Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στο Ιατρείο Τρικάλων



Το έθνος να λυπάστε...ποίημα του Xαλίλ Γκιμπράν

Ο μεγάλος Λιβανέζος ποιητής Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931) μεταξύ των αριστουργημάτων που έγραψε, είναι και το έργο του "ο Κήπος του Προφήτη".
To ποίημα εκδόθηκε το 1923 !!!  

Ίσως να ταιριάζει σε μας σήμερα.

Ιδού ένα απόσπασμα: 
''Το έθνος να λυπάστε αν φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.
Ψωμί αν τρώει αλλά όχι απ' τη σοδειά του.

Κρασί αν πίνει, αλλά όχι από το πατητήρι του.

Το έθνος να λυπάστε που δεν υψώνει τη φωνή παρά μονάχα στη πομπή της κηδείας.
Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα μες τα ερείπιά του.
Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα σαν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.


Το έθνος να λυπάστε που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.

Το έθνος να λυπάστε που έχει σοφούς από χρόνια βουβαμένους''.

Xαλίλ Γκιμπράν (1883-1931)

Πρόσκληση του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σας προσκαλούμε στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του πανηγυριού της Αγίας Τριάδος στις 4 Ιουνίου 2012, στο ομώνυμο εξωκλήσι.
Με εκτίμηση 
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Γιορτάζει το ιστορικό εξωκλήσι

Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Σ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
ΒΕΡΟΙΑΣ, ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΏΡΑ: 7.00 M.M.
ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
ΏΡΑ: 8.00 Π.Μ.
ΟΡΘΟΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕΤ' ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ

Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί
στους πιστούς το παραδοσιακό Κουρμπάνι

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος σήμερα..........

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακυρήξει την 31η Μαϊου ως την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Το κάπνισμα αποτελεί μια μάστιγα την σύγχρονης εποχής, με αποδεδειγμένη συσχέτιση με ένα μεγάλο εύρος παθήσεων του αναπνευστικού, καρκίνων και καρδιαγγειακών νόσων. 
Για όλες σχεδόν τις παθήσεις που προκαλεί, η ιατρική παρέμβαση ελάχιστα κατορθώνει να τροποποιήσει την φυσική τους εξέλιξη. Η μόνη αποτελεσματική θεραπευτική παρέμβαση είναι η διακοπή του καπνίσματος, και φυσικά η καλύτερη πρόληψή τους είναι να μην ξεκινά κανείς το κάπνισμα. 
Σήμερα η καπνιστική συνήθεια αποκτά διαφορετικά χαρακτηριστικά, σε σχέση με το άμεσο παρελθόν. Αυξάνεται ραγδαία στον αναπτυσσόμενο κόσμο (πχ Κίνα) και στις γυναίκες, ενώ οι άντρες στον ανεπτυγμένο κόσμο (πχ ΗΠΑ) όχι μόνο βρίσκονται σε φάση μείωσης του ποσοστού των καπνιστών (ατό ήδη συμβαίνει εδώ και δεκαετίες), αλλά ήδη φαίνονται και τα μακροπρόθεσμα οφέλη της μείωσης (μείωση του καρκίνου του πνεύμονα στους άνδρες). 
Η Ελλάδα φυσικά δεν ανήκει στην καπνιστική συμπεριφορά των ανεπτυγμένων κρατών, αφού η τριτοκοσμική της κουλτούρα αντικατοπτρίζεται πλήρως στην τεράστια κατανάλωση καπνού (1η στην ΕΕ, στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως). 
Το κάπνισμα όμως δεν αφορά μόνο τους καπνιστές, αφού το παθητικό κάπνισμα επιβαρύνει σημαντικά την υγεία των μη-καπνιστών. Το παθητικό κάπνισμα αυξάνει πάνω από 30% την πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα, και επιδεινώνει πολλές ακόμα αναπνευστικές παθήσεις (πχ άσθμα).

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

O γαϊδαράκος… Λίγο παλιά, αλλά πολύ διδακτική ιστορία

Μια φορά και έναν καιρό πατέρας και γιός ήθελαν να κινήσουν για την πόλη να ψωνίσουν τα απαραίτητα.
Πήραν λοιπόν μαζί τους και τον γάιδαρό τους για να τους βοηθήσει στο κουβάλημα και κίνησαν για την πόλη...
Πάνω στον γάιδαρο καθόταν ο μικρός ενώ ο πατέρας προπορευόταν πεζός κρατώντας το χαλινό του ζώου.
Εκεί που περπατούσαν λοιπόν, συνάντησαν έναν διαβάτη ο οποίος σχολίασε: <<κοίτα το παλιόπαιδο που κάθεται πάνω στο γαϊδουράκι και αφήνει το γέρο πατέρα του να περπατάει και να κουράζεται>>.
Ο πατέρας που πάντα έδινε μεγάλη σημασία στο <<τι θα πει ο κόσμος>>, έδωσε αμέσως εντολή στο γιό του Να ξεπεζέψει για να ανέβει αυτός...
Έτσι δεν θα ξανά εκτεθούμε στον κόσμο είπε..
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν και παρακάτω συναντούν έναν άλλο διαβάτη που βλέποντάς τους, ξίνισε τα μούτρα του...
Και σχολίασε <<καλά δεν ντρέπεται ο άσπλαχνος πατέρας που αφήνει το γιό του να περπατά και να κουράζεται ενώ αυτός στρογγυλοκάθεται πάνω στο γαϊδουράκι >>
Κρύος ιδρώτας έλουσε τον δυστυχή πατέρα για το δηκτικό σχόλιο, έτσι αμέσως ανέβασε και τον γιό του στο υποζύγιο <<έτσι δεν θα ξανά εκτεθούμε στον κόσμο είπε>>....
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν, καβαλημένοι και οι δύο πάνω στο γαϊδουράκι και λίγα χιλιόμετρα πριν την πόλη.
Συναντούν έναν άλλο διαβάτη, που βλέποντάς τους σχολίασε: <<καλά δεν ντρέπονται οι αναίσθητοι που έχουν στρογγυλοκαθίσει και οι δύο πάνω στο κακόμοιρο το γαϊδουράκι>>.
Μια και δύο ο πατέρας λέει στο γιό του <<αυτό είναι άνω ποταμών, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση τώρα που θα πάμε στη Πόλη να εκτεθούμε, πρέπει να ξεκουράσουμε το γαϊδουράκι>>.
Φτιάχνουν λοιπόν ένα αυτοσχέδιο φορείο, έβαλαν το γαϊδουράκι απάνω και κίνησαν καμαρωτοί για την πόλη.
Με το που φτάνουν στην αγορά επεκράτησε μεγάλη αναστάτωση αφού όλοι σκασμένοι στα γέλια σχολίασαν:
<<κοίτα τους ηλίθιους έχουν ένα μια χαρά γαϊδούρι και αντί να τους κουβαλάει, το κουβαλάνε αυτοί>>.
Και όλα αυτά προς μεγάλη απογοήτευση του αξιοπρεπούς πατέρα που τελικά είδε το χειρότερο εφιάλτη του να γίνεται πραγματικότητα. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας;
1) Ποτέ μα ποτέ δεν μπορείς να έχεις τους πάντες ικανοποιημένους...
2) Αν άγεσαι και φέρεσαι από την γνώμη των άλλων τότε ποτέ δεν θα μπορέσεις να κάνεις αυτό που εσύ πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι... 

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Τρικάλων, λόγω της αποχώρησης του Προέδρου κ. Παναγιώτη Διούδη


Η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρικάλων δεν έμοιαζε με καμμία από τις προηγούμενες, αφού πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Αιτία, το γεγονός ότι ήταν η τελευταία συνεδρίαση για τον κ. Παναγιώτη Διούδη, ο οποίος αποχωρεί από τον Οργανισμό, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί 40 συνεχή χρόνια, αφήνοντας πίσω του, κατά κοινή ομολογία, σπουδαίο έργο.
Η συγκίνησε όμως ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν με το τέλος της συνεδρίασης, ο απερχόμενος Πρόεδρος βρέθηκε μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Παλιοί και νέοι συνεργάτες στα Διοικητικά Συμβούλια, παλιοί και νέοι υδρονομείς, παλιοί και νέοι υπάλληλοι, τον υποδέχθηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα στην μεγάλη αίθουσα των Γενικών Συνελεύσεων, όπου είχε ετοιμαστεί μια μικρή τελετή προς τιμή του. Χαιρέτησε και ασπάστηκε όλους, πήρε τη θέση του, μίλησε (όσο φυσικά του επέτρεπε η συγκίνηση και τα δάκρυα) κάνοντας μια σύντομη αναδρομή σ' αυτά τα 40 χρόνια, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, παρόντες και απόντες, παρέλαβε την τιμητική πλακέτα και το αναμνηστικό ρολόι, άκουσε τον πρώην προϊστάμενο κ. Μόσχο Τερζίδη να κάνει τη δική του αναδρομή στα πολλά χρόνια κοινής τους πορείας, έσβησε τα κεράκια της τούρτας και μη μπορώντας να κρύψει τα έντονα συναισθήματά του, παρέδωσε τη σκυτάλη στους νεότερους με την ευχή και την ελπίδα να συνεχίσουν το έργο του και να πετύχουν ακόμη περισσότερα.







Αφού γεύτηκαν όλοι τις υπέροχες νοστιμιές του ''μπουφέ'' που είχε ετοιμαστεί και με την υπόσχεση ότι θα είναι, όποτε τον χρειαστούν, κοντά στον Οργανισμό που επί 40 χρόνια υπηρέτησε, αποχώρησε δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές όλων ο Πρόεδρος, κλείνοντας έτσι ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής του.  

29 Mαϊου 1453. Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

<< Περισσότεροι ἀπό πεντέμιση αἰώνες πέρασαν ἀπό τήν ἀποφράδα ἐκείνη ἡμέρα τῆς 29ης Μαΐου 1453. Τότε πού ἀκούστηκε ἡ κραυγή “Ἑάλω ἡ Πόλις” καί ἡ Βασιλεύουσα, ἡ Πόλη τῶν Ἁγίων, τῶν Αὐτοκρατόρων καί τῶν θρύλων, πέρασε ὑπό τήν κατοχή τοῦ Ὀθωμανοῦ δυνάστη. Ἔτσι ἄρχισε ἡ Τουρκοκρατία. Τό Γένος ἐπεβίωσε, ἀλλά ἡ Κωνσταντινούπολις καί ἡ Ἁγιά Σοφιά παραμένουν σέ ξένα χέρια. 
Σήμερα τιμοῦμε…
τούς πεσόντες κατά τήν πολιορκία καί κατά τήν Ἅλωση, διαβάζουμε τούς θρήνους καί τούς θρύλους, συγκινούμεθα καί διδασκόμεθα. Διότι αὐτή εἶναι ἡ ἀξία τῆςἱστορικῆς μνήμης. Νά ἀποτελεῖ μάθημα ἐς ἀεί γιά τίς νεώτερες καί τίς ἐπερχόμενες γενιές >>
Από την Wikipedia….

Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, από τον οθωμανικόστρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 7 Απριλίου ως τις 29 Μαϊου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η υπερχιλιετής Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.
Το Βυζάντιο ήταν ήδη εξασθενημένο και διαιρεμένο τους τελευταίους δύο αιώνες, σκιά της παλιάς Αυτοκρατορίας. Η Άλωση του 1204 από τους Σταυροφόρους και αργότερα οι εσωτερικές έριδες των Παλαιολόγων, παρόλο που επανέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση. Ήδη από το 1354 με την κατάληψη της Αδριανούπολης από τους Οθωμανούς, το Βυζάντιο, κυκλωμένο πλέον εδαφικά, ήταν φόρου υποτελής στον Οθωμανό σουλτάνο. Έτσι, η Άλωση ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα της αδιάκοπης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή. Οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα άνισες υπέρ των Τούρκων, σε σημείο που να μνημονεύεται από τις πηγές το τετελεσμένο της έκβασης της πολιορκίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ηρωισμό των πολιορκημένων και ιδιαίτερα του Αυτοκράτορα. Το γεγονός της πτώσης της «θεοφυλάκτου Πόλεως», άφησε βαθιά ίχνη στις πηγές της εποχής.

Απόρροια της Άλωσης ήταν η συνέχιση της εδαφικής προώθησης των Τούρκων. Κατά τα τέλη του 17ου αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειό της, απειλώντας την Βιέννη. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης.

Απεβίωσε ο Χρήστος Κασνακίδης



Aπεβίωσε στις 29 Μαϊου 2012 ο Χρήστος Κασνακίδης του Δήμου και της Αναστασίας σε ηλικία 76 ετών

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Λήξη των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού στα Τρίκαλα

Το πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού στην Τοπική Κοινότητα Τρικάλων, που γίνεται με τη συνεργασία του Δήμου Αλεξάνδρειας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έφτασε στο τέλος. Ήταν μια ακόμη δημιουργική χρονιά, που περιελάμβανε προγράμματα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου - Γυμνασίου - Λυκείου και για  ενήλικες άνδρες - γυναίκες.
Στόχος του προγράμματος είναι η μύηση των παιδιών στον αθλητισμό, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους.
Η άσκηση των γυναικών συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογίας των ασκουμένων. Καταπολεμά την υποκινητικότητα και γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο με δημιουργική δραστηριότητα.
Οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται στην αίθουσα του Γυμναστηρίου, για την εξασφάλιση της καλής υγείας και της μεγαλύτερης φυσικής αντοχής.


 

 







Από το αποχαιρετιστήριο δείπνο των γυναικών και της γυμνάστριας
''Από εμάς, θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του προγράμματος, στους συμμετέχοντες και κυρίως στην γυμνάστρια κ. Κέλλυ Διβοπούλου για την εξαιρετική της δουλειά.
Ελπίζουμε το πρόγραμμα Μαζικού Αθλητισμού να λειτουργήσει και τη νέα αθλητική χρονιά''.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΕΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Αλεξάνδρεια, 28 Μαΐου 2012

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 ΠΡΟΒΕΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α) ανακοινώνεται ότι οι πρόβες της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας συνεχίζονται, ως εξής:
· κάθε Τρίτη, ώρα 19.00 – 20.30 (για τα πνευστά),
· κάθε Πέμπτη, ώρα 19.00 – 21.00 (για τα κρουστά), και
· κάθε Κυριακή, ώρα 11.00 – 13.00 (γενική πρόβα).
Οι πρόβες γίνονται στο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Ψυχούλα, στην Αλεξάνδρεια.
Για πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 23330-25998, 6973-026400 και 6977-470052. 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Λαζαρίδης Χρήστος (μουσικός) και Αναστασία Ιγνατιάδου.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α 
Δημήτρης Παπαδόπουλος 
Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
                    Αλεξάνδρεια, 28 Μαΐου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ζητά με έγγραφό του από τον ΕΛΓΑ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Την άμεση αποστολή κλιμακίων γεωπόνων του ΕΛΓΑ για τη διαπίστωση της έκτασης των μεγάλων καταστροφών που υπέστησαν οι γεωργικές καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και την εξατομίκευση των ζημιών στους πληγέντες παραγωγούς του δήμου Αλεξάνδρειας, ζητά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης με έγγραφο που έστειλε την Δευτέρα 28 Μαΐου στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεόδωρο Σαρρή.

Η έκταση των ζημιών είναι πολύ μεγάλη σε όλες τις γεωργικές καλλιέργειες του δήμου Αλεξάνδρειας, ενώ σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική λόγω υπερχείλισης των χειμάρρων. Σημειώνεται ότι το 65% της καλλιεργούμενης έκτασης του νομού Ημαθίας βρίσκεται στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, όπου εντοπίζεται ο κύριος όγκος της γεωργικής παραγωγής του νομού (το 65% των αροτραίων καλλιεργειών κυρίως βαμβακιού και το 35% των δενδρωδών καλλιεργειών).

Στο έγγραφο του δημάρχου Αλεξάνδρειας, που κοινοποιήθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ημαθίας-Πέλλας και στον διευθυντή αγροτικής οικονομίας της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας, αναφέρονται τα εξής:

«Τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών που συνοδεύτηκαν από έντονες βροχοπτώσεις, τόσο σε βροχομετρικό ύψος όσο και σε διάρκεια, είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση χειμάρρων και αποστραγγιστικών τάφρων και την εισροή των νερών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, με καταστροφικές συνέπειες για τις γεωργικές καλλιέργειες του Δήμου μας. Τονίζουμε ότι οι προκληθείσες ζημίες είναι τεράστιες, ενώ το εύρος και το ύψος αυτών θα μπορεί να διαπιστωθεί με ακρίβεια όταν υποχωρήσουν τα νερά και ανέβουν οι θερμοκρασίες.

Ειδικότερα, μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Μελίκης, λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου «Κρασοπούλι» και άλλων στραγγιστικών τάφρων (τάφρος Αγκαθιάς, κ.ά.), με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα με πολυετείς καλλιέργειες (ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, κεράσια, βερίκοκα, κυδώνια, δαμάσκηνα) αλλά και ετήσιες καλλιέργειες (κηπευτικά, καπνά, βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτηρά) να έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή – φαινόμενο που παρουσιάζεται πιο έντονα στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης και στην Τοπική Κοινότητα Νεοκάστρου.

Αντίστοιχες ζημιές προκλήθηκαν και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας (Αλεξάνδρειας, Πλατέος και Αντιγονιδών) λόγω ανόδου της στάθμης του ποταμού Λουδία που είναι ο κύριος αποδέκτης όλων σχεδόν των στραγγιστικών τάφρων που είχε σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση αυτών και την κάλυψη με νερό των αγρών, κυρίως βαμβακιού αλλά και άλλων καλλιεργειών που τις επόμενες μέρες με βεβαιότητα αναμένεται ότι θα ξεραθούν.

Παρά την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, ζητούμε την άμεση αποστολή κλιμακίων γεωπόνων του ΕΛ.Γ.Α. για διαπίστωση των αιτιών των ζημιών και ακολούθως αντικειμενική και δίκαιη εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών, διότι σε πολλές από τις καλλιέργειες είχε ξεκινήσει η συγκομιδή (αρακάς, βερίκοκα, κεράσια) και σε άλλες (πρώιμα ροδάκινα και νεκταρίνια) θα ξεκινούσε τις επόμενες μέρες όπως και τις επόμενες μέρες, εκτός της παραγωγής, θα ακολουθήσει και καταστροφή φυτικού κεφαλαίου των δενδρωδών καλλιεργειών, λόγω της παραμονής των δένδρων για πολλές μέρες στο νερό.

Τόσο ο ΕΛ.Γ.Α. όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, πρέπει, έστω και υπό τις παρούσες άκρως δυσμενείς οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τους πληγέντες και ευρισκόμενους σε μεγάλη απόγνωση παραγωγούς για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητά τους, διότι μετά από αυτό το κατάντημα της πατρίδας μας, η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν να αποτελέσουν σημαντικούς πυλώνες ανόρθωσης και ανάπτυξης.

Εγκατάλειψη και καταστροφή των αγροτών να είστε σίγουροι ότι θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο..».

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στο Ιατρείο Τρικάλων



Βάπτιση

Ο Ουζούνης Θωμάς του Χρήστου και της Σταυρούλας και η Δρομπουλιανούδη Νικολέτα του Γεωργίου και της Μαριάνθης, βάπτισαν την κόρη τους το Σάββατο 26 Μαϊου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τρικάλων.
Το όνομά της: Μαριάνθη
Νονοί: η Δέσποινα Κολιού και ο Στέλιος Τσαγρής
Μετά την βάπτιση ακολούθησε δεξίωση στην Αλεξάνδρεια.

''Έπνιξε'' τις καλλιέργειες η νεροποντή

Καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν χθες την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τα χωράφια και κάποια απ' αυτά να μετατραπούν κυριολεκτικά σε λίμνες.
''Άνοιξαν οι ουρανοί'' από το βράδυ της Παρασκευής, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα δημιούργησε τεράστια προβλήματα, κυρίως στις βαμβακοκαλλιέργειες. Το μέγεθος της ζημιάς θα φανεί τις επόμενες μέρες.  
Λίγες εικόνες από την περιοχή των Τρικάλων












Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Συγχαρητήριο μήνυμα του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας

Συγχαίρουμε τον Δήμο Αλεξάνδρειας για την επιτυχή οργάνωση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαϊου 2012, με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Δήμου. Ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να έχει συνέχεια και να βρει κι άλλους μιμητές. Είναι εύκολο κι απλό. Κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα και μια ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. 

Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως αφορά εμάς ή κάποιον δικό μας.

Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συνδημότης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί. Ο τόπος μας πρέπει να καταστεί αυτάρκης σε αίμα μέσω της
εθελοντικής προσφοράς. Για να επιτευχθεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το καθήκον μας απέναντι στον άγνωστο πάσχοντα, να βιώσουμε το μεγαλείο της ανθρώπινης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και να καταλάβουμε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και πως το αίμα πρέπει να δωρίζεται από ''τον Άνθρωπο στον Συνάνθρωπο''. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία στην Αλεξάνδρεια

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποίησε ο Δήμος Αλεξάνδρειας σήμερα Σάββατο 26 Μαϊου 2012, σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Πολύ ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή αυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και έσπευσαν στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας, από 9.00 π.μ. μέχρι 1.30 μ.μ, να συνεισφέρουν σ' αυτή την κορυφαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία τους και την αγάπη τους προς το συνάνθρωπο. 

Μεταξύ των Αιμοδοτών ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι Αιμοδότης
και στον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων  






Σαράντα οκτώ (48) φιάλες αίμα ήταν ο απολογισμός της ημέρας. Συμμετοχή που δείχνει ότι ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια του Δήμου. Βέβαια σε μια πόλη όπως η Αλεξάνδρεια με τόσο μεγάλο πληθυσμό, με την κατάλληλη προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, η συνέχεια θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερη.

Υπεύθυνοι για την οργάνωση της Αιμοδοσίας ήταν, ο Αντιδήμαρχος κ. Γκαβαρδίνας και η ψυχολόγος κ. Εύα 
Ραφαηλίδου, η οποία εκτός των άλλων, επιμελήθηκε και τον υπέροχο ''μπουφέ'', που περίμενε τους Εθελοντές Αιμοδότες.

Από εμάς συγχαρητήρια στο Δήμο Αλεξάνδρειας, στο προσωπικό της κινητής μονάδας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, αλλά κυρίως στους Εθελοντές Αιμοδότες. 

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Λαμπαδηδρομία και μουσική βραδιά από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Στις 14 Ιουνίου κάθε έτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στους Εθελοντές Αιμοδότες και στον αλτρουισμό που επιδεικνύουν προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό τους. Που χαμογελούν και βιώνουν το μεγαλείο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο Σύλλογος Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας, διοργανώνει την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 την 1η λαμπαδηδρομία στους δρόμους του χωριού, με αφετηρία τα γραφεία του Συλλόγου και τερματισμό στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου. 
Εκεί, μετά από μια σύντομη τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας, θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με την παρέα του Γιάννη Μακεδόνα.
Ώρα έναρξης της μουσικής βραδιάς: 9.30 μ.μ.
Τιμή κάρτας: 10 ΕΥΡΩ
Πλήρες μενού, απεριόριστο ποτό και πολλές εκπλήξεις.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, τιμούμε με την παρουσία μας την ιδέα που όλοι πιστεύουμε, στηρίζουμε και υπηρετούμε, την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 
ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
προθεσμία υποβολής αιτήσεων οφειλετών μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012
Από το Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι, με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 3 του Ν. 4038/2012 (A' 14), παρέχεται η δυνατότητα σε δημότες να ρυθμίσουν τις βεβαιωμένες, στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, ληξιπρόθεσμες οφειλές τους από μισθώματα δημοτικών ακινήτων, τέλη άρδευσης, κλπ. εφόσον αυτές δεν ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η ρύθμιση αφορά επίσης και νομικά πρόσωπα εφόσον οι οφειλές τους προς τον Δήμο δεν ξεπερνούν τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000) ευρώ.

Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι ανωτέρω οφειλές, που είναι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Απίστευτη ομορφιά σε Αγγλικό χωριό. Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής!

Το Bibury είναι δικαίως ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα χωριά της αγγλικής επαρχίας, διάσημο για τα μεσαιωνικά σπίτια και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής που δεν του λείπει απολύτως τίποτα!

Μονοπάτια διασχίζουν καταπράσινους λόφους και χωράφια, που οδηγούν σε ποτάμια με κύκνους, γραφικά καφενεδάκια και παραδοσιακές παμπ «υπόσχονται» μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης χωρίς υπερβολές και -το σημαντικότερο- μια γοητευτική «χώρα» αποπνέει αυτή την παράξενη γοητεία σε κάθε της γωνιά.

Αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό στο Bibury, που το κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές στους επισκέπτες, που έρχονται εδώ τόσο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού όσο και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

«Η ζωή κυλάει ήρεμα και εδώ το παρελθόν είναι πάντα παρόν», λένε οι κάτοικοι. Τα πρώτα κτίσματα εμφανίστηκαν στην περιοχή το 1380 και διατηρούν μέχρι σήμερα όλα τα χαρακτηριστικά του παρελθόντος.

Μια πραγματική απόλαυση είναι μια βόλτα νωρίς το πρωί κατά μήκος του ποταμού Coln, που διασχίζει το χωριό, αλλά και στην περίφημη οδό Arlington, θαυμάζοντας τις πρώτες ακτίνες του ήλιου να πέφτουν πάνω στις πέτρες των σπιτιών, προσδίδοντας μια ζεστή, φωτεινή λάμψη.




Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο ή χειμώνας, όλες οι εποχές έχουν και κάτι διαφορετικό να προσφέρουν κατά τη διαμονή στο Bibury. Τα ανθισμένα λουλούδια, τα πράσινα λιβάδια με τα πρόβατα, ο ζεστός ήλιος, η μυρωδιά των φύλλων στο υγρό έδαφος αλλά και ο καπνός από τις καμινάδες στον ουρανό και τα γυμνά δέντρα, κάθε «εποχική» εικόνα έχει την ομορφιά της!