο με όραμα και μεράκι ιδρύσαμε - μια παρέα παλιών συμμαθητών - στο χωριό μας πριν από πέντε χρόνια και υπηρέτησα (ως πρόεδρος) από την ημέρα της Ίδρυσής του μέχρι σήμερα.
Με απόλυτη επιτυχία διοργανώσαμε:
Δεκαεπτά (17) εθελοντικές Αιμοδοσίες, ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος και πολλές άλλες δράσεις κοινωνικού, εξωραϊστικού, περιβαλλοντολογικού, φιλανθρωπικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Ευχαριστώ όλους αυτούς που με τη στήριξη, τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους, συνετέλεσαν στην επιτυχία όλων των δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων και όλες τις συντοπίτισσες και τους συντοπίτες μου για την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλλαν εμένα και τους εξαίρετους συνεργάτες και συνεργάτιδές μου στο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Εύχομαι στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου δύναμη και κουράγιο για μια καλύτερη και πιο επιτυχημένη πορεία, με τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσουν δυναμικά και θα ικανοποιήσουν όλους τους στόχους του Συλλόγου. Είναι αυτονόητο ότι θα είμαι συμπαραστάτης τους και θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο τους. 

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Σαλτουρίδης Χ. Νικόλαος

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Διακόπτουμε - προσωρινά - τις αναρτήσεις


Δεν ξεχνάμε την Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015


Ψέμα- Aρχαία ελληνική ψεῦσμα ουδέτερο κάτι που λέγεται και δεν είναι αλήθεια, η συνειδητή απόκρυψη ή παραποίηση της αλήθειας (Γράφει η Αννίτα Τερζίδου)

Το ψέμα από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε αιτία συγκρούσεων, σήμερα αποτελεί κανόνα καθώς η εικόνα είναι αυτή που με την σειρά της έχει προωθηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί το ψέμα. Η πιο άθλια λειτουργία του είναι αυτή της συνείδησης του ψευδομένου καθώς υποβιβάζει τον ίδιο ως προσωπικότητα. Δεν ενδιαφέρει η αλήθεια και τόσο, καθώς το ψέμα είναι τόσο καλά μεταμφιεσμένο και ειναι ενδεδυμένο με πέπλο όμορφης εικόνας . Στις επικοινωνιακές επίσης συναναστροφές μας, διαδικτυακές και μη, άμεσες και έμμεσες εξυπηρετεί την προσωπική ευχαρίστηση στον ψευδόμενο και την πλάνη σ’ αυτόν που εξαπατάται. Άραγε ποιος είναι ο λόγος που οι άνθρωποι λένε ψέμματα; Κυρίως είναι η αποφυγή μιας δύσκολης κατάστασης άλλοτε όμως είναι η ανάγκη για μυθοπλασία και γιατί κάποιοι είναι απλώς μυθομανείς!. Εκείνοι που αρκούνται στο να πουν ψέμματα από συνήθεια είτε επειδή αρέσκονται στην δημιουργία ίντριγκας και θυελλωδών καταστάσεων. Εκείνοι που έχουν ως βασικό τους κανόνα την δημιουργία πλάνης σε ασθενικό επίπεδο.
Τη στιγμή που εντυπωσιάζει η πλάνη των αντικειμένων, η πλάνη των πολλών χρημάτων, η πλάνη της μοντελοβιομηχανίας, η απόκρυψη της αλήθειας, η πολιτική ψευτιά, η φτιαχτή εικόνα ανθρώπων που πίσω τους κρύβουν έναν κενό, πολλές φορές απογοητευμένο και με λειτουργία ανηθικότητας χαρακτήρα και μιας άμυνας προς τους πάντες που συναντούν επειδή εξαπατήθηκαν, τότε το ψέμα μεσουρανεί και χαλιναγωγεί ανθρώπους και κατ’ επέκτασιν κοινωνίες. Στηρίζεται επάνω στο σάπιο, δημιουργεί προσμονή ανεκπλήρωτων υποσχέσεων, και κυβερνά ανθρώπους που θέλουν να κυβερνηθούνε από αυτό και που εντέλει τους αξίζει γιατί ποτέ τους δεν δημιούργησαν συνθήκες παιδείας και κριτικής σκέψης ή δεν βελτίωσαν τις ήδη υπάρχουσες. Λαμβάνουν ψέμα και αποδίδουν ψέμα μεγαλώνοντας τον φαύλο κύκλο όπου τελικά δεν θα απελευθερωθούν από κανέναν δεσμώτη που θέασε την αλήθεια επειδή δεν το ΘΕΛΟΥΝ. Καταναλώνουν ουσίες που είναι ψεύτικες και τους δίνουν πλασματική χαρά και πρόσκαιρη. Έτσι θα παραμείνουν πνευματικά νεκροί επειδή απλά τους αξίζει.... κι όταν συνειδητοποιήσουν το λάθος τους ΑΝ ποτέ το συνειδητοποιήσουν θα είναι πολύ αργά αφού θα έχουν πλέξει την ζωή τους γύρω από αυτό......
«Οι ψευδείς υποσχέσεις παραδείσου έκαναν εκατομμύρια ανθρώπων άξιους κόλασης» Μπουάστ Π.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα στο μακρινό 1965...

1965 - 2015
Ήταν Τετάρτη 6 Ιανουαρίου του μακρινού 1965, γιορτή των Φώτων και αμέσως μετά την εκκλησία, μεγάλος αριθμός συγχωριανών μας συγκεντρώθηκε στο κοινοτικό κατάστημα Τρικάλων και εκεί, μέσα σε κλίμα συνοχής και ενθουσιασμού, ομόφωνα αποφασίστηκε η Ίδρυση ενός Αθλητικού Συλλόγου, του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', που σήμερα κλείνει 50 χρόνια ζωής και αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας του χωριού μας.
Για να βρούμε όμως τις ρίζες του Συλλόγου θα πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω. Στις αρχές της 10ετίας του 50. Τότε που η χώρα μας είχε βγει από την εννιάχρονη περιπέτειά της και τα πάθη δεν είχαν ακόμη καταλαγιάσει. Μια εποχή δηλαδή, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθούν κοινοί στόχοι που θα είχαν την δυνατότητα να απορροφήσουν το ενδιαφέρον και να επανασυνδέσουν τις ήδη επικίνδυνα ταραγμένες σχέσεις των κατοίκων, κυρίως της υπαίθρου.
Τότε ακριβώς, στην πιο κατάλληλη στιγμή, δημιουργήθηκε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στα Τρίκαλα, με πρωταγωνιστές στην προσπάθεια αυτή τους Καλλιάγρα Πελοπίδα, Τατσούδη Θεοχάρη και Κωσταντινίδη Σίμο, που αποτέλεσαν και την πρώτη Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Τρικάλων (Α. Ο. Τ.). Η ομάδα αυτή είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του χωριού για δέκα περίπου χρόνια. Μπορεί να μην έλαβε μέρος σε επίσημη διοργάνωση, είχε όμως σημαντική δράση. 
Το 1962 ιδρύεται στα Τρίκαλα από τον Ανέστη Σπυριδόπουλο δεύτερη ομάδα. Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν μια παράλληλη πορεία τριών χρόνων. Μέχρι το 1965. 
Από τα μέσα όμως του 1964 άρχισε να καλλιεργείται στα Τρίκαλα η ιδέα για την συγχώνευση των δύο αυτών ομάδων και την δημιουργία μιας ομάδας που θα εκπροσωπούσε το χωριό αυτό του Ρουμλουκιού, στις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η ιδέα είχε πλέον ωριμάσει και έτσι στις 6 Ιανουαρίου 1965, ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ  ξεκινάει να γράφει την 50χρονη ιστορία του.  
Αυτή την υπέροχη αθλητική διαδρομή θα γιορτάσουμε φέτος με διάφορες εκδηλώσεις, όχι απλά για να αποτιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν, αλλά για να βάλουμε νέες βάσεις για το παρόν και το μέλλον, ξαναβρίσκοντας το νήμα που μας συνδέει με τις αρχές που ενέπνευσαν τότε, στο μακρινό 1965, την ιδέα του Συλλόγου μας. Τις ίδιες αρχές που τον κράτησαν ζωντανό, τον γιγάντωσαν στο πέρασμα των χρόνων και τον έκαναν αναπόσπαστο κομμάτι της Τρικαλινής κοινωνίας.
Δύο φωτογραφίες πριν την Ίδρυση του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ''
1958 και  1964


Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ο εορτασμός των Φώτων στην Ανατολική Ρωμυλία

Αφηγήτρια: Ζαμηλούδη Καλλιόπη (99 χρονων)
Το τοπικό έθιμο των Φώτων όπως αυτό λάμβανε χώρα στο Μεγάλο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας ξεκινούσε από την προπαραμονή της μεγάλης γιορτής!
Το βράδυ της προπαραμονής των Φώτων σήμαινε ο παππάς την καμπάνα της εκκλησιάς κι όλοι οι χωριανοί μαζεύονταν για να λάβουν μέρος στον Εσπερινό. Όταν τελείωνε με το καλό η λειτουργία ο ιερέας κατευθυνόταν προς τον Αϊ Δήμο (το ιερό) και μέσα σ΄ ένα μπραγατσιούδι (κάτι σα κανάτα από μέταλλο) γεμάτη νερό εναπόθετε το σταυρό ! Ο σταυρός θα έμενε εκεί μέχρι την άλλη μέρα το πρωί όπου θα ξαναγινόταν η λειτουργία .
Την παραμονή των Φώτων οι καμπάνες αντηχούσαν ξανά σ΄ ολόκληρο το χωριό καλώντας τους πιστούς στην εκκλησιά ! Όλοι φορώντας τα γιορτινά τους ρούχα έσπευδαν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία η οποία κρατούσε έως και τις 10 το πρωί περίπου . Στο τέλος της λειτουργίας ο παππάς έβγαζε το σταυρό μέσ' απ' το νερό κι όλοι αδημονούσαν για το αν το νερό μέσα στο κανάτι είχε παγώσει ! Το έθιμο πρόσταζε πως όσο περισσότερο είχε παγώσει το νερό που είχε παραμείνει ο σταυρός μέσα τόσο περισσότερη αναμένονταν κι η καλοτυχία , η καλή υγεία και η ευδαιμονία για όλους τους κατοίκους του χωριού.
Μετά την τέλεση της λειτουργίας τα παλικάρια έπαιρναν όλες τις εικόνες από την εκκλησιά και έβγαιναν στα όρια του χωριού

Με σύνθημα ''κάθε σπίτι κι ένας αιμοδότης'' την Τετάρτη 21 Ιανουρίου η 18η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Τρίκαλα

Με σύνθημα ''κάθε σπίτι κι ένας Αιμοδότης'', την 18η Εθελοντική Αιμοδοσία σε διάστημα 5 χρόνων θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:
Καλούμε τους ενεργούς Εθελοντές Αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν για άλλη μια φορά τον Σύλλογo Aιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, ώστε να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας.
Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.
Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι Πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''.

Η συμμετοχή όλων μας θεωρείται απαραίτητη για την ενίσχυση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον τόπο μας. Ας παροτρύνουμε φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέτοχοι στην χαρά του εθελοντισμού.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
------------------------------------------------------------------------------
Για άλλη μια φορά, μερικά αποσπάσματα από το καταστατικό του Συλλόγου
     Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης του Συλλόγου οφείλει να προσφέρει τουλάχιστον μία μονάδα αίματος το χρόνο. Με την Εθελοντική αυτή προσφορά του εκτός από το κοινωνικό του έργο, έχει το δικαίωμα πλήρους κάλυψης των τυχόν αναγκών σε αίμα : 
1. του ιδίου, του συζύγου ή της συζύγου και των παιδιών του. 
2. όλων των συγγενών α' βαθμού ( γονείς - αδέρφια )
     Σε περιπτώσεις εξωσυλλογικών ασθενών, ο Σύλλογος θα προσφέρει αίμα, εφ' όσον έχει την ευχέρεια, με την προϋπόθεση αυτό να μη γίνει σε βάρος του αποθέματος ασφαλείας, που είναι οι πενήντα (50) φιάλες. Κάθε φιάλη η οποία χορηγείται για τις ανάγκες μη μέλους του Συλλόγου θεωρείται δανεική. Ο λήπτης πρέπει να αναπληρώσει, μέσα σε τρεις (3) μήνες, τον αριθμό φιαλών που έλαβε.
     Τα μέλη του Συλλόγου που έχουν να αιμοδοτήσουν πάνω από δύο (2) χρόνια χωρίς να συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι και δεν ανταποκρίνονται σε επανειλημμένες κλήσεις του Συλλόγου (τηλέφωνο - επιστολή), διαγράφονται από μέλη του.
     Μέλη του Συλλόγου που σταματούν να αιμοδοτούν για λόγους υγείας ή ορίου ηλικίας, συνεχίζουν να έχουν όλες τις παροχές του μέλους, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους α' βαθμού συγγενείς τους.

''Εφυγε'' η Ελένη Κυτούδη

Απεβίωσε η Ελένη Κυτούδη του Ιωάννη και της Αικατερίνης (το γένος Χύτα), σύζυγος Κυτούδη Μ. Αντωνίου στις 5 Ιανουαρίου 2015 σε ηλικία 60 ετών.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Δευτέρα στις 4.00 το απόγευμα.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Καλή Χρονιά από trikala-imathias.blogspot.gr

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
ένα μεγάλο κομμάτι του trikala-imathias.blogspot.gr είστε εσείς, οι αναγνώστες μας.
Είμαστε υπερήφανοι για τη δική σας φιλία και εμπιστοσύνη!
Με χαρά και ικανοποίηση βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα η παρέα μας μεγαλώνει.
Με χαρά βλέπουμε ότι εκτός από τους ''επισκέπτες'' που προέρχονται από την Ελλάδα (στη συντριπτική τους πλειοψηφία Τρικαλινοί που ζουν σε άλλα μέρη), ''επισκέπτονται'' σχεδόν καθημερινά το blog μας αναγνώστες από την Κύπρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουγγαρία, τη Δανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Αλβανία, τη Γαλλία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Ρωσία, το Βέλγιο, τη Ρουμανία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νιγηρία και περιστασιακά από άλλες χώρες, Τρικαλινοί οι περισσότεροι, αλλά και καταγόμενοι από την γύρω περιοχή.
Σας ευχαριστούμε με την υπόσχεση να συνεχίσουμε για όσο αντέχουμε και όσο μας αντέχετε.
Ευχαριστούμε τους φίλους που μας έκαναν σύνδεσμό τους, καθώς και όλους τους επισκέπτες που αναζήτησαν αυτό το ιστολόγιο ή
βρέθηκαν τυχαία και διάβασαν το περιεχόμενό του.

Ευχαριστούμε όλους για τα email και την παρέα.
Από τα βάθη της καρδιάς μας ευχόμαστε για το 2015...
Υγεία και πάλι υγεία, 
ηρεμία, αισιοδοξία, αλληλεγγύη και πρόοδο σε εσάς και τους αγαπημένους σας...
Καλή Χρονιά!!!

Έπεσε η αυλαία της Αστερούπολης / Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, χαράς και ικανοποίησης για την επιτυχία της μεγάλης αυτής προσπάθειας, έπεσε χθες βράδυ η αυλαία της Αστερούπολης στο Πλατύ Ημαθίας.
Περισσότερα asteroupoli.gr

Από εμάς,
συγχαρητήρια στους γείτονές μας, στους εμπνευστές και σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης προσπάθειας. Και ιδιαίτερα στα παιδιά που έδωσαν το δικό τους χρώμα όλες τις μέρες λειτουργίας της Αστερούπολης (24 - 31 Δεκεμβρίου).