Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Κοινότητας Τρικάλων: Προσπάθεια περισυλλογής των αδέσποτων σκύλων

Εδώ και λίγο καιρό επισημάνθηκε το πρόβλημα με τους αδέσποτους σκύλους και άρχισε η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Πριν λίγες μέρες λοιπόν ξεκινήσαμε την προσπάθεια συγκέντρωσης των αδέσποτων σκύλων σε ειδικά διαμορφωμένο, για το σκοπό αυτό, χώρο. Ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου θα συνεχίσει να περνά σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα μαζεύει τα αδέσποτα ζώα. Ενημερώνουμε ότι αδέσποτα θεωρούνται όσα κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους και για το λόγο αυτό οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να τους κρατούν εντός των οικοπέδων τους. Έτσι θα περιορίσουμε την ανεπιθύμητη αναπαραγωγή τους και θα κρατήσουμε τους δημόσιους χώρους καθαρούς, ειδικά αυτούς στους οποίους παίζουν παιδιά. Ως υπεύθυνοι πολίτες οφείλουμε να φροντίζουμε τα κατοικίδια μας όχι όμως εις βάρος των άλλων πολιτών και ειδικά εις βάρος των παιδιών που έχουν το δικαίωμα και την απαίτηση να παίζουν σε καθαρούς χώρους πρασίνου! 
Εκ μέρους της Κοινότητας 
Η Πρόεδρος 
Παπαϊωαννίδου Μαρία

1 σχόλιο:

Amfie I είπε...

Μάλιστα....!
Προφανώς και η πρόεδρος της κοινότητας κα Παπαϊωαννίδου, είναι άσχετη περί της νομοθεσίας που απαγορεύει την ασυλοποίηση-γκετοποίηση των αδέσποτων ζώων και προβλέπει πρόγραμμα περίθαλψης-στείρωσης, υιοθεσίας και σε ενδεχόμενο μή υιοθεσίας επανένταξη αυτών στις περιοχές όπου τα περισυνέλεξαν.
Προφανώς και η κα Παπαϊωαννίδου, αναγνωρίζει σπισιστικά φερόμενη, δικαιώματα μόνο στους ανθρώπους και όχι στα ζώα να κυκλοφορούν στους δημόσιους χώρους... και τα οποία αδέσποτα ζωάκια προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία και μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν με τους ανθρώπους στις τοπικές κοινωνίες και κοινότητες.
Προφανώς και η πρόεδρος της κοινότητας κα Παπαϊωαννίδου, ενδιαφέρεται για τα παιδιά χωρίς καν να έχει στο νου της ότι η επιμόρφωση και ο πολιτισμός είναι η αποδοχή των ζώων και η ενημέρωση για τη διαδικασία των στειρώσεων στα δεσποζόμενα ζώα και όχι οι εκκλήσεις να κρατούν οι κηδεμόνες τα ζώα τους εντός για να μην ζευγαρώνουν...!
Ανεπαρκέστατη η πρόεδρος της κοινότητας κα Παπαϊωαννίδου και αναρωτιόμαστε σε τι σε ειδικά διαμορφωμένο, για το σκοπό αυτό, χώρο... θα συγκεντρώνει τα αδέσποτα ζώα;
O νόμος είναι σαφής στις προδιαγραφές για τα Δημοτικά Ενδιαιτήματα- Καταφύγια!
Ας μην θεωρεί η εν λόγω κυρία πρόεδρος ότι θα γκετοποιήσει αδέσποτα παράνομα!
Ας φροντίσει η κα πρόεδρος της κοινότητας Τρικάλων να ενημερωθεί για την νομοθεσία και μετά ας βγαίνει να κάνει ανακοινώσεις..!
Ας παρέμβει κάποιο Φ. Σωματείο της περιοχής να ενημερώσει την κα πρόεδρο, για την νομοθεσία.