Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Εθελοντισμός: Λίγο πριν την ολοκλήρωσή της η πρώτη φάση των εργασιών στο εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος


Μετά τις εργασίες που προσέφεραν εθελοντικά (και στις οποίες αναφερθήκαμε σε παλαιότερη ανάρτηση), τα συνεργεία του Σωτήρη Ιτσιόπουλου, Θανάση Καρκάρα και Αδερφών Βελικούδη, συνεχίστηκαν οι εργασίες από τον ηλεκτρονικό Ιορδάνη Πεγιούδη και μετα τον ελαιοχρωματισμό του Ιερού Ναού από το συνεργείο του Δήμου Σαραμανίδη (είναι ο χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ''), ολοκληρώνεται σύντομα (απομένουν μικρές παρεμβάσεις) η πρώτη φάση των εργασιών, που περιελάμβανε την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά του 2009 και τον εξωραϊσμό στο μπροστινό κυρίως μέρος του Ναού. 
Με το συνεργείο των αδερφών Σταμάτη και Νίκου Σωτηράκη (χωματουργικές εργασίες), ξεκίνησε η δεύτερη φάση των εργασιών, που αφορά τον περιβάλλοντα χώρο και στον οποίο χώρο πρέπει να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις (W.C. - περίφραξη - δενδροφύτευση κ.α.), ώστε να γίνει το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος σημείο αναφοράς της περιοχής μας και να ελκύει τους επισκέπτες  - προσκυνητές. 
Στιγμές ξεκούρασης για κάποιους από τους Εθελοντές
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από τα συνεργεία που προσέφεραν εργασία και απ' αυτούς που προσέφεραν οικοδομικά ή άλλα υλικά, υπάρχουν και αυτοί που συμμετείχαν στην προσπάθεια προσφέροντας οικονομική βοήθεια.

Για τη συνέχεια και για τις εργασίες στο εσωτερικό του Ιερού Ναού (όπου υπάρχουν πολλές ελλείψεις) και στον περιβάλλοντα χώρο, μπορείτε να συμμετέχετε κι εσείς προσφέροντας εργασία, οικοδομικά ή άλλα υλικά ή με οποιονδήποτε τρόπο εσείς επιθυμείτε.

1 σχόλιο:

T.M. είπε...

Μπράβο τους. Βοήθειά τους.