Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η γιορτή της μητέρας στο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

Μας το έστειλαν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του νηπιαγωγείου 

Μάνα, μητέρα, μαμά. Τρεις λέξεις μαγικές! Η πιο σημαντική παρουσία του ανθρώπου. Η πιο γλυκιά και ανιδιοτελής ύπαρξη σε όλο τον πλανήτη. Είναι εκεί όταν τη χρειαζόμαστε και πρόθυμη να μας ακούσει και να μας δώσει τις συμβουλές της που είναι πάντα σωστές. Η γιορτή της μητέρας δεν είναι τίποτε 
άλλο παρά μια ευκαιρία για να τις δείξουμε πόσο τις αγαπάμε.

Και αυτό κάναμε στη γιορτή του Νηπιαγωγείου μας.

Κλασικό
Καλέσαμε τις μανούλες στην τάξη μας. Αρχικά τις τραγουδήσαμε το τραγούδι ‘’Η καλύτερη μανούλα του κόσμου’’. Στη συνέχεια κάθε παιδί χόρεψε με τη μαμά του ένα βαλσάκι με το τραγούδι ‘’Χρόνια Πολλά μανούλα’’. Βραβεύσαμε την κάθε μαμά με το δικό της βραβείο (πχ. Βραβείο μαμάς για την καλύτερη ζωγραφική’’, παστίτσιο, γαργαλητό, τρίψιμο …κ.α.). Βραβεία που πρότεινε κάθε παιδί για τη δική του μαμά και στόλισε με τη ζωγραφική του.
Επίσης, τις χαρίσαμε ανθοδέσμες που φτιάξαμε τις προηγούμενες ημέρες στην τάξη, ποιήματα , ένα cd με τα τραγούδια που χορέψαμε και τραγουδήσαμε στη γιορτούλα μας και τέλος τον κολιέ που έφτιαξε κάθε παιδί για τη μανούλα του.
Τις αποχαιρετήσαμε με ποπ κορν που πρότειναν τα παιδιά να φτιάξουμε λίγο πριν στην τάξη μας και με ένα γλυκό φιλί.
 
  

















Ολοήμερο
Τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος απήγγειλαν ποιήματα στις μητέρες τους και τραγούδησαν το τραγουδάκι της Α. Καψάσκη ''Σ' αγαπώ χρυσή μαμα''. Έπειτα παρουσίασαν στις μητέρες τους, πως γράφεται η λέξη ΜΗΤΕΡΑ, ενώ μητέρες και παιδιά απόλαυσαν την ανάγνωση του παραμυθιού της Σταματίας Σταμάτη ''Η αγωνία ενός μικρού αγγέλου''. Στη συνέχεια τα παιδιά τίμησαν τις μητέρες τους με το βραβείο της καλύτερης μαμάς του κόσμου και τις έδωσαν δώρα (που φιλοτεχνήθηκαν στο νηπιαγωγείο) και λουλούδια. Στο τέλος μητέρες και παιδιά, μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα απόλαυσαν γλυκά και αναψυκτικά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: