Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μαγική υποδοχή στον Aλεξανδρινό "Mago" Βασίλη Τσιάρτα

Η Σεβίλλη τίμησε τον Βασίλη Τσιάρτα για την προσφορά του στην ομάδα, και το "Σάντσεθ Πιθχουάν" αποθέωσε τον "Mago" που έχει μείνει χαραγμένος στις μνήμες των Ανδαλουσιανών.


   Ο ισπανικός σύλλογος σε κάθε παιχνίδι τιμά και έναν ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει και τιμήσει τη φανέλα του. Έτσι, μετά τον Κροάτη Νταβόρ Σούκερ και τον εξτρέμ της δεκαετίας του '70 από τη Γκάμπια, Μπίρι Μπίρι, την Κυριακή ήταν η σειρά του "δικού μας" Τσιάρτα να γνωρίσει την αποθέωση του κόσμου στο "Σάντσεθ Πιθχουάν". 
   Ο Τσιάρτας είχε αγωνιστεί τέσσερα χρόνια στη Σεβίλλη, από το 1996 μέχρι το 2000. Η πρώτη και η τελευταία σεζόν του στην ομάδα ήταν στην Πριμέρα, ενώ στις δύο ενδιάμεσες περιόδους αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, όπου και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να επιστρέψει η Σεβίλη στα "σαλόνια".
   Το μαγικό αριστερό πόδι του Έλληνα μέσου δεν έχει ξεχαστεί ακόμα στη Σεβίλλη και είναι ενδεικτικό πως και πολλά μικρά παιδιά τα πήγαν οι γονείς τους στην μπουτίκ την οποία επισκέφτηκε ο Τσιάρτας, ώστε να πάρουνε αυτόγραφο από τον "Mago", όπως τον αποκαλούσαν οι Σεβιγιάνοι.
   Τον Αλεξανδρινό (και μέλος του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αλεξάνδρειας) υποδέχτηκε την Κυριακή το πρωί στη Σεβίλλη ο πρόεδρος της ομάδας, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο. Οι δύο άντρες πήγαν στα γραφεία της ομάδας αλλά και στην μπουτίκ, όπου ο Τσιάρτας υποδέχτηκε αρκετούς φίλους της Σεβίλλης και πέρα από τα αυτόγραφα, έβγαλε και πολλές φωτογραφίες με τους -κάθε ηλικίας- θαυμαστές του.
   Το "κύριο πιάτο" του τελετουργικού έλαβε χώρα μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», όπου πριν τον αγώνα με την Σοσιεδάδ ο Τσιάρτας τιμήθηκε από τους Ανδαλουσιανούς για την προσφορά του στον σύλλογο.
   Στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Ισπανούς για την ζεστή τους φιλοξενία και δήλωσε χαρούμενος που γύρισε σε ένα γήπεδο στο οποίο έγραψε ιστορία.
   Μάλιστα, ο Τσιάρτας αποδείχτηκε και γουρλής για την παλιά του ομάδα, καθώς η Σεβίλλη επικράτησε στην αναμέτρηση της Σοσιεδάδ με 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια: