Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα της Αλληλεγγύης, της Ελπίδας, της Ενότητας και της Προσφοράς

Η αρχή της 3ης λαμπαδηδρομίας
''Όλοι μαζί μπορούμε''.
''Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται''.
''Σήμερα αφορά κάποιον άλλον, αύριο ίσως κάποιον δικό μας''.
''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....''

Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα 
που κυριάρχησαν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα, το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιουνίου 2014 από τον Σύλλογο Αιμοδοσίας, για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, στον πανέμορφο αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι που με περισσή ομορφιά συμπλήρωνε το σκηνικό.

Στις 9.00 μ.μ. είκοσι επτά (27) παιδιά των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου (Δ', Ε, ΣΤ') συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου, εκεί άναψε μετά από μια σύντομη τελετή η δάδα και μεταφέροντας την φλόγα της ''ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ'' συμβολικά στους κεντρικούς δρόμους του χωριού, (ακολουθούμενα και από άλλα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και πολλούς γονείς), έστειλαν το μήνυμα της αλληλεγγύης, της ελπίδας της ενότητας και της προσφοράς.

Στις 10.00 μ.μ. υπό τους ήχους της μουσικής του Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία: «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» τα παιδιά μπήκαν καταχειροκροτούμενα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου όπου, 
παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας, είχαν συγκεντρωθεί 300 περίπου συμπολίτες μαςξεπερνώντας κάθε προσδοκία των διοργανωτών. 

Εκεί ο Πρόεδρος του Συλλόγου παρέλαβε από την τελευταία λαμπαδηδρόμο τη δάδα, άναψε το βωμό, λίγα λόγια για τον Σύλλογο και ο λόγος δόθηκε πάλι στα παιδιά, τα οποία ενθουσίασαν και συγκίνησαν το κοινό με τα, σχετικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία, ποιήματα και συνθήματα που είπαν (το κάθε ένα ξεχωριστά). Στο τέλος, πιασμένα χέρι-χέρι, φώναξαν όλα μαζί ''Γίνε κι εσύ Εθελοντής αιμοδότης. Μπορείς....'' 



Στη συνέχεια έγινε, απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε Εθελοντές Αιμοδότες (Παντριάς Δ. Δημήτριος, Γιαντσίδης Αν. Γρηγόρης, Γιαντσίδης Αν. Νίκος, Μπάνας Ε. Δημήτριος, Τσακιρίδης Κ. Σάββας, Σωτηράκης Σ. Απόστολος, Τερζίδης Απ. Χρήστος, Μηνούδης Π. Άρης), που πήραν μέρος σε πέντε (5) Εθελοντικές Αιμοδοσίες και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Διούδη Δ. Μιχάλη για τη συμμετοχή τους σε δέκα (10) και στον Κυτούδη Σ. Κυριάκο για τη συμμετοχή του σε έντεκα (11) Αιμοδοσίες του Συλλόγου μας (όσοι απουσίαζαν θα παραλάβουν το αναμνηστικό τους σε επόμενη εκδήλωση του Συλλόγου).

Μετά απ' όλα αυτά, τα παιδιά της λαμπαδηδρομίας και οι βραβευθέντες αποχώρησαν μέσα σε χειροκροτήματα και όλοι αφέθηκαν στους ρυθμούς της ορχήστρας του Χρήστου Λαζαρίδη σε μια όμορφη βραδιά που τελείωσε τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Η άψογη
ηχητική κάλυψη της βραδιάς ήταν προσφορά της ΚΕΔΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Και βέβαια να αναφέρουμε ότι έγινε λαχειοφόρος αγορά στην οποία η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Το δώρο, ένα ποδήλατο (προσφορά σε τιμή κόστους από το κατάστημα Λάζαρος Γεωργιάδης) κέρδισε ο Νίκος Τσουμάνης.

Συμπερασματικά, 

η παρουσία στις εκδηλώσεις πλήθους κόσμου, σημερινών αλλά και πολλών νεοεκλεγέντων δημοτικών και τοπικών συμβούλων (παρών και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης), εκπροσώπων από ΟΛΟΥΣ τους Φορείς και Συλλόγους του χωριού,
είναι ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και συνεργασίας ΟΛΩΝ μας, προκειμένου να συμβάλλουμε. ο καθένας από τη σκοπιά του, στην ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του τόπου μας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: