Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Ελληνισμός της Διασποράς στέλνει μηνύματα Σύμπνοιας και Αλληλεγγύης

Μία πολύ αξιέπαινη δράση αλληλεγγύης αναπτύχθηκε από την Ελληνική κοινότητα του Ingelheim της Γερμανίας, με πρωτοβουλία μιας Ελληνίδας που ζει και εργάζεται σε σχολείο της περιοχής, με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (παιδικές τροφές, γάλατα, πάνες, κ.α.) για να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, έφτασε πριν λίγες μέρες στον Σύλλογο Αιμοδοσίας ‘’ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ’’ Τρικάλων Ημαθίας επιστολή, με την οποία ερωτάται ο Σύλλογος εάν μπορεί να διαχειριστεί (είτε μόνος του, είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς), τα προϊόντα που θα αποσταλούν από τη Γερμανία. Η πρόταση είναι ιδιαίτερα τιμητική και φυσικά η απάντηση του Συλλόγου ήταν θετική.


Έτσι και πριν καλά καλά οργανωθεί η όλη προσπάθεια, συγκεντρώθηκαν στο Ingelheim τα πρώτα προϊόντα και απεστάλησαν στα Τρίκαλα, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου τα παρέλαβε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013.
Φωτογραφία από το Ingelheim 
Για την υπέροχη αυτή προσπάθεια η οποία είναι σε εξέλιξη και είναι βέβαιο ότι θα δυναμώσει τις επόμενες μέρες, αλλά και για το πως θα γίνει η διαχείριση των προϊόντων που θα αποσταλούν, θα σας ενημερώσουμε σε επόμενες αναρτήσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: