Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Γοήτευσαν το κοινό οι μαθητές-ηθοποιοί του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Καθαρά πρόσωπα, υπέροχες φωνές και θαυμάσιες εκτελέσεις. Σοβαρότητα, ευφράδεια λόγου και λαμπερά βλέμματα.
Με όλα αυτά πλημμύρισε την Τετάρτη το βράδυ, στις 8.30 το Δημοτικό Θέατρο Πλατέος όπου η  θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας παρουσίασε την παράσταση ''ΧΑΡΒΕΪ'' της Μαίρη Τσέις. 

Οι νεαροί ηθοποιοί γοήτευσαν με τις ερμηνείες τους, εισπράττοντας στο τέλος το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των τυχερών που γέμισαν ασφυκτικά το ανακαινισμένο (πραγματικό στολίδι) Δημοτικό Θέατρο Πλατέος. 

Συντελεστές της παράστασης ( με σειρά εμφάνισης)
  1. Μυρτώ Σίμονς:  Δοκοπούλου Μαρία
  2. Βέρα Σίμονς:  Τερζίδου Άννα 
  3. Έλγουντ Ντάουντ:  Ντόστι Αλέξανδρος
  4. Έθελ Σωβινέ:  Χωρινού Χρυσούλα
  5. Ρουθ Κέλλυ:  Δοκοπούλου Αναστασία
  6. Σάντερσον Λάιμαν:  Γιοβανόπουλος Αντώνης
  7. Γουίλσον Μπομπ:  Θεοδωρίδης Γιώργος
  8. Dr Τσάμλεϊ Γουίλιαμ:  Εξαρχόπουλος Γιώργος
  9. Κα  Τσάμλεϊ Μπέττυ:  Ράπτη Ειρήνη
  10. Ομηρία Γκάφνεϊ (δικηγόρος):  Μπλαχάβα Μαρία
ΥΠΟΒΟΛΕΙΣ:  Γιαουτζή Ελένη, Γκοτζαμάνη Άννα, Χατζημιχαήλ Ειρήνη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:  Γώτη Φλώρα, Λογοθέτη Εύα, Φωτιάδης Πολύκαρπος  
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΚΗΝΙΚΩΝ:  Γαβριηλίδης Πασχάλης

Λίγα λόγια για το έργο
"Ο Χάρβεϊ γράφτηκε στην Αμερική το 1944. Η συγγραφέας του, Ιρλανδικής καταγωγής, θέλησε να προσφέρει μετά τα τραύματα του Β' παγκοσμίου πολέμου μια διέξοδο, έναν άλλο κόσμο, πιο χαρούμενο. Μετά τη θλίψη, όλοι χρειάζονταν μια νέα πραγματικότητα που δεν θα τους θύμιζε το οδυνηρό παρελθόν. Αποζητούσαν μια διέξοδο που θα τους βοηθούσε να μην παραιτηθούν από τη ζωή. Και το θέατρο ήταν μια διέξοδος.
Ανεξάρτητα από τον πόλεμο, όλοι μπορεί να περάσουμε μια τραυματική εμπειρία στη ζωή μας και να αναζητήσουμε την ίδια διέξοδο. Κάποιοι όμως ίσως δεν μπορούμε να κρατήσουμε τον έλεγχο και ωθούμαστε στα άκρα, στην ψυχική διαταραχή. Από την άλλη , πολλοί δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει ο όρος, ποιες είναι οι διάφορες μορφές και τα συμπτώματα και ποιες δυνατότητες ένταξης στο κοινωνικό σύνολο μπορεί να έχουν οι ψυχικά ασθενείς. Με την άγνοια ή την προκατάληψη στιγματίζουμε συχνά αυτούς τους ανθρώπους, τους στέλνουμε στο περιθώριο ή στρέφουμε το βλέμμα αλλού. Την ίδια στιγμή εκείνοι ζουν δίπλα μας και υποφέρουν διπλά, λόγω της ασθένειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με την παράστασή μας δεν φιλοδοξούμε να προτείνουμε λύσεις. Μας αρκεί να καταφέρουμε να σας βοηθήσουμε να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Έλγουντ. Στην προσπάθειά μας αυτή σας βεβαιώνουμε ότι η βοήθεια του Χάρβεϊ υπήρξε καταλυτική''.


Από εμάς, συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της καταπληκτικής προσπάθειας. Καλό είναι να ανέβει και πάλι η παράσταση, ώστε να γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος αυτή την εκπληκτική  θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: