Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε και φέτος το πανέμορφο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος-Αγίου Δημητρίου

Όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος, γιορτάστηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος, στο ομώνυμο εξωκλήσι.
Το απόγευμα της Κυριακής 31 Mαϊου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε η περιφορά της εικόνας. Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, πλήθος κόσμου από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, κατέκλυσε το πανέμορφο εξωκλήσι και αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, οι εκατοντάδες πιστοί γεύτηκαν το παραδοσιακό πλιγούρι, που είχαν ετοιμάσει με ξεχωριστή επιμέλεια γυναίκες του χωριού, κατά το έθιμο  ''ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ''.

Ακολούθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων και στις οποίες συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδίου ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ'' και ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος ''Ο Βαρασσός''. 
Στην αρχή των εκδηλώσεων, στον πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του Iερού Ναού, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιάννα Σαλτουρίδου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, είπε:

Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ναλμπάντης Κωνσταντίνος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνέχεια η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Διούδη παρουσίασε το πρόγραμμα και γ
ια δύο περίπου ώρες, οι τρεις Σύλλογοι ενθουσίασαν με τα υπέροχα χορευτικά τους τμήματα τους παρευρισκομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει από νωρίς θέσεις γύρω από την εξέδρα και στις ταβέρνες, που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του πανηγυριού.
Φυσικά με το τέλος της υπέροχης χορευτικής παράστασης από τους τρεις Συλλόγους, το κοινό δεν άργησε να ανέβει στην εξέδρα και ακολούθησαν χοροί, που κράτησαν μέχρι 2.00 μ.μ. 
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' να ευχαριστεί όλους (με ιδιαίτερη αναφορά στον μπάρμπα Δήμο Ναστούδη), να απονέμει αναμνηστικά στους προσκεκλημένους Συλλόγους και να σερβίρει σάντουϊτς και αναψυκτικά στους χορευτές όλων των Συλλόγων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' για την άρτια οργάνωση των Πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και στα Διοικητικά Συμβούλια των φιλοξενουμένων Συλλόγων, στους χορευτές (μικρούς και μεγάλους) όλων των Συλλόγων και στους μουσικούς, για το υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα που μας χάρισαν. 
Φυσικά θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε την μεγάλη προσπάθεια των παιδιών της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, που με το έργο τους συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του πανηγυριού και στους οποίους αξίζουν πολλά μπράβο. 




























 



























  

Δεν υπάρχουν σχόλια: