Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τα σχολικά μας βιβλία: Στην εκπομπή “ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ” της 4Ε


Συλλογή αναγνωστικών και σχολικού υλικού
Τα σχολικά μας βιβλία. Πόσες αλήθεια αναμνήσεις ξυπνούν; Ασπρομαυρα κάποτε, μέ λίγο χρώμα αργότερα και πιο μετά αλφαβητάρια γνωστά λόγω της εικονογράφισής τους. Βραβευμένα πολλά απο αυτά εκεί κάπου στα μέσα του εικοστού αιώνα. Τα σχολικά βιβλία χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και για προπαγανδιστικούς σκοπούς.
Όπως και να χει μπορεί κάποιος να γνωρίσει μέσα από τα σχολικά βιβλία την ιστορία της εκπαίδευσης και ίσως και της πατρίδας μας.

Η εκπομπή “ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ” της 4Ε αυτή την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 20:25 σας παρουσιάζει μια κυρία η οποία έχει καταφέρει να κρατήσει την ιστορία ζωντανή μέσα από την εξαιρετική της συλλογή με σχολικά βιβλία, την κυρία Ευαγγελία Κανταρτζή.

H κυρία Κανταρτζή μάλιστα ίδρυσε πρόσφατα ένα κέντρο που μελετά και σκοπό έχει να διασώσει το σχολικό βιβλίο και γενικότερα το σχολικό υλικό.

Όλα αυτά την Παρασκευή στις 20:25 και σε επανάληψη την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 13:25. Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV αλλά και μέσω δορυφόρων και στις πέντε ηπείρους. Φυσικά και στο διαδίκτυο στο tv4e.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: