Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας στο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων. Οι μικροί μαθητές και οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν ένα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξάνδρειας (Διοικητής και δύο πυροσβέστες), η οποία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο αίτημα του Σχολείου για ενημέρωση των μαθητών σε θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (Πυρκαγιάς, Σεισμών). 
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι συγκεντρώθηκαν σε μια αίθουσα όπου ο Διοικητής της Π.Υ. Αλεξάνδρειας κ. Γρηγόρης Γερόπουλος παρουσίασε το θέμα, ανέλυσε το φαινόμενο της πυρκαγιάς, τις πιθανές αιτίες πρόκλησης, ενώ παράλληλα μίλησε για τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών. Συζήτησε με τους μαθητές απαντώντας με απλό και κατανοητό τρόπο σε όλες τις απορίες τους.   
Ακολούθησε μια άσκηση σεισμού. κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές ακολουθώντας τις οδηγίες του κ. Γερόπουλου μπήκαν κάτω από θρανία και καρέκλες όσο διαρκούσε ο υποτιθέμενος σεισμός. Στη συνέχεια βγήκαν με τάξη στον προαύλιο χώρο του Σχολείου, όπου έγινε μια άσκηση για περίπτωση πυρκαγιάς σε υγρά καύσιμα, η οποία στέφθηκε με επιτυχία και στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές, ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες των πυροσβεστών. 
Η πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη αυτή εκδήλωση έκλεισε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από την πλευρά των μαθητών και με την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων να ευχαριστεί τον Διοικητή της Π.Υ. Αλεξάνδρειας για την ανταπόκριση.     











Δεν υπάρχουν σχόλια: