Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Την Θρυλική ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ Ουγγαρίας φιλοξένησε (όπως και πέρυσι) ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων

Την ομάδα των Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Θρυλικής ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ Ουγγαρίας, φιλοξένησε (όπως και πέρυσι  http://trikala-imathias.blogspot.com/2014/04/50.html) την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για την ομάδα μας και για το χωριό μας και βέβαια άλλη μια λαμπρή σελίδα στην 50χρονη ιστορία του Συλλόγου μας.
Η Ουγγρική αποστολή έφτασε την Κυριακή 28/6 στις 11.00 στο χωριό, όπου την υποδέχθηκε η Διοίκηση της ομάδας και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής.
Οι ώρες μέχρι την έναρξη του αγώνα πέρασαν με καφέ στο αναψυκτήριο, ξενάγηση στο κοινοτικό κατάστημα, στο παλιό και νέο Δημοτικό Σχολείο, στο μουσείο του Λαογραφικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'', στην εκκλησία, στο Γυμνάσιο, Νηπιαγωγείο, στη συνέχεια γεύμα (catering) στην κεντρική πλατεία του χωριού, εκδρομή με το λεωφορείο στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος και στις 5.30 όλοι κατευθύνθηκαν στο γήπεδο, όπου ήδη τα παιδιά της Ακαδημίας μας έδιναν το δικό τους ''χρώμα'' στην όλη ατμόσφαιρα.
Στις 6.30 οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό συνοδευόμενες από τα παιδιά της Ακαδημίας, καταχειροκροτούμενες από τους φίλους και φίλες της ομάδας και του ποδοσφαίρου, που κατέκλυσαν στην κυριολεξία τις κερκίδες.
Κεντρικό πρόσωπο ο συγχωριανός μας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μας Χρήστος Κασνακίδης (μέλος των παλαιμάχων της Φερεντσβάρος) που ζει στη Βουδαπέστη εδώ και 28 χρόνια.

Ακολούθησε όμορφη και συγκινησιακή τελετή, η οποία περιελάμβανε: 
Σύντομη ομιλία από την Πρόεδρο της ομάδας Εύα Παπανικολούδη-Σαλτουρίδου για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου, αναφορά στην αδελφοποίηση με την μεγάλη αυτή Ουγγρική ομάδα και ανάγνωση των ονομάτων (πολύ συγκινητική στιγμή) παραγόντων, ποδοσφαιριστών και του προπονητή των πρώτων χρόνων της ομάδας μας (1965-66), οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση. Βέβαια δεν ήταν όλοι παρόντες (κάποιοι έχουν φύγει από τη ζωή, κάποιοι δεν μπόρεσαν να έρθουν) και ακολούθησε η παρουσίαση των παλαιμάχων της Φερεντσβάρος και απονομή των αναμνηστικών στον καθένα ξεχωριστά.
 Ρίγη συγκίνησης στην ανάκρουση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΜΝΩΝ Ελλάδας και Ουγγαρίας, ένα αναμνηστικό των Ούγγρων προς την ομάδα μας, σύντομος χαιρετισμός του Χρήστου Κασνακίδη και ακολούθησε ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (3-3).
Διαιτητής του αγώνα ο παλαίμαχος (διαιτητής) Παντελής Μπάκας και επόπτες οι: Μίμης Μητσιώτης και Θωμάς Πατρίκας.
Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε μουσική βραδιά στην είσοδο του κοινοτικού καταστήματος με φαγητό, ποτό και εκλεκτή μουσική και στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα κατενθουσιασμένη από την φιλοξενία και την όλη εκδήλωση, αποχώρησε από τα Τρίκαλα η αποστολή της ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ.
 

Τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
''Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας αυτή την ξεχωριστή μας εκδήλωση''

Δείτε το αφιέρωμα του imathiasportsnews.gr 
''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων
Πήρε άριστα στη γιορτή με Φερεντσβάρος!
Μεγάλη η παρουσία του κόσμου, εντυπωσιακό το τελετουργικό ΕΔΩ 
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο facebook στην σελίδα της ομάδας  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: