Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μικρά ερασιτεχνικά βιντεάκια από τη γιορτή σποράς παραδοσιακών ποικιλιών στα Τρίκαλα

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησαν την σπορά των φυτών, με την βοήθεια των υπευθύνων του Πελίτι (του Νίκου, της Χριστίνας και του Γρηγόρη). 


Στο τέλος μοιράστηκαν απλόχερα οι σπόροι που περίσσεψαν, σε όσους ήθελαν. Από χέρι σε χέρι και από καρδιά σε καρδιά...


Τo Δημοτικό Σχολείο ''Πλατάνου-Πρασινάδας'' επισκέφθηκε το ''ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ'' μουσείο

Τo Δημοτικό σχολείο ''Πλατάνου-Πρασινάδας'' Ημαθίας σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφθηκε το ''ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΕΙΟ'' μουσείο, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του. Ως σχόλια παραθέτουμε τις εντυπώσεις του Διευθυντή του σχολείου που αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου, αντιπροσωπεύοντας όλο το σχολείο.

«Εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια για όλους τους συντελεστές, ειδικά για τον κ. Ντόντο Κανέλλο. Δεν είναι μια επίσκεψη δύο ωρών ή ενός πρωινού, υπάρχουν εκθέματα για μελέτη και έρευνα για πολλές πολλές ημέρες.
Τα παιδιά του σχολείου μας, Πλατάνου-Πρασινάδας και Κυδωνιάς, έμειναν κατενθουσιασμένα και σίγουρα θα ξαναέρθουν κάποια άλλη μέρα. 
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι.
Δημήτρης Πυρινός 
Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου “Πλατάνου-Πρασινάδας”».

Συνέχεια στο αφιέρωμα...

Όπως καθιερώσαμε, συνεχίζουμε και σήμερα (όπως και κάθε Δευτέρα) το αφιέρωμα στην Ιστορία του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων. Αυτή τη φορά με την τετραετία 1994-1998, κατά την οποία ο γράφων είχε την τιμή να είναι Πρόεδρος του Συλλόγου, με πολύ σπουδαίους συνεργάτες στο πλευρό του.
Ορισμένα στοιχεία και εικόνες από τις ποδοσφαιρικές περιόδους: 1994-95, 1995-96, 1996-97, 1997-98 





Eυχαριστήριο από τα ''Παιδιά της Άνοιξης''

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας, το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ ‘ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ’ και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας, ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Κοινωνικής παρέμβασης ‘ΕΡΑΣΜΟΣ’ για την πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση κοπής πίτας 2013, που διοργάνωσε για τα παιδιά μας και τους γονείς.

Για Τρίτη συνεχή χρονιά άνοιξαν την αγκαλιά τους με πολύ αγάπη και έδωσαν στα παιδιά μας την ευκαιρία να διασκεδάσουν με χαρά και φαγητό στο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Βέροιας . 


Τους ευχαριστούμε για τη συνεχή παρουσία τους δίπλα μας και τη στήριξή τους στην πραγματοποίηση πολλών μας δράσεων.

Ευχαριστούμε τους αγαπημένους μας Νίκο και Ελένη Γκελή που βρέθηκαν κοντά μας, καθώς και τους κυρίους Γιάννη και Ντίνα Λαζαρίδη από τη Σίφνο που έδειξαν και έμπρακτα ότι η σκέψη τους είναι κοντά μας.

Τους ευχαριστούμε όλους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στη συνέχιση του ωραίου τους έργου.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας & το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης και Κατάρτισης ΑμεΑ ‘ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ’ ευχαριστούμε θερμά τον ‘ΠΡΟΜΗΘΕΤΙΚΟ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΕΛΛΑΣ’ (Σ.Φ.Η.Π.) για τη δωρεά προμηθειών φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες του Κέντρου.

Ελπίζουμε η κίνησή τους αυτή να βρει μιμητές και σε άλλους φορείς. Στη δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία είναι σημαντικό και συγκινητικό να βλέπουμε κινήσεις βοηθείας και συμπαράστασης που τόσο έχουμε ανάγκη στο δύσκολο έργο μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή σποράς παραδοσιακών ποικιλιών στα Τρίκαλα Ημαθίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρουσία μαθητών, γονέων και αρκετών συμπολιτών μας, η γιορτή σποράς παραδοσιακών ποικιλιών που διοργάνωσαν, με πρωτοβουλία της συγχωριανής μας Σοφίας Τσενεκίδου, το Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και ο Σύλλογος Αιμοδοσίας, σε συνεργασία με την ''Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης'' το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2013.

Τη γιορτή άνοιξε η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων κ. Μαρία Κιρκιλιανίδου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, μίλησε για την σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων, που σκοπό έχουν να αφυπνίσουν τα παιδιά μας και την τοπική κοινωνία σε θέματα που αφορούν την τροφή
μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την Σοφία Τσενεκίδου η οποία αναφέρθηκε στη γνωριμία της με το Πελίτι και στους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης στο χωριό της.

Στη συνέχεια ο Νίκος, ο Γρηγόρης και η Χριστίνα της Τοπικής ομάδας Πελίτι Κοζάνης, στην ομιλία τους αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες του Πελίτι και στην σημαντικότητα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας, απαντώντας και σε κάποιες ερωτήσεις του κοινού. 

Και μετά απ' όλα αυτά, άρχισε η διαδικασία προετοιμασίας των σπορείων. Το σχολείο είχε διαθέσιμο χώμα και κεσεδάκια για την σπορά. Η ''Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης'' είχε φέρει μαζί της σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών και λαχανικών: · Ντομάτες · Μελιτζάνες · Πιπεριές · Πεπόνια · Καρπούζια · Καλαμπόκια · Ηλιόσπορους · Κολοκυθάκια · Φασολάκια · κ.λ.π. 

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ξεκίνησαν την σπορά των φυτών, με την βοήθεια των υπευθύνων του Πελίτι. Τα σπορεία ετοιμάστηκαν, καταγράφηκαν και θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές στις αίθουσες του σχολείου μπροστά από τα παράθυρα. Οι μαθητές θα φροντίσουν τα φυτά μέχρι να είναι έτοιμα για μεταφύτευση σε κήπους. 


Στη συνέχεια μοιράστηκαν δωρεάν σπόροι στους παρευρισκόμενους και η όμορφη και τόσο χρήσιμη εκδήλωση έκλεισε με ''μπουφέ'' που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες των Συλλόγων Αιμοδοσίας, ''Ανατολικής Ρωμυλίας'' και Αθλητικής Ακαδημίας. 

Στο τέλος, αφού εξέφρασαν όλοι την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια άλλη γιορτή, που θα οργανώσει πάλι το σχολείο, όταν τα φυτά θα είναι έτοιμα για μεταφύτευση, 

Συμπερασματικά ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και αξίζουν συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους διοργανωτές. Μακάρι να γίνονται πιο συχνά τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Είναι βέβαιο ότι τα παιδιά και η τοπική κοινωνία έχουν να πάρουν πολλά.

 Φωτογραφίες από τη γιορτή

 

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Τη Κυριακή 24/2/2013 στις 3.00 μ.μ.


Στα γήπεδα της Ημαθίας / Α1 κατηγορία

Α1 ΕΠΣΗ – 23η αγωνιστική
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Επισκοπή – Μέση: 1-7
Στενήμαχος – Αγ. Βαρβάρα: 2-1
Αγ. Γεώργιος – Χαρίεσσα: 5-4
ΠΑΟΚ Αλ. - Αχιλλέας Ν.: 3-4
ΑΕΠ Βέροιας – Νεόκαστρο: 0-1
Διαβατός – Κλειδί: 2-0
Μελίκη – Καψόχωρα: 2-0

Ρεπό: Τρίκαλα

Απεβίωσε η Αναστασία Καραστογιαννίδου

Στις 23 Φεβρουαρίου 2013 απεβίωσε η Καραστογιαννίδου Αναστασία του Παναγιώτη, χήρα Κυριάκου Καραστογιαννίδη σε ηλικία 87 ετών.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Εκοψε την βασιλόπιτα ο Γ.Α.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ο κ. Στέλιος Παπαγερίδης
Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημητριάδη, του προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Παπαδόπουλου, του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας κ. Σιδηρόπουλου, αθλητών, γονέων και φίλων του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, η κοπή βασιλόπιτας του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (Γ.Α.Σ.) ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ''. 
Ο κ Δημητριάδης αφού απηύθυνε χαιρετισμό, υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και στην συνέχεια απένειμε αναμνηστικά μετάλλια στους παίκτες της Ομάδας μπάσκετ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κατά την περυσινή χρονιά.


Ακολούθησε η βράβευση των αθλητών του Συλλόγου που κέρδισαν μετάλλια στους διάφορους αγώνες που συμμετείχαν.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέλιος Παπαγερίδης, ευχήθηκε στους αθλητές και γονείς, υγεία και ακόμα περισσότερες νίκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγερίδης υπηρέτησε τον ΓΑΣ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ'' επί 30 συνεχή χρόνια και για την προσφορά του αυτή τιμήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.

Από εμάς συγχαρητήρια, 
στον Στέλιο Παπαγερίδη για την μεγάλη του προσφορά στον Γ.Α.Σ. ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ'', αλλά και σ' αυτούς που εκτίμησαν την πολυετή προσφορά του!!! 

Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Τρικάλων

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΟΕΒ Τρικάλων,   πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 9.30 π.μ. η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων με θέματα:

1. Έγκριση ισολογισμού-απολογισμού χρήσης 2012
2. Έγκριση προϋπολογισμού 2013
3. Έγκριση κανονισμού άρδευσης αρδευτικής περιόδου 2013 

Κύριο χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας το πολύ καλό κλίμα και η ομόφωνη ψήφιση όλων των θεμάτων.
 

Απεβίωσε ο Γιώργος Μπουρίτας

Απεβίωσε ο Μπουρίτας Γεώργιος του Χρήστου και της Κωνσταντίας στις 21 Φεβρουαρίου 2013 σε ηλικία 81 ετών.

''Tα παιδιά της Άνοιξης'' : Ευχαριστήριο

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ. 
ΤΗΛ : 23310 21541 

ΜΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΑμεΑ) 
'' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ '' 
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 7, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΛ. - FAX : 23330 27212 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Ημαθίας ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τον δωρεάν εφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του Κέντρου μας ‘ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ’ .

Ευχαριστούμε επίσης τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) και την ‘ΑΠΟСΤΟΛΗ’ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί και να υλοποιηθεί αυτή η δωρεά.

Είναι πολύ σημαντική η προσφορά της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, που με το ποσό των 200.000 $ φροντίζει να ζεσταθούν οι τρόφιμοι περισσοτέρων των 30 ιδρυμάτων-κέντρων στην Βόρεια Ελλάδα.

Πέρα από την οικονομική στήριξη, θεωρούμε ότι είναι και ελπιδοφόρο, τόσο για τα παιδιά μας όσο και για εμάς τους γονείς και δίνει φως, στο γκρίζο που μας έχει σκεπάσει όλους. Επίσης, είναι αλήθεια πως αλλάζει την ψυχολογία μας η γνώση ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής καθώς και η ομογένεια της Αμερικής είναι δίπλα μας.
Τους ευχαριστούμε θερμά! 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Βραβεύτηκε ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων για την προσφορά του στην Τοπική κοινωνία, από το Περιφ. τμήμα Αλεξ/δρειας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Μέσα σε μια πολύ ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, παρουσία αρκετών συμπολιτών μας και της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Περιφερειακού τμήματος Αλεξάνδρειας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, σε ταβέρνα της πόλης.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Χάρης Χατζημιχαήλ αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους, ευχήθηκε Καλή Χρονιά για όλους με υγεία, με περισσότερη αγάπη και αλληλοϋποστήριξη.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και μοιράστηκαν τα κομμάτια σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ο κ. Κώστας Στεφανάκης έκανε σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού και στις προσπάθειές του να στηρίζει όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας. Τόνισε δε ότι οι προσπάθειες αυτές υλοποιούνται σε μεγάλο βαθμό χάρις στις προσφορές συμπολιτών μας που διαθέτουν μεγάλα αποθέματα κοινωνικής ευαισθησίας και στηρίζουν αθόρυβα αλλά ουσιαστικά το έργο του Ερυθρού Σταυρού.

Χαρακτηριστικό της φετινής εκδήλωσης, η βράβευση από τους διοργανωτές, του Συλλόγου Αιμοδοσίας ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' Τρικάλων Ημαθίας. 
Ο κ. Στεφανάκης έκανε εκτενή αναφορά στις πολύπλευρες δραστηριότητες του Συλλόγου στα τρία χρόνια λειτουργίας του (δώδεκα Εθελοντικές Αιμοδοσίας, ομιλίες ιατρικού ενδιαφέροντος, δενδροφύτευση, εξωραϊσμοί, συγκεντρώσεις τροφίμων-φαρμάκων-ρούχων, 2 ποδηλατοδρομίες, πεζοπορία, μουσικές εκδηλώσεις, λαμπαδηδρομία, παιδικές γιορτές, σεμινάριο πρώτων βοηθειών κ.α.), εξήρε την ανιδιοτελή προσφορά του στην τοπική κοινωνία και μέσα σε θερμό χειροκρότημα απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Σύλλογο, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τις κυρίες Δημητρίου Σωτηρία, Γερομιχάλη-Κουίδου Βούλα και Παπανικολούδη-Σαλτουρίδου Εύα.

Η εκδήλωση έκλεισε με δείπνο και ευχάριστο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από την ορχήστρα, που ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.
 

 


Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Συμβάσεις σόγιας

Πραγματοποιούνται συμβάσεις για την καλλιέργεια της σόγιας με την εταιρεία ΕΛΒΙΖ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ) για το έτος 2013

Πληροφορίες στο κατάστημα ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Τηλ. 2333024098 2333027593

Κινητά
6977096566 Τσουμάνης Ιωάννης
6977096546 Λάζος Λάζαρος


http://tsoumanis-ioannis.blogspot.gr

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Εκμίσθωση σχολικού κλήρου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.30-12.00 μ.μ. πλειοδοτική δημοπρασία στο Κοινοτικό Κατάστημα Τρικάλων για την εκμίσθωση του αγροκτήματος (σχολικός κλήρος) της Τοπικής Κοινότητας Τρικάλων. 
Πλειοδότης ο Ζαφειρόπουλος Δ. Κωνσταντίνος.  

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσκληση ανοιχτή σε όλους



Λίγα λόγια για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί:

- Η γιορτή θα ανοίξει με ομιλία από την ''Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης'' σχετικά με την δραστηριότητα του Πελίτι και την σημαντικότητα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας. Η ομιλία αυτή θα γίνει σε μαθητές, γονείς και συμπολίτες μας που θέλουν να ενημερωθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία. Για αυτό το λόγο η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε όλους.

- Στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία προετοιμασίας των σπορείων. Οι μαθητές αλλά και όσοι παρευρισκόμενοι το επιθυμούν θα χωριστούν σε ομάδες για να αναλάβουν την σπορά των φυτών.

- Η ''Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης'' θα φέρει μαζί της σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών και λαχανικών:
· Ντομάτες
· Μελιτζάνες
· Πιπεριές
· Πεπόνια
· Καρπούζια
· Καλαμπόκια
· Ηλιόσπορους
· Κολοκυθάκια
· Φασολάκια
· Φασόλια κ.λ.π.

- Το σχολείο θα προετοιμαστεί για να έχει διαθέσιμο χώμα και κεσεδάκια για να γίνει η σπορά.

- Τα σπορεία που θα ετοιμαστούν θα καταγραφούν και θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές στις αίθουσες του σχολείου μπροστά από τα παράθυρα. Οι μαθητές θα φροντίσουν τα φυτά μέχρι να είναι έτοιμα για μεταφύτευση σε κήπους.

- Όταν τα φυτά φτάσουν σε αυτό το σημείο θα γίνει μια ακόμη γιορτή και θα μοιραστούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές αλλά και σε συμμετέχοντες στην γιορτή με μια διαδικασία που θα ορίσει το σχολείο.

Η γιορτή αυτή σκοπό έχει να αφυπνίσει τα παιδιά μας και την τοπική κοινωνία σε θέματα που αφορούν την τροφή μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!

Προτεραιότητα, η διαχείριση των υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων, αλλά και των συσκευασιών τους

Σημείο συγκέντρωσης κενών κουτιών από φυτοφάρμακα. 
Σημερινή φωτογραφία, τρεις μήνες μετά το τέλος της 
περσινής καλλιεργητικής περιόδου
Λίγο πριν την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου και απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων. 

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα γράψαμε και το 2011 και το 2012 και αναδημοσιεύουμε σήμερα εκείνη την ανάρτησή μας.

Αναδημοσίευση παλαιότερης ανάρτησης

Από τα ''άσχημα'' του χωριού μας

Aνεξέλεγκτη και χωρίς κανέναν σχεδιασμό παραμένει η διαχείριση των κενών κουτιών των φυτοφαρμάκων στo xωριό μας, αλλά πιθανότατα το ίδιο συμβαίνει και σε όλη τη χώρα. 
Οι αγρότες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους γεμίζουν τα βυτία τους για να ραντίσουν σε συγκεκριμένα στέκια που έφτιαξε ο Δήμος, όπου εκεί βρίσκουν νερό με μεγάλη πίεση και ορισμένους υποτυπώδεις χώρους απόθεσης των κενών κουτιών. Βέβαια, όποιος επισκεφθεί αυτούς τους χώρους θα διαπιστώσει ότι είναι γεμάτοι από άδεια κουτιά φυτοφαρμάκων.

Τα άδεια κουτιά με τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων που βρίσκονται σ' αυτά τα σημεία ή πεταμένα στα κανάλια και τα ληγμένα φυτοφάρμακα που βρίσκονται σε αγροτικές αποθήκες, αποτελούν βραδυφλεγείς βόμβες, οι οποίες αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των πολιτών και θα επιβαρύνουν ακόμη πιο πολύ το περιβάλλον.

Όλοι συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό το θέμα με τα φυτοφάρμακα. Είναι κάτι που απασχολεί πολύ σοβαρά όλους μας και περισσότερο τους ίδιους τους αγρότες. Αν και είναι πράγματι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ας προσπαθήσουμε όλοι, αρμόδιοι φορείς και αγρότες, χωρίς φυσικά να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των αγροτών, να το ελαχιστοποιήσουμε.


Αξίζει να προασπίσουμε την υγεία μας και να αποτρέψουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ήταν μια υπέροχη βραδιά disco βγαλμένη από τα παλιά...

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2013 η μουσική βραδιά ''όπως παλιά'' που διοργάνωσε ο Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' στο καφε-μπαρ SEVEN SINS στα Τρίκαλα.

Τραγούδια - επιτυχίες, ελληνικά και ξένα, από τη χρυσή εποχή της Disco, πλημμύρισαν το χώρο ενθουσιάζοντας τους νοσταλγούς των χρυσών δεκαετιών του ’70 και του ’80, αλλά και τους νεώτερους. 

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι στο τέλος της βραδιάς, όλοι ζητούσαν να επαναληφθεί μια παρόμοια εκδήλωση.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη βραδιά 
στο facebook Νίκος Σαλτουρίδης

Συνέχεια στο αφιέρωμα...

Όπως καθιερώσαμε, συνεχίζουμε και σήμερα (όπως και κάθε Δευτέρα) το αφιέρωμα στην Ιστορία του Α.Ο. ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'' Τρικάλων, αυτή τη φορά με ορισμένα στοιχεία και εικόνες από τις ποδοσφαιρικές περιόδους:
1989-90, 1990-91, 1991-92, 1992-93, 1993-94 












Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Διακρίσεις των αθλητών του ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ στους αγώνες στίβου που έγιναν στις Σέρρες

Πλημμύρισε από μικρά παιδιά το κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Σερρών σε αγώνες κλειστού στίβου ΠΠΒ-ΠΚΒ & ΜΙΝΙ που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013. 
Στους αγώνες συμμετείχε ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, του οποίου τέσσερις αθλητές (Θανάσης Τερζίδης, Δήμος Διούδης, Αντώνης Σαμαράς και Σοφία Σαϊτίδου) διακρίθηκαν και κατέκτησαν μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι νικητές σε κάθε αγώνισμα ήταν:
50 μ. με εμπόδια ΠΠΒ
1 Σαμαράς Αντώνιος  2000   ΓΑΣ Αλεξάνδρεια   8.7

2 Παπαδόπουλος Μάριος   2000   Γ.Σ.Σέρρες 93    9.0
3 Τερζίδης Αθανάσιος   2000   ΓΑΣ Αλεξάνδρεια   9.6

50 μ. με εμπόδια ΠΚΒ
1 Κράσιου Νικολέτα 2000 Γ.Σ.Σέρρες 93 9.0
2 Αλεξιάδη Χριστίνα 2000 Εθνικός Αλεξανδρούπ 9.1
3 Κανακάρα Αναστασία 2000 Γ.Σ.Σέρρες 93 9.1

50 μ. ΠΠΒ
1 Μαρθόπουλος Θεόδωρος 2000 Γ.Σ.Σέρρες 93 6.8
2 Κουρσιούμης Νικόλαος 2000 Α.Σ. Δοξάτου Δράμας 6.9
3 Κωστίδης Ηλίας 2000 Γ.Σ.Σέρρες 93 6.9

50 μ. ΠΚΒ
1 Γιαννακίδου Λαμπρινή 2001 Γ.Σ.Σέρρες 93 7.3
2 Αμπατζή Ολγα 2001 ΣΚΑΔ 7.4
3 Γεωργίτση Μαρία 2001 Εθνικός Αλεξανδρούπ 7.5

50 μ. ΜΙΝΙ Αγόρια
1 Αλεξόπουλος Χρήστος 2003 Γ.Σ.Σέρρες 93 7.8
2 Κουκουβάτσιος Γεώργιος 2002 ΟΦΚΑ Σέρρες 7.8
3 Κουπελίδης Χριστόφορ 2002 Γ.Σ.Σέρρες 93 7.8


50 ΜΙΝΙ Κορίτσια
1 Αβράμογλου Φανή 2002 ΓΑΣ Κιλκίς 7.7
2 Κεχαγιά-Μάντζιου Αντωνία 2003 Γ.Σ.Σέρρες 93 8.0
2 Ταχτσίδου Ελένη 2002 Α.Σ. Δοξάτου Δράμας 8.0

Μήκος ΠΠΒ
1 Μπλιός Ευστράτιος 2000 Α.Σ. Δοξάτου Δράμας 4.83
2 Κουβράκης Γρηγόρης 2000 Γ.Σ.Σέρρες 93 4.81
3 Ποδώνης Μιχάλης 2000 Ορφέας Ν.Σκοπού 4.52

Μήκος ΠΚΒ
1 Σπουρίτα Ελευθερία 2000 Εθνικός Αλεξανδρούπ 4.80
2 Καϊμακάμη Σίλια 2001 Γ.Σ.Σέρρες 93 4.71
3 Κεχαϊδου Ολγα 2000 ΣΚΑΔ 4.56

Μήκος ΜΙΝΙ Αγόρια
1 Γκαρμπούνης Δημήτριος 2003 ΑΣ Πολυνίκης 3.83
2 Μπόλαρης Αναστάσιος 2003 Γ.Σ.Σέρρες 93 3.72
3 Διούδης Δήμος  2002   ΓΑΣ Αλεξάνδρεια   3.71

Μήκος ΜΙΝΙ Κορίτσια
1 Πλίτση Γεωργία 2003 Γ.Σ.Σέρρες 93 3.76
2 Ελευθεριάδου Νικολέττα 2003 ΑΣ Πολυνίκης 3.62
3 Μωυσίδου Βασιλική 2002 ΑΣ Πολυνίκης 3.58

Σφαίρα ΠΠΒ
1 Κασαμπαλής Δημήτριος 2000 Ορφέας Ν.Σκοπού 11.42
2 Δημούδης Αριστείδης 2000 ΓΑΣ Βισάλτης Νιγρίτας 9.59
3 Μπουτσιούκης Βασίλειος 2001 ΓΑΣ Βισάλτης Νιγρίτας 9.31

Σφαίρα ΠΚΒ
1 Κοτσάμπαπα Μερόπη 2000 Γ.Σ.Σέρρες 93 8.97
2 Σαϊτίδου Σοφία 2000 ΓΑΣ Αλεξάνδρεια 8.70
3 Ζουπίδου Μαρία 2000 Εθνικός Αλεξανδρούπ 7.84

Ρίψη Ιατρικής μπάλας ΜΙΝΙ Αγόρια
1 Γεννίκης Κων/νος 2002 ΟΦΚΑ Σέρρες 9.80
2 Γκόγκας Κων/νος 2002 Γ.Σ.Σέρρες 93 8.50
3 Χαντζίδης Δημήτριος 2002 ΑΣ Δοξάτου Δράμας 8.07

Ρίψη Ιατρικής μπάλας ΜΙΝΙ Κορίτσια
1 Δαουλτζή Χρύσα 2003 ΟΦΚΑ Σέρρες 9.26
2 Ασλανίδου Ελπίδα 2003 ΟΦΚΑ Σέρρες 7.07
3 Ασουχίδου Μαρία 2003 Γ.Σ.Σέρρες 93 6.91