Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Δώρισε τα όργανά της και έσωσε τις ζωές 8 ανθρώπων

Η μεγαλοψυχία στις μέρες μας είναι κάτι που σπανίζει και όταν κάποιος κάνει μια κίνηση ανθρωπιάς όπως το να χαρίζει τα όργανα του τα λόγια είναι περιττά.

Για το λόγο αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση η ιστορία της 13χρονης Jemima Layzell η οποία πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο και έσωσε με τα όργανά της τις ζωές οκτώ ανθρώπων!

Η μικρή Jemina, είχε συζητήσει το θέμα αυτό με τους γονείς της και τους είχε πει πως θα ήθελε να γίνει δωρητής οργάνων.

Όταν λοιπόν η υγιής έφηβη ξαφνικά κατέρρευσε στο σπίτι της στο Horton και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο από αιμορραγία στον εγκέφαλο, οι γονείς αποφάσισαν να ακολουθήσουν την τελευταία της επιθυμία.

Η καρδιά της έσωσε ένα 5χρονο αγόρι, οι πνεύμονές της δόθηκαν σε 14χρονο και το συκώτι της μοιράστηκε ανάμεσα σε δύο αγόρια, 11 και 5 μηνών αντίστοιχα.

Επίσης δύο ακόμη άνθρωποι ηλικίας 19 και 24 μπορούν να χαμογελούν χάρη στα νεφρά της 13χρονης ηρωίδας ενώ ένας 40χρονος πήρε το πάγκρεας της. Τέλος το λεπτό της έντερο άλλαξε την ζωή ενός αγοριού 3,5 ετών.

Η Jemina που ήθελε να γίνει συγγραφέας δώρισε επίσης τους ιστούς των ματιών της προκειμένου να αποκατασταθεί η όραση δύο ανθρώπων.

Οι περήφανοι γονείς της θυμούνται το πόσο έξυπνη δημιουργική, δοτική και διασκεδαστική ήταν η κόρη τους… «Ήθελε να γίνει συγγραφέας και έχει γράψει πολλά ποιήματα, τραγούδια αλλά και σκέψεις της για την ζωή και τα προβλήματα των ανθρώπων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: