Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδος-Αγίου Δημητρίου

Όπως κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος, γιορτάστηκε τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014, το πανηγύρι της Αγίας Τριάδος, στο εξωκλήσι που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από τα Τρίκαλα.

Πλήθος κόσμου από τα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή, κατέκλυσε το πανέμορφο εξωκλήσι και αφού τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, έγινε η περιφορά της εικόνας (λόγω βροχής δεν έγινε το απόγευμα της Κυριακής, όπως ήταν προγραμματισμένο) και στη συνέχεια οι εκατοντάδες πιστοί γεύτηκαν το παραδοσιακό πλιγούρι, που είχαν ετοιμάσει με ξεχωριστή επιμέλεια γυναίκες του χωριού, κατά το έθιμο ''ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ''.


Ακολούθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Λαογραφικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων και στις οποίες συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος ''ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ''
Στην αρχή των εκδηλώσεων, στον καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο του Iερού Ναού, η Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννα Σαλτουρίδου, αφού καλωσόρισε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους παρευρισκομένους, έκανε μικρή αναφορά στο Ιστορικό εξωκλήσι μας, μίλησε για την λειτουργία και τις δραστηριότητες του Συλλόγου και αναφέρθηκε στην κορυφαία εκδήλωση (''ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΚΑΪΝΤΑΣ''), που θα γίνει το Σάββατο 23 Αυγούστου.
Τις εκδηλώσεις άνοιξε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' και στη συνέχεια και για δύο περίπου ώρες, οι δύο Σύλλογοι παρουσίασαν τα υπέροχα χορευτικά τους τμήματα, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκομένους, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν ήδη πάρει από νωρίς τις θέσεις τους γύρω από την εξέδρα και στις ταβέρνες, που είχαν στηθεί για τις ανάγκες του πανηγυριού.
Φυσικά με το τέλος της υπέροχης χορευτικής παράστασης από τους δύο Συλλόγους, το κοινό δεν άργησε να ανέβει στην εξέδρα και ακολούθησαν Ανατολικορωμυλιώτικοι και Ποντιακοί χοροί, που κράτησαν μέχρι 2.00 μ.μ. 
Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' να ευχαριστεί όλους και να παραθέτει γεύμα στον προσκεκλημένο Σύλλογο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Συλλόγων, στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων και στους μουσικούς, Δήμο Ναστούδη (''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'') και Σισμανίδη Στέφανο και Τσακαλίδη Κώστα (''ΚΟΜΝΗΝΟΙ'') για το υπέροχο μουσικοχορευτικό θέαμα που μας χάρισαν.
agdim015-20140609



 











Περισσότερο φωτογραφικό υλικό στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: